Kunst & Cultuur

El Father Plays Himself van Mo Scarpelli vanaf 17 december te zien

15 december 2020

Maja Haanskorf

Toen Jorge Thielen Armand een film ging maken over het leven van zijn vader de vrijbuiter, ging regisseur Mo Scarpelli mee om daar een documentaire over te maken. Met scherp oog voor detail en emotie filmde zij de opnamen, die voor een groot deel onder zware omstandigheden plaatsvonden in de Venezolaanse jungle.
De documentaire kreeg op het 51e Visions du Réel filmfestival de Special Mention for Best International Film, en was tijdens IDFA te zien in de Best of Fest Selectie.
De film is vanaf 17 december te zien bij 36 filmtheaters via Picl.

Over El  Father Plays Himself
Voor de charismatische, aan alcohol verslaafde vader en de regisserende zoon is de film een kans om verloren tijd in te halen. Maar kan ‘el father’ de confrontatie met zijn bewogen leven wel aan? En hoe ver gaat de zoon in het bespelen van zijn acteur voor het gewenste resultaat voor de camera? Scarpelli brengt de vader-zoondynamiek – die mede door de stress van de opnamen heen en weer slingert tussen explosief en jaloersmakend intiem − van dichtbij in beeld. Het gebruik van fragmenten uit homevideo’s van een jonge vader en zoon voegt een ontroerende en pijnlijke laag toe.

Mo Scarpelli over de film
“Ik begon met het observeren van wat er gebeurt als een zoon het verhaal van zijn eigen vader herschrijft, en zo de machtsdynamiek van vader en zoon omdraait. … El Father Plays Himself  is het proces van kijken naar een vader die uiteindelijk door zijn zoon wordt gezien.”

Je kijkt de film vanaf 17/12 hier:  https://picl.nl/films/el-father-plays-himself/
Hier vind je de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=zvN-4VQHNBs&feature=youtu.be

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

Schrijven zoals een vos

Schrijven zoals een vos

In de verhalenbundel Mond vol vogels van Samanta Schweblin (1978) krijgt elk personage te maken met het onverwachte, zo lezen we op de omslag. In twintig verhalen schetst de Argentijnse schrijfster verschillende werelden waarin personages het leven proberen te vatten en te beleven, soms in alledaagse situaties, soms in absurdistische omstandigheden. Schweblin woont in Berlijn. La Chispa interviewde haar per e-mail.

Lees meer
Los delincuentes

Los delincuentes

Een bankmedewerker in Buenos Aires is zijn saaie bestaan beu en bedenkt een plan om de bank te beroven van exact het salarisbedrag dat hij van zijn werkgever zou krijgen als hij er tot zijn pensioen zou werken. Hij betrekt een collega bij het plan, maar er loopt natuurlijk van alles fout. Als toeschouwer begin je je af te vragen hoe zinvol je eigen werk eigenlijk is…. en of je ook niet zo’n stunt zou moeten uithalen.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This