Kunst & Cultuur

Foto-expositie van Chas Gerretsen in Groningen over onder andere Chili

26 september 2023

De Nederlandse fotograaf Chas Gerretsen (1943) heeft over de hele wereld gefotografeerd. Hij was in Chili tijdens de staatsgreep van 11 september 1973. Daarbij fotografeerde hij het optreden van militairen op straat en de gevangen in het Nationale Stadion. Ook maakte Gerretsen de beroemde foto van juntaleider generaal Pinochet met de donkere bril. Voor deze reportage ontving hij als enige Nederlander de Robert Capa Golden Award, wegens zijn uitzonderlijke moed als fotojournalist.

Foto’s van de Chileense staatsgreep en andere Zuid-Amerikaanse landen, van Vietnam en Zuidoost-Azië, Apocalypse Now en Hollywood worden tentoongesteld in Gerritsens geboorteplaats Groningen.

Plaats: Forum Groningen, Nieuwe Markt 1, 9712 KN Groningen: expositiezaal op derde verdieping.
Datum: Van zaterdag 7 oktober 2023 t/m zondag 7 januari 2024.
Info en tickets: forum.nl/chas.

Gerelateerde berichten

Schrijven zoals een vos

Schrijven zoals een vos

In de verhalenbundel Mond vol vogels van Samanta Schweblin (1978) krijgt elk personage te maken met het onverwachte, zo lezen we op de omslag. In twintig verhalen schetst de Argentijnse schrijfster verschillende werelden waarin personages het leven proberen te vatten en te beleven, soms in alledaagse situaties, soms in absurdistische omstandigheden. Schweblin woont in Berlijn. La Chispa interviewde haar per e-mail.

Lees meer
Los delincuentes

Los delincuentes

Een bankmedewerker in Buenos Aires is zijn saaie bestaan beu en bedenkt een plan om de bank te beroven van exact het salarisbedrag dat hij van zijn werkgever zou krijgen als hij er tot zijn pensioen zou werken. Hij betrekt een collega bij het plan, maar er loopt natuurlijk van alles fout. Als toeschouwer begin je je af te vragen hoe zinvol je eigen werk eigenlijk is…. en of je ook niet zo’n stunt zou moeten uithalen.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This