Kunst & Cultuur

Tip: Top 2000

1 december 2020

Auteur: Frank Bron

Stem Latinoplaten de Top 2000 in!

Je kan tot maandag 7 december 17.00 uur weer stemmen voor de NPO Radio 2 Top 2000. Wat zijn de mooiste, beste en leukste platen ooit gemaakt? Dat bepalen we samen!

Je stemlijst met jouw favoriete nummers kan je verzenden tot maandag 7 december 17.00 uur. Rond 18.00 uur is dan de complete top 10 van dit jaar bekend. De volledige Top 2000 van 2020 wordt op donderdag 17 december onthuld.

 Let op: op 7 december 17.00 uur moet je stemlijstje zijn verzonden. Stemmen die na 17.00 uur binnenkomen worden niet meer meegeteld.

Stemmen kan via deze link bij NPORadio2, en ga dan naar ‘KLIK HIER OM TE STEMMEN’. De verdere procedure wijst zich zelf. In totaal kun je 35 nummers voordragen en je keus nog toelichten ook. Tijdens het proces kun je ook nog wat leren over de artiest en/of het nummer – maar over bepaalde nummers natuurlijk niet zo veel als op de Chispa-site!

Het is trouwens niet voor niks dat La Chispa aandacht aan muziek uit Latijns Amerika en de Cariben besteedt, want veel nummers uit die mooie regio zijn er niet voorgeselecteerd. Die nummers, waarvan we er een aantal aanbevolen hebben, kun je dus als ‘vrije keus’ toevoegen.

Helaas maakt dat de kans groot dat dat nummer dan niet het vereiste aantal stemmen haalt om in de Top 2000 gedraaid te worden. Maar omdat je bij alle nummers een reden kunt geven waarom je dit zo mooi vindt, kun je ook aangeven dat muziek uit Latijns Amerika het verdient om vaker gedraaid te worden. En wie weet, wordt deze raad ter harte genomen en je tekst in de laatste week van het jaar voorgelezen!

Let wel op dat je niet na bijvoorbeeld vijf nummers al doorgaat naar de vervolgvragen, want daarna kun je niet meer terug om die andere maximaal dertig nummers door te geven! Vul dus eerst al je (Latijns-Amerikaanse, Caribische of andere) nummers in en ga daarna pas door naar de vervolgvragen. En deel deze tip om meer música latina in de top te krijgen!

Gerelateerde berichten

Schrijven zoals een vos

Schrijven zoals een vos

In de verhalenbundel Mond vol vogels van Samanta Schweblin (1978) krijgt elk personage te maken met het onverwachte, zo lezen we op de omslag. In twintig verhalen schetst de Argentijnse schrijfster verschillende werelden waarin personages het leven proberen te vatten en te beleven, soms in alledaagse situaties, soms in absurdistische omstandigheden. Schweblin woont in Berlijn. La Chispa interviewde haar per e-mail.

Lees meer
Los delincuentes

Los delincuentes

Een bankmedewerker in Buenos Aires is zijn saaie bestaan beu en bedenkt een plan om de bank te beroven van exact het salarisbedrag dat hij van zijn werkgever zou krijgen als hij er tot zijn pensioen zou werken. Hij betrekt een collega bij het plan, maar er loopt natuurlijk van alles fout. Als toeschouwer begin je je af te vragen hoe zinvol je eigen werk eigenlijk is…. en of je ook niet zo’n stunt zou moeten uithalen.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This