Kunst & Cultuur

Tolkien-fans zien Middle Earth in Bolivia

23 augustus 2020

Bolivia is het land dat het meest lijkt op Tolkiens beroemde creatie Middle Earth, zo beweert althans een Boliviaanse fanclub van de Engelse schrijver. Leden van de club J.R.R. Tolkien Bolivia moesten door het coronavirus veel van hun normale activiteiten staken en besloten daarom een fotowedstrijd te organiseren. In heel het land stuurden fans foto’s in van landschappen die ze vonden lijken op Middle Earth. Ze hopen hiermee de populariteit van Tolkien te gebruiken om de schoonheid van hun land internationaal op de kaart te zetten.

“We hebben altijd het idee gehad om de rijkdom en diversiteit van het Boliviaanse landschap te laten zien door een vergelijking te maken met de fantastische wereld van Tolkien,” aldus Aaron Galvez, voorzitter van de fanclub. De beste foto’s werden verzameld in een video – hier te zien op YouTube – maar de respons was zo overweldigend dat de club overweegt een tweede video uit te brengen. Zo wordt de thuisbasis the Shire van hobbits Frodo en Bilbo vergeleken met de wijngaarden van de Zuid-Boliviaanse provincie Tarija en de Muela del Diablo, een bergtop ten zuiden van La Paz, met de top waar Frodo neergestoken wordt door de leider van de Nazgul. De Illimani, een iconische bergtop zichtbaar vanuit La Paz, zou het Boliviaanse equivalent zijn van de pas van Caradhras, een belangrijk punt in het boek The fellowship of the Ring.

De fanclub hoopte met deze video niet alleen Tolkien-fans naar Bolivia te trekken, maar wellicht zelfs Amazon te overtuigen om de geplande tv-serie rond Lord of the Rings in Bolivia te komen filmen. Amazon heeft echter al maanden geleden aangekondigd dat de serie opgenomen zal worden in Nieuw Zeeland, net als de Lord of the Rings-films. Voorzitter Galvez zegt echter dat Bolivia blij zal zijn als er “slechts één scène” in Bolivia geschoten wordt. Eerder werd al een scène van Star Wars: the Last Jedi opgenomen in de Uyuni zoutvlakten van Bolivia.

La Prensa Latina

Gerelateerde berichten

Schrijven zoals een vos

Schrijven zoals een vos

In de verhalenbundel Mond vol vogels van Samanta Schweblin (1978) krijgt elk personage te maken met het onverwachte, zo lezen we op de omslag. In twintig verhalen schetst de Argentijnse schrijfster verschillende werelden waarin personages het leven proberen te vatten en te beleven, soms in alledaagse situaties, soms in absurdistische omstandigheden. Schweblin woont in Berlijn. La Chispa interviewde haar per e-mail.

Lees meer
Los delincuentes

Los delincuentes

Een bankmedewerker in Buenos Aires is zijn saaie bestaan beu en bedenkt een plan om de bank te beroven van exact het salarisbedrag dat hij van zijn werkgever zou krijgen als hij er tot zijn pensioen zou werken. Hij betrekt een collega bij het plan, maar er loopt natuurlijk van alles fout. Als toeschouwer begin je je af te vragen hoe zinvol je eigen werk eigenlijk is…. en of je ook niet zo’n stunt zou moeten uithalen.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This