Onderzoek & Wetenschap

Studenten UvA en VU onderzoeken Braziliaanse markt

10 april 2015

Auteur: Maja Haanskorf

Studenten UvA en VU onderzoeken Braziliaanse marktKomende zomer zullen 18 studenten in de eindfase van hun studie voor het International Research Project (IRP) afreizen naar Brazilië om onderzoek uit te voeren. Het IRP is onderdeel van de Marketing Associatie Amsterdam en biedt Nederlandse bedrijven een op maat gemaakt onderzoek naar verschillende aspecten van de Braziliaanse markt, tegen kostprijs. Hiermee bieden zij bedrijven binnen een half jaar relevante inzichten met betrekking tot de Braziliaanse markt aan. Het project slaat daarmee een brug tussen studenten en het bedrijfsleven. 

De studenten zijn afkomstig van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit (VU) en bevinden zich in de laatste fase van hun studie. De mix van verschillende opleidingen evenals de begeleiding van twee docenten met veel ervaring in het bedrijfsleven, draagt bij aan een gevarieerd en valide onderzoek. Het IRP kan een bedrijf helpen inzicht te verkrijgen in de Braziliaanse markt die de afgelopen jaren tot de zes na grootste wereldeconomie gegroeid is. Dit kan betrekking hebben op proces optimalisatie, leveranciers/afnemers, samenwerkingsverbanden, een marktanalyse of een concurrentie analyse. De groeiende middenklasse, investeringsplannen van de overheid en de natuurlijke hulpbronnen maken het land zeer aantrekkelijk. Naast een intensieve taalcursus Braziliaans-Portugees in het voortraject, zullen de studenten door middel van een co-mate project de taalbarrière overbruggen: Braziliaanse studenten fungeren als tolk tijdens het veldonderzoek in Brazilië. Het IRP is aan geen enkel (commercieel) bedrijf gelinkt en alle informatie die verzameld wordt, zal niet gedeeld worden met derden zonder specifieke toestemming van deelnemende bedrijven. Grote bedrijven hebben in het verleden dankbaar gebruik gemaakt van het IRP. Medio mei start het vooronderzoek en in oktober zal het rapport met de bevindingen worden overhandigd.

Meer informatie 
Het IRP is een onafhankelijke stichting en onderdeel van de Marketing Associatie Amsterdam (MAA). Voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw bedrijf kunt u vrijblijvend contact opnemen met Eveline Westerhuis via eveline.westerhuis@irp-maa.nl of+31-651842588 Ook kunt u voor onze brochure en meer informatie terecht op onze website www.irp-maa.nl.

Gerelateerde berichten

Barrios cerrados in Argentinië

Barrios cerrados in Argentinië

Mijn naam is Fleur Hessing, geboren en getogen in Amsterdam, maar met Argentinië als tweede thuis. Ik heb de studie Latijns-Amerikaanse Studies (CEDLA, UvA) gedaan, nadat ik op mijn zestiende voor het eerst in San Juan, Argentinië was. Ik vond de mensen en de cultuur interessant en genoot van de gesprekken over politiek en economie. Graag wilde ik er meer over weten.

Lees meer
Vee, niet coca, is de oorzaak van de ontbossing in het Colombiaanse Amazonegebied

Vee, niet coca, is de oorzaak van de ontbossing in het Colombiaanse Amazonegebied

Veeteelt en niet cocaïne heeft de afgelopen vier decennia geleid tot de vernietiging van het Colombiaanse Amazonegebied, zo blijkt uit een nieuwe studie. Opeenvolgende recente regeringen hebben bezorgdheid over het milieu gebruikt om het opvoeren van hun oorlog tegen de groene struik te rechtvaardigen, maar het onderzoek toont aan dat in 2018 de hoeveelheid bos die werd gekapt om coca, het basisingrediënt van cocaïne, te verbouwen, slechts 1/60ste was van die voor vee .

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This