Kunst & Cultuur

En Mi Pais

3 februari 2020

Auteur: Marjolein Keijsper

Video-installatie van Sharelly Emanuelson over schoonheid en complexiteit op Aruba

Filmmaker en beeldend kunstenaar Sharelly Emanuelson (34) is opgegroeid op Aruba en Curaçao. Ze studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en aan de kunstacademie in Den Haag. Ook heeft ze de stichting UniArte opgericht, die kunstenaars, curatoren en cultuurmakers een platform biedt voor hedendaagse kunstbeoefening van en over het Caribisch gebied. Emanuelson maakt video-installaties waarin ze de schoonheid en de complexiteit van het leven op de Caribische eilanden visualiseert. Deze komen voort uit langdurig onderzoek naar de relaties tussen landschappen en lokale verhalen in het Caribisch gebied.

In het Stedelijk Museum Schiedam is haar installatie En Mi Pais te zien. De video’s in En Mi Pais worden geprojecteerd op transparant, zwevend kant en gebreide tafelkleden. De stemmen zijn van gidsen die spreken in verschillende talen: Papiaments, Spaans, Engels en Nederlands. Hiermee wordt een compilatie van tegenstrijdige verhalen en herinterpretaties van de geschiedenis van Aruba gevormd.

Emanuelsons werk is genomineerd voor de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs. Voor de dertiende keer wordt deze oeuvreprijs uitgereikt aan een getalenteerde kunstenaar van 35 jaar of jonger. Begin maart kiest de jury de gelukkige winnaar. Daarnaast is er een publieksprijs, waarvoor bezoekers in het museum kunnen stemmen.

Jong talent in de schijnwerpers, een tentoonstelling met werk van vijf jonge kunstenaars, is te zien van 1 februari t/m 22 maart in het:

Stedelijk Museum Schiedam
Hoogstraat 112
3111 HL Schiedam

Voor openingstijden en entreeprijzen zie: www.stedelijkmuseumschiedam.nl

Gerelateerde berichten

agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This