Milieu & Natuur

Storm Isaias richt schade aan in Dominicaanse Republiek

2 augustus 2020

Dit weekend staat voor veel inwoners van de Dominicaanse republiek in het teken van het opmaken van de schade die tropische storm Isaias heeft aangericht. In Hato Mayor, een kleine plaats in het oosten van het land, werden zo’n 1000 huizen verwoest toen de storm over het land raasde. 5210 mensen werden geëvacueerd. Isaias is inmiddels uitgegroeid tot een orkaan.

Door de storm overstroomden twee rivieren rond het stadje, de Paña-Paña en de Magua, wat leidde tot een van de ergste overstromingen ooit in dit gebied. Er vielen geen dodelijke slachtoffers, omdat veel mensen op de daken van hun huizen veiligheid zochten voor het stijgende water. Het gebied heeft vaker last van tropische stormen, maar deze richtten nooit eerder zoveel schade aan als Isaias.

Volgens het Rode Kruis in de regio zullen minstens 3500 mensen hulp nodig hebben omdat al hun bezittingen verwoest zijn door de storm. Ook is er angst voor nieuwe overstromingen. Hoewel de regenval is afgenomen nadat Isaias verder getrokken is, zijn de rivieren nog altijd overvol en regent het nog steeds. In sommige gebieden heeft dit geleid tot aardverschuivingen en gevallen bomen. Ook het elektriciteitsnet werd zwaar beschadigd.

Latin American Herald Tribune, Dominican Today

Gerelateerde berichten

Coatepeque is de dood nabij

Coatepeque is de dood nabij

Coatepeque is de dood nabij. Plastic en rioolwater vervuilen iconisch vulkaanmeer in El Salvador. Het kratermeer Coatepeque is ernstig vervuild. Over tien jaar zou het dood kunnen zijn. Het lozen van rioolwater en het dumpen van afval in het meer vormen de belangrijkste problemen. Via Stichting Coatepeque doen inwoners al het mogelijke om het meer van de dood te redden.

Lees meer

Stikken in het paradijs

Documentaire over vervuiling Isla-raffinaderij Dit jaar bestaat het Koninkrijk der Nederlanden 200 jaar. Curaçao is een van de parels aan de kroon, een geliefd eiland bij veel (Nederlandse) toeristen. Wat de vakantiegangers vaak niet weten, is dat in dit paradijs een...

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This