Kunst & Cultuur

Expositie IDENTITIES – Contemporary Caribbean Perspectives opent 16 januari 2020

2 januari 2020

Maja Haanskorf

In een combinatie van bestaand en nieuw werk tonen vier kunstenaars, Kevin Osepa, Quinsy Gario, Rachel Morón en (gastcurator) Sara Blokland, in IDENTITIES hoe hun Caribisch- Nederlandse achtergrond hen inspireert.

Expositie IDENTITIES - Contemporary Caribbean Perspectives opent 16 januari 2020De museumcollectie van het Wereldmuseum in Rotterdam speelt daarbij een belangrijke rol. De nieuwe expositie opent hier op 16 januari 2020. Gastcurator en kunstenaar Sara Blokland brengt voor deze expositie kunstenaars samen voor wie de geschiedenissen van het Caribisch gebied een belangrijk onderdeel vormen in hun beeldend werk en onderzoek.

Locatie: Wereldmuseum, Willemdkade 25, Rotterdam
Datum: 16 januari t/m 19 maart 2020
Info: www.wereldmuseum.nl

Foto: beeld van Kevin Osepa

Gerelateerde berichten

Schrijven zoals een vos

Schrijven zoals een vos

In de verhalenbundel Mond vol vogels van Samanta Schweblin (1978) krijgt elk personage te maken met het onverwachte, zo lezen we op de omslag. In twintig verhalen schetst de Argentijnse schrijfster verschillende werelden waarin personages het leven proberen te vatten en te beleven, soms in alledaagse situaties, soms in absurdistische omstandigheden. Schweblin woont in Berlijn. La Chispa interviewde haar per e-mail.

Lees meer
Los delincuentes

Los delincuentes

Een bankmedewerker in Buenos Aires is zijn saaie bestaan beu en bedenkt een plan om de bank te beroven van exact het salarisbedrag dat hij van zijn werkgever zou krijgen als hij er tot zijn pensioen zou werken. Hij betrekt een collega bij het plan, maar er loopt natuurlijk van alles fout. Als toeschouwer begin je je af te vragen hoe zinvol je eigen werk eigenlijk is…. en of je ook niet zo’n stunt zou moeten uithalen.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This