Politiek & Maatschappij

Digitale netwerkbijeenkomst van Spaanstalige vrouwen in Europa

2 november 2020

Auteur: Frank Bron

Contacten, uitwisseling van persoonlijke ervaringen, carrière ontwikkelingen

Van 16 tot 27 november 2020 vindt de derde bijeenkomst van Spaanstalige vrouwen in Europa plaats, getiteld: “Crece sin barreras” (Groei zonder grenzen). Inschrijving is mogelijk vanaf 26 oktober.

Tijdens deze meerdaagse, virtuele, conferentie zullen meerdere lezingen gehouden worden, paneldiscussies met Latijns-Amerikaanse vrouwen uit het bedrijfsleven, cultuur en wetenschap inclusief netwerksessies en er zullen vier verschillende workshops georganiseerd worden over persoonlijke en zakelijke onderwerpen.

De lezingen en de paneldiscussie kunnen via Facebook Live bijgewoond worden en zijn gratis. Voor de workshops dient een kleine vergoeding betaald te worden die ten goede zal komen aan sociale projecten voor kwetsbare vrouwen. De inschrijving is open voor iedereen maar de voertaal is Spaans.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Red de Talentos Mexicanos en Países Bajos en het Red Global MX Capítulo Hessen, in samenwerking met onder meer de Groep Spaanse Wetenschappers in Nederland en het Netwerk van Argentijnse wetenschappers in Nederland.

De opbrengst van de bijeenkomst komt ten goede aan de Stichting Nuestra Casa in Rotterdam en de Mexicaanse organisatie Ayuda y Solidaridad con las Niñas de la Calle.

Voor meer informatie: website van de conferentie of op hun facebookpagina.

 

Bron: Red de Talentos Mexicanos en Países Bajos

Gerelateerde berichten

Een nieuwe Guatemalteekse lente

Een nieuwe Guatemalteekse lente

80 jaar nadat in Guatemala de periode aanbrak die de “tienjarige lente” wordt genoemd, een periode ingeluid met het aantreden van de eerste democratisch gekozen president, de hervormer Juan José Arévalo, was daar in 2023 plotseling zijn zoon: Bernardo Arévalo. De zoon had onmiskenbaar het idealisme en gevoel voor sociale rechtvaardigheid van zijn vader geërfd maar hij liep al tegen de zestig toen hij politiek actief werd. Mogelijk wist hij te goed wat de huiveringwekkende gevolgen konden zijn.
Tot verassing van velen en tot frustratie van de zittende macht, die alles uit de kast haalde om hem tegen te houden – maar het was te laat – won Bernardo Arévalo de presidentsverkiezingen en werd hij begin 2024 geïnaugureerd. Voor veel Guatemalteken gloort er hoop, hoop op een nieuwe democratische lente.

Lees meer
Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

De uitzending was woensdagavond 1 november, maar kan op Uitzending gemist worden teruggekeken. In de laatste uitzending van dit seizoen vertelt de in Nederland woonachtige Ana haar verhaal. Tien jaar geleden werd middels DNA-onderzoek vastgesteld dat zij tot de zogenaamde roofbaby’s behoort. Haar beide ouders zijn tijdens de Videla-dictatuur vermoord. Haar moeder was vijf maanden zwanger toen zij werd gearresteerd. Op één klein berichtje kort na haar arrestatie werd nooit meer iets van haar vernomen. Haar dochter Ana is geadopteerd, iets dat zij pas op 36-jarige leeftijd te horen kreeg.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This