Kunst & Cultuur

Nicaragua op de Freedom Book Fair in Den Haag

14 april 2019

Auteur: Maja Haanskorf

Wereldpremière “Bacanal Chipote”Nicaragua op de Freedom Book Fair in Den Haag

Op Zaterdag 4 mei, 20.30 vindt op de Freedom Book Fair in Den Haag de wereldpremière van het Nicaraguaanse toneelstuk Bacanal Chipote plaats. Dit stuk wordt opgevoerd en is gemaakt door gevluchte Nicaraguaanse artiesten, die aan den lijve het geweld van de onderdrukking van de protesten ervaren hebben. Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek met de groep. Hier kunt u reserveren of kaartjes kopen voor het optreden.

Locatie:  MigratieMuseum, Hoge Zand 42, Den Haag 
Tijd: 4 mei 2019, 20.30 uur
Taal: Engels/Spaans
Entree: € 12.50
Meer informatie over Lleca Teatro op www.lleca.org

De komende drie maanden volgen nog zeker 6 optredens van dit toneelstuk in het kader van de SDG-Karavaan voor Nicaragua in Nederland. Binnenkort volgt hierover meer informatie.

Nog meer Nicaragua tijdens de Freedom Book Fair

Panel “Nicaragua in Retrospect” & Documentaire “Las Sandinistas”

Op vrijdag 3 mei worden er nog twee activiteiten tijdens de Freedom Book Fair aan Nicaragua gewijd. Dit is een panel over het verzet in Nicaragua, met Camilo Antillon, Diego Coppens, ‘Maria Perez’ en Julienne Weegels (gratis toegankelijk, reserveer hier) en de screening van de documentaire “Las Sandinistas” (2018) met een kritische blik op het revolutionaire proces van de vrouwelijke guerrilla strijders die in de jaren 70 en 80 streden voor gelijkheid en rechtvaardigheid in hun land. Na afloop van de documentaire is er een Q&A met de filmmaakster (in het Engels). Hier kunt u uw kaartje voor de docu reserveren/kopen.

Locatie: zie boven
Tijd Las Sandinistas: 3 mei, 16.00 uur
Prijs: € 8.50

Tijd “Nicaragua in Retrospect”: 3 mei, 20.30 uur
Prijs: gratis,maar reserveer een plaats op: https://freedombookfair.org/product/nicaragua/

Gerelateerde berichten

De Vloek van Malinche

De Vloek van Malinche

“De 2000 beste nummers, ooit gemaakt” – zo maakt de Top 2000 reclame voor zichzelf. Daarover valt natuurlijk te twisten, want bijvoorbeeld Latijns Amerika is nog steeds een blinde vlek bij Nederlandse muziekliefhebbers. Jammer, omdat velen daardoor het fantastische stemgeluid van bijvoorbeeld de Mexicaanse Amparo Ochoa niet kennen. In de jaren ’80 van de vorige eeuw was dat anders; toen had ‘iedereen’ de LP ‘April in Managua: the Central American Peace Concert’ op de platenspeler liggen, of gekopieerd op een cassettebandje. Een van de meest indrukwekkende nummers van dat album uit 1984 is ’La Maldición de Malinche’, de Vloek van Malinche, zoals gezongen door Amparo Ochoa en haar landgenoot en gitarist Gabino Palomares – die het nummer in 1978 schreef.

Lees meer
Anangsieh tories

Anangsieh tories

Een beetje Surinamer is opgegroeid met verhalen over Anansi de spin, vernuftig, intelligent en niet voor een gat te vangen. Geboren in West-Afrika, getogen in Suriname is de spin een belangrijk onderdeel van de Surinaamse verhalencultuur.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This