Politiek & Maatschappij

Webinar over Haïti op dinsdag 8 februari, 18.30 uur

26 januari 2022

Een uitweg uit de impasse. De samenleving tegenover de crisis

Dinsdagavond 8 februari organiseren het Belgische onderzoeksinstituut CETRI en Caroline Roose, lid van het Europees Parlement namens de Groenen/EFA een online conferentie over de situatie in Haïti, de rol van het maatschappelijk middenveld in de huidige crisis en het beleid van de Europese Unie met betrekking tot Haïti.

Vanuit Haïti nemen onder andere de mensenrechtenactiviste Rosy Auguste Ducena (RNDDH) en Vélina Charlier (anticorruptiegroep “Nou pap dòmi”). Ook Sylvie Tabesse, hoofd van de EU delegatie in Haïti zal aan het webinar deelnemen.

Wanneer: dinsdag 8 februari

Tijd: 18.30 – 20.30 uur

Voor meer informatie en de link voor de bijeenkomst, lees hier verder: https://www.cetri.be/Webinaire-Haiti-sortir-de-l?lang=fr

De bijeenkomst is in het Frans met simultaan vertaling naar het Engels.

Gerelateerde berichten

Weg met Pinochet!

Weg met Pinochet!

Op 5 oktober 1988 spraken de Chilenen zich in een volksstemming uit tegen het aanblijven van generaal Pinochet als president. Daarmee eindigde de dictatuur, maar werd Chili nog geen volwaardige democratie. Chispa-redacteur Jan de Kievid maakte als internationaal waarnemer die spannende verkiezing mee. Nu binnenkort mogelijk weer een grote stap in democratische richting wordt gezet, vertelt hij zijn verhaal van de enerverende gebeurtenissen eind 1988.

Lees meer
Bootvluchtelingen uit Haïti verdronken bij Puerto Rico

Bootvluchtelingen uit Haïti verdronken bij Puerto Rico

Donderdag 12 mei ontdekte een helikopter van de Puerto Ricaanse grenswacht op zee een gekapseisde boot. Tot nu toe konden 38 mensen gered worden en zijn elf lichamen geborgen. Maar volgens de opvarenden, op twee na allemaal Haïtianen, waren er tussen de 60 en 75 personen aan boord, wat betekent dat er nog veel mensen vermist worden. Dit jaar is het aantal Haïtianen dat hun land verlaat verdubbeld volgens Amerikaanse autoriteiten. Het bendegeweld en de economische crisis zijn de belangrijkste oorzaken.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This