Kunst & Cultuur

IDFA 2020

29 oktober 2020

Maja Haanskorf

In Amsterdam vindt tussen 18 en 25 november weer het IDFA plaats, het International Documentary Festival Amsterdam. Dan beleven meer dan 150 films hun première in EYE en Pathé Tuschinski met aansluitend een Q&A of Talk met de makers. Op woensdagavond 25 november vindt online de Award Ceremony plaats.

In ruim 40 theaters in Amsterdam en de rest van het land start IDFA Extended vanaf woensdagavond 18 november. Het Extended programma duurt t/m 6 december. Vanwege de beperkte zaalcapaciteit in de theaters heeft IDFA 2020 daarnaast een uitgebreid online programma. Negentien dagen lang (t/m 6 december) vertoont IDFA op vaste tijden in een aantal online cinema’s op idfa.nl bijna 200 films en nieuwe mediaprojecten.

Tijdens IDFA zijn maar liefst 23 films te zien uit Latijns-Amerikaanse landen, waaronder de openingsfilm van het festival Nothing but the Sun van de Paraguayaans-Zwitserse regisseur Arami Ullón, die hier in wereldpremière gaat. Op een scherpzinnige manier plaatst de film de hete, dorre omgeving van de Chaco-regio in Paraguay tegenover de verhalen van het Ayoreo-volk, dat met veel geweld uit het voorouderlijk grondgebied is verdreven door witte missionarissen. Nothing but the Sun is ook een van de twaalf geselecteerde films voor de IDFA Competition for Feature-Length Documentary.

Tickets: De kaartverkoop begint op 12 november
Voor alle info:  www.idfa.nl

Deze bijdrage is onderdeel van de special Film, muziek & street art

Gerelateerde berichten

agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This