Kunst & Cultuur

International Film Festival Rotterdam (IFFR) 2021 start in februari

29 januari 2021

Maja Haanskorf

Binnenkort gaat de jubileumeditie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) van start, maar dit jaar in een uitgebreide en aangepaste vorm. In februari zal het eerste onderdeel plaatsvinden en de volledige selectie voor februari staat al op de website van het IFFR. Natuurlijk zijn er ook films uit/over Latijns Amerika te zien. Hieronder een overzichtje.

Madalena – Madiano Marcheti, 2021, Brazilië, 85 min
De dood van een trans vrouw verbindt drie levens met elkaar in het agrarische hart van Brazilië. Ingenieus debuut, opgediend met visuele flair.
Link trailer

Liborio – Nino Martínez Sosa, 2021, Dominicaanse Republiek, Puerto Rico, Qatar, 99 min
Zintuiglijk relaas over de Dominicaanse messianistische figuur Papá Liborio en de gemeenschap die hij inspireerde.
Link trailer

El perro que no calla – Ana Katz, 2020, Argentinië, 73 min
De goedhartige dertiger Sebastián hopt lijdzaam van baan naar baan in deze aangename mix van ingevoeld drama en licht absurdisme.

Aurora – Paz Fábrega, 2021, Costa Rica, Mexico, 90 min
Zachtmoedig en kalm ontvouwt zich een verhaal over een bevlogen architect en een meisje dat ongewenst zwanger is. Grote drama’s blijven achterwege, maar dat maakt de dilemma’s niet minder lastig. Julia en Luisa hebben elk iets wat de ander nodig heeft – ze zouden zomaar een soort van familie kunnen vormen.

Carro Rei – Renata Pinheiro, 2021, Brazilië, 103 min
Van de sloop geredde auto’s krijgen een nieuw leven, inclusief spraak en bewustzijn. De monteur die ze construeert, droomt van een gemotoriseerde revolutie met fascistische trekjes. Zijn neef voorziet echter gevaar. Een verbeten strijd volgt, waarin populisme, seks, staal, absurdisme, ecologie en hormonen om de voorrang strijden.

Who is Afraid of Ideology? Part 3 Micro ResistancesMarwa Arsanios, 2020, Colombia, Duitsland, 31 min
Een klein en schijnbaar onbeduidend zaadje groeit uit tot een verkenning van autonomie, collectiviteit, inheemse strijd en eco-feminisme in Colombia.

Er is een geest van mij – Mateo Vega, 2020, Nederland, Peru, 6 min
Een poging tot rouw om een toekomst die nooit tot stand kwam. We zien stedelijke ruïnes, verzengende branden en microscopische beelden van lichamelijk verval.

Luces del desierto – Félix Blume, 2021, Frankrijk, Mexico, 29 min
Deze spannende film nodigt uit om in de schemering onze ogen wijd open te houden en te luisteren naar de geluiden in de duisternis van de woestijn.

earthearthearth – Daïchi Saïto, 2021, Canada, 30 min
Imponerende 35mm-reis door de Andes is een hypnotiserende, zintuiglijke meditatie op ‘onze’ Aarde. Met geïmproviseerde muziek van Jason Sharp.

IFFR

Gerelateerde berichten

Mafalda: de schattige tegenspreekster

Mafalda: de schattige tegenspreekster

“Als je geen domme dingen doet als je jong bent, heb je niets om over te lachen als je oud bent.” Aldus Mafalda, het bekendste stripfiguur en cultureel erfgoed van Argentinië. Ze ziet eruit als het lieve buurmeisje dat nooit ouder wordt. Maar wacht tot ze haar mond opentrekt, achter haar onschuldige uiterlijk gaat een pittige dame schuil. De zesjarige rebel heeft een groot sociaal bewustzijn en een tegendraads geweten. Met haar volle bos donker haar en een strik is tegelijkertijd toegankelijk en eigenwijs.

Lees meer
Argentijnse film Planta Permanente op 7 november in Amsterdam

Argentijnse film Planta Permanente op 7 november in Amsterdam

Op dinsdag 7 november is in de Openbare Bibliotheek Amsterdam de Argentijnse film Planta Permanente/The Lunchroom te zien. Onenigheid op de werkvloer en de manier waarop die wordt aangepakt zijn onderwerpen die in de film worden aangesneden. De film maakt duidelijk dat arbeidsconflicten geleidelijk aan minder zichtbaar zijn geworden, maar dat rechtvaardigheid nog altijd ver te zoeken is. De film wordt ingeleid door Saskia van Drunen, die in het artikel Tussen gerechtigheid en straffeloosheid de worsteling van Argentinië met het dictatoriale verleden belichtte. De vertoning van de film is een initiatief van het Instituto Cervantes en het Huelva Ibero-American Film Festival.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This