Kunst & Cultuur

Tentoonstelling Intens Mexico: politiek, identiteit, seks en dood

10 februari 2020

Frank Bron


Tot en m 29 maart 2020 toont het Cobra Museum in Amstelveen Mexicaanse meesterwerken uit de collectie van het Museo de Arte Moderno in Mexico-Stad.

Intens Mexico is een uitbundige tentoonstelling waarmee het Cobra Museum voor Moderne Kunst 46 kunstwerken uit de collectie van het Museo de Arte Moderno voor het eerst naar Nederland brengt. Een aanzienlijk deel hiervan behoort tot het nationaal erfgoed van dit omvangrijke, kleurrijke en diverse land. De werken zijn geselecteerd door Sylvia Navarrete Bouzard, tot voor kort directeur van het genoemde museum in Mexico-Stad.

Centraal staat Mexico’s veelzijdige beeldtaal en symboliek. We maken kennis met een variëteit aan symbolische, soms zelfs karikaturale figuren die geportretteerd worden in een onbevangen, expressieve stijl, deels geworteld is in oude tradities. Maar ook satirische benaderingen van nationalisme en een kritische blik op het vermengen van culturele identiteit ontbreken niet. Een aantal van de bekendste Mexicaanse kunstenaars is in deze tentoonstelling vertegenwoordigd, zoals Tina Modotti (1896-1942), José Clemente Orozco (1883-1949) Diego Rivera (1886-1956) en David Alfaro Siqueiros (1896-1974). Ook Frida Kahlo (1907-1954) is te zien, met het werk Los Cocos, uit 1951.

Het Cobra Museum is open van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur en gevestigd aan het Sandbergplein 1 te Amstelveen.
Meer informatie: https://www.cobra-museum.nl/activity/tentoonstelling-intens-mexico-politie-identiteit-sex-en-dood/

 

Gerelateerde berichten

agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This