Milieu & Natuur

Storm Isaias richt schade aan in Dominicaanse Republiek

2 augustus 2020

Dit weekend staat voor veel inwoners van de Dominicaanse republiek in het teken van het opmaken van de schade die tropische storm Isaias heeft aangericht. In Hato Mayor, een kleine plaats in het oosten van het land, werden zo’n 1000 huizen verwoest toen de storm over het land raasde. 5210 mensen werden geëvacueerd. Isaias is inmiddels uitgegroeid tot een orkaan.

Door de storm overstroomden twee rivieren rond het stadje, de Paña-Paña en de Magua, wat leidde tot een van de ergste overstromingen ooit in dit gebied. Er vielen geen dodelijke slachtoffers, omdat veel mensen op de daken van hun huizen veiligheid zochten voor het stijgende water. Het gebied heeft vaker last van tropische stormen, maar deze richtten nooit eerder zoveel schade aan als Isaias.

Volgens het Rode Kruis in de regio zullen minstens 3500 mensen hulp nodig hebben omdat al hun bezittingen verwoest zijn door de storm. Ook is er angst voor nieuwe overstromingen. Hoewel de regenval is afgenomen nadat Isaias verder getrokken is, zijn de rivieren nog altijd overvol en regent het nog steeds. In sommige gebieden heeft dit geleid tot aardverschuivingen en gevallen bomen. Ook het elektriciteitsnet werd zwaar beschadigd.

Latin American Herald Tribune, Dominican Today

Gerelateerde berichten

Oerbossen Bolivia branden in stilte weg

Oerbossen Bolivia branden in stilte weg

Internationaal is er diepe verontwaardiging over de bosbranden in het Braziliaanse Amazonewoud. De extreemrechtse president Bolsonaro krijgt bakken kritiek over zich heen. Maar in buurland Bolivia voltrekt zich een vergelijkbare, stille ramp. In 2019 brandde meer dan zes miljoen hectare aan bos af, een gebied ter grootte van Nederland, Luxemburg en Vlaanderen samen.

Lees meer
Brazilië, Indonesië en Democratische Republiek Congo willen ‘Opec van regenwouden’  vormen

Brazilië, Indonesië en Democratische Republiek Congo willen ‘Opec van regenwouden’ vormen

Aangespoord door de verkiezing van Lula willen de drie landen, waar zich de helft van alle tropische bossen bevinden, sterkere inspanningen voor natuurbehoud toezeggen. Met name de verkozen president van Brazilië, Luiz Inácio ‘Lula’ da Silva, heeft beloofd te vechten om de ontbossing in het Amazonegebied een halt toe te roepen.

Lees meer

Stikken in het paradijs

Documentaire over vervuiling Isla-raffinaderij Dit jaar bestaat het Koninkrijk der Nederlanden 200 jaar. Curaçao is een van de parels aan de kroon, een geliefd eiland bij veel (Nederlandse) toeristen. Wat de vakantiegangers vaak niet weten, is dat in dit paradijs een...

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This