Kunst & Cultuur

International Film Festival Rotterdam (IFFR) 2021 start in februari

29 januari 2021

Maja Haanskorf

Binnenkort gaat de jubileumeditie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) van start, maar dit jaar in een uitgebreide en aangepaste vorm. In februari zal het eerste onderdeel plaatsvinden en de volledige selectie voor februari staat al op de website van het IFFR. Natuurlijk zijn er ook films uit/over Latijns Amerika te zien. Hieronder een overzichtje.

Madalena – Madiano Marcheti, 2021, Brazilië, 85 min
De dood van een trans vrouw verbindt drie levens met elkaar in het agrarische hart van Brazilië. Ingenieus debuut, opgediend met visuele flair.
Link trailer

Liborio – Nino Martínez Sosa, 2021, Dominicaanse Republiek, Puerto Rico, Qatar, 99 min
Zintuiglijk relaas over de Dominicaanse messianistische figuur Papá Liborio en de gemeenschap die hij inspireerde.
Link trailer

El perro que no calla – Ana Katz, 2020, Argentinië, 73 min
De goedhartige dertiger Sebastián hopt lijdzaam van baan naar baan in deze aangename mix van ingevoeld drama en licht absurdisme.

Aurora – Paz Fábrega, 2021, Costa Rica, Mexico, 90 min
Zachtmoedig en kalm ontvouwt zich een verhaal over een bevlogen architect en een meisje dat ongewenst zwanger is. Grote drama’s blijven achterwege, maar dat maakt de dilemma’s niet minder lastig. Julia en Luisa hebben elk iets wat de ander nodig heeft – ze zouden zomaar een soort van familie kunnen vormen.

Carro Rei – Renata Pinheiro, 2021, Brazilië, 103 min
Van de sloop geredde auto’s krijgen een nieuw leven, inclusief spraak en bewustzijn. De monteur die ze construeert, droomt van een gemotoriseerde revolutie met fascistische trekjes. Zijn neef voorziet echter gevaar. Een verbeten strijd volgt, waarin populisme, seks, staal, absurdisme, ecologie en hormonen om de voorrang strijden.

Who is Afraid of Ideology? Part 3 Micro ResistancesMarwa Arsanios, 2020, Colombia, Duitsland, 31 min
Een klein en schijnbaar onbeduidend zaadje groeit uit tot een verkenning van autonomie, collectiviteit, inheemse strijd en eco-feminisme in Colombia.

Er is een geest van mij – Mateo Vega, 2020, Nederland, Peru, 6 min
Een poging tot rouw om een toekomst die nooit tot stand kwam. We zien stedelijke ruïnes, verzengende branden en microscopische beelden van lichamelijk verval.

Luces del desierto – Félix Blume, 2021, Frankrijk, Mexico, 29 min
Deze spannende film nodigt uit om in de schemering onze ogen wijd open te houden en te luisteren naar de geluiden in de duisternis van de woestijn.

earthearthearth – Daïchi Saïto, 2021, Canada, 30 min
Imponerende 35mm-reis door de Andes is een hypnotiserende, zintuiglijke meditatie op ‘onze’ Aarde. Met geïmproviseerde muziek van Jason Sharp.

IFFR

Gerelateerde berichten

Schrijven zoals een vos

Schrijven zoals een vos

In de verhalenbundel Mond vol vogels van Samanta Schweblin (1978) krijgt elk personage te maken met het onverwachte, zo lezen we op de omslag. In twintig verhalen schetst de Argentijnse schrijfster verschillende werelden waarin personages het leven proberen te vatten en te beleven, soms in alledaagse situaties, soms in absurdistische omstandigheden. Schweblin woont in Berlijn. La Chispa interviewde haar per e-mail.

Lees meer
Los delincuentes

Los delincuentes

Een bankmedewerker in Buenos Aires is zijn saaie bestaan beu en bedenkt een plan om de bank te beroven van exact het salarisbedrag dat hij van zijn werkgever zou krijgen als hij er tot zijn pensioen zou werken. Hij betrekt een collega bij het plan, maar er loopt natuurlijk van alles fout. Als toeschouwer begin je je af te vragen hoe zinvol je eigen werk eigenlijk is…. en of je ook niet zo’n stunt zou moeten uithalen.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This