Politiek & Maatschappij

Digitale netwerkbijeenkomst van Spaanstalige vrouwen in Europa

2 november 2020

Auteur: Frank Bron

Contacten, uitwisseling van persoonlijke ervaringen, carrière ontwikkelingen

Van 16 tot 27 november 2020 vindt de derde bijeenkomst van Spaanstalige vrouwen in Europa plaats, getiteld: “Crece sin barreras” (Groei zonder grenzen). Inschrijving is mogelijk vanaf 26 oktober.

Tijdens deze meerdaagse, virtuele, conferentie zullen meerdere lezingen gehouden worden, paneldiscussies met Latijns-Amerikaanse vrouwen uit het bedrijfsleven, cultuur en wetenschap inclusief netwerksessies en er zullen vier verschillende workshops georganiseerd worden over persoonlijke en zakelijke onderwerpen.

De lezingen en de paneldiscussie kunnen via Facebook Live bijgewoond worden en zijn gratis. Voor de workshops dient een kleine vergoeding betaald te worden die ten goede zal komen aan sociale projecten voor kwetsbare vrouwen. De inschrijving is open voor iedereen maar de voertaal is Spaans.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Red de Talentos Mexicanos en Países Bajos en het Red Global MX Capítulo Hessen, in samenwerking met onder meer de Groep Spaanse Wetenschappers in Nederland en het Netwerk van Argentijnse wetenschappers in Nederland.

De opbrengst van de bijeenkomst komt ten goede aan de Stichting Nuestra Casa in Rotterdam en de Mexicaanse organisatie Ayuda y Solidaridad con las Niñas de la Calle.

Voor meer informatie: website van de conferentie of op hun facebookpagina.

 

Bron: Red de Talentos Mexicanos en Países Bajos

Gerelateerde berichten

Aymara, migratieonderzoek en zelfreflectie in noord-Chili

Aymara, migratieonderzoek en zelfreflectie in noord-Chili

Mijn naam is Mariela Miranda van Iersel, en zoals je uit mijn twee achternamen kunt afleiden, ben ik half Chileens en half Nederlands. Gemotiveerd door mijn ervaring als vrijwilliger in sociale integratieprogramma’s, vertrok ik in 2017 van het Chileense huis uit mijn kindertijd naar Nederland voor een interdisciplinaire bachelor in de sociale wetenschappen en economie. In de hoop verder te leren over maatschappelijke uitdagingen, en vooral ook dingen die ik dácht te weten in vraag te stellen, begon ik aan een master in ontwikkelingsstudies aan het International Institute of Social Studies (ISS). Deze opleiding hielp me de real-world uitdagingen die me aan het hart gaan te verbinden aan wetenschappelijke theorieën en beide verder te verkennen door middel van onderzoek.

Lees meer
Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

De uitzending was woensdagavond 1 november, maar kan op Uitzending gemist worden teruggekeken. In de laatste uitzending van dit seizoen vertelt de in Nederland woonachtige Ana haar verhaal. Tien jaar geleden werd middels DNA-onderzoek vastgesteld dat zij tot de zogenaamde roofbaby’s behoort. Haar beide ouders zijn tijdens de Videla-dictatuur vermoord. Haar moeder was vijf maanden zwanger toen zij werd gearresteerd. Op één klein berichtje kort na haar arrestatie werd nooit meer iets van haar vernomen. Haar dochter Ana is geadopteerd, iets dat zij pas op 36-jarige leeftijd te horen kreeg.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This