Kunst & Cultuur

De favoriete kijkavond van Latijns Amerika-correspondent Nina Jurna

19 juli 2019

Auteur: Marjolein Keijsper

VPRO’s Zomergast op zondagavond 11 augustus (20:15, NPO2)

De favoriete kijkavond van Latijns Amerika-correspondent Nina Jurna

Journalist Nina Jurna (19169) is gefascineerd door het kleurrijke continent Latijns Amerika. Ze hoopt de kijker mee te voeren naar de contrastrijke wereld van arm en rijk, extreem geweld en onverbiddelijke hardheid, maar ook gepassioneerde romantiek en de ontroerende warmte van de bevolking. Dit alles tegen de achtergrond van actuele ontwikkelingen en gebeurtenissen.

In 1995 reisde ze voor het eerst naar Suriname, en in 2000 verhuisde ze naar Paramaribo om vanuit daar de ontwikkelingen te volgen in Zuid-Amerika en de Nederlandse Antillen. Tien jaar woonde ze in Suriname. Sinds 2010 woont ze in Rio de Janeiro, Brazilië.

Ze reist het hele continent over om verslag te doen van nieuws en achtergronden. Ook maakt ze documentaires, reportages en films. In 2015 publiceerde het boek Desi Bouterse. Een Surinaamse realiteit.

In 2018 liep ze een paar dagen mee met de migrantenkaravaan, die het door bendes geteisterde Midden-Amerika naar de Verenigde Staten trok.

  • Wanneer: zondag 11 augustus
  • Tijd: 20.15 uur
  • Waar: NPO 2

Lees ook ons interview met Nina Jurna over het boek Desi Bouterse. Een Surinaamse realiteit

Gerelateerde berichten

De grote vraag die niemand zich stelt

De grote vraag die niemand zich stelt

Achter in de roman Broodkruim (Migas de pan) van Azriel Bibliowicz (1949) staat een gedetailleerde plattegrond van het huis waar het verhaal zich grotendeels afspeelt. “Het grappige is dat door de tekeningen lezers het huis zijn gaan zoeken”, vertelt de Colombiaanse auteur in een online interview vanuit zijn woonplaats Bogotá. “Waar is dat huis nou precies, vragen ze dan”, zegt Bibliowicz. Een groter compliment als schrijver kun je natuurlijk niet krijgen. “Maar het is natuurlijk onvindbaar. Het is fictie.”

Lees meer

Ondanks de crisis viert Haïti het jaarlijks boekenfestival

Goed nieuws uit Haïti is al jaren zeldzaam. De berichten gaan bijna altijd over aardbevingen, orkanen, ontvoeringen en moorden. Het gros van de ruim elf miljoen inwoners zou het liefst het eiland willen verlaten. En tóch, toch zijn er Haïtianen die de moed niet verliezen en keer op keer weer mooie dingen organiseren. Zoals het jaarlijkse boekenfestival Livres en folie, dat donderdag 16 juni voor de achtentwintigste keer wordt gehouden, ditmaal in het Karibe Convention Center in de hoofdstad Port-au-Prince.

Lees meer
Beeldmateriaal gezocht!

Beeldmateriaal gezocht!

Al jaren schrijven wij met passie over ons en uw favoriete continent: Latijns-Amerika. Die teksten maken we graag aantrekkelijker met foto’s van het onderwerp. Dat doen we met eigen fotomateriaal en foto’s uit openbare bronnen die gratis beschikbaar zijn.
Omdat ons fotoarchief beperkt is en we geen middelen hebben om foto’s te kopen, doen we een oproep aan jullie, onze lezers.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This