Kunst & Cultuur

El Father Plays Himself van Mo Scarpelli vanaf 17 december te zien

15 december 2020

Maja Haanskorf

Toen Jorge Thielen Armand een film ging maken over het leven van zijn vader de vrijbuiter, ging regisseur Mo Scarpelli mee om daar een documentaire over te maken. Met scherp oog voor detail en emotie filmde zij de opnamen, die voor een groot deel onder zware omstandigheden plaatsvonden in de Venezolaanse jungle.
De documentaire kreeg op het 51e Visions du Réel filmfestival de Special Mention for Best International Film, en was tijdens IDFA te zien in de Best of Fest Selectie.
De film is vanaf 17 december te zien bij 36 filmtheaters via Picl.

Over El  Father Plays Himself
Voor de charismatische, aan alcohol verslaafde vader en de regisserende zoon is de film een kans om verloren tijd in te halen. Maar kan ‘el father’ de confrontatie met zijn bewogen leven wel aan? En hoe ver gaat de zoon in het bespelen van zijn acteur voor het gewenste resultaat voor de camera? Scarpelli brengt de vader-zoondynamiek – die mede door de stress van de opnamen heen en weer slingert tussen explosief en jaloersmakend intiem − van dichtbij in beeld. Het gebruik van fragmenten uit homevideo’s van een jonge vader en zoon voegt een ontroerende en pijnlijke laag toe.

Mo Scarpelli over de film
“Ik begon met het observeren van wat er gebeurt als een zoon het verhaal van zijn eigen vader herschrijft, en zo de machtsdynamiek van vader en zoon omdraait. … El Father Plays Himself  is het proces van kijken naar een vader die uiteindelijk door zijn zoon wordt gezien.”

Je kijkt de film vanaf 17/12 hier:  https://picl.nl/films/el-father-plays-himself/
Hier vind je de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=zvN-4VQHNBs&feature=youtu.be

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

Omstreden oud-generaal eregast op Haïtiaans boekenfestival

Omstreden oud-generaal eregast op Haïtiaans boekenfestival

Alweer voor de 29ste keer wordt begin juni in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince het jaarlijkse boekenfestival Livres en folie gehouden. Altijd een groot feest waar uitgevers en schrijvers hun boeken presenteren. Maar dit jaar klinkt er protest en weigeren sommige auteurs hun medewerking. Zij zijn het niet eens met het besluit van de organisatoren om Prosper Avril tot eregast van het festival te benoemen. Wie is deze Avril?

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This