Kunst & Cultuur

De favoriete kijkavond van Latijns Amerika-correspondent Nina Jurna

19 juli 2019

Auteur: Marjolein Keijsper

VPRO’s Zomergast op zondagavond 11 augustus (20:15, NPO2)

De favoriete kijkavond van Latijns Amerika-correspondent Nina Jurna

Journalist Nina Jurna (19169) is gefascineerd door het kleurrijke continent Latijns Amerika. Ze hoopt de kijker mee te voeren naar de contrastrijke wereld van arm en rijk, extreem geweld en onverbiddelijke hardheid, maar ook gepassioneerde romantiek en de ontroerende warmte van de bevolking. Dit alles tegen de achtergrond van actuele ontwikkelingen en gebeurtenissen.

In 1995 reisde ze voor het eerst naar Suriname, en in 2000 verhuisde ze naar Paramaribo om vanuit daar de ontwikkelingen te volgen in Zuid-Amerika en de Nederlandse Antillen. Tien jaar woonde ze in Suriname. Sinds 2010 woont ze in Rio de Janeiro, Brazilië.

Ze reist het hele continent over om verslag te doen van nieuws en achtergronden. Ook maakt ze documentaires, reportages en films. In 2015 publiceerde het boek Desi Bouterse. Een Surinaamse realiteit.

In 2018 liep ze een paar dagen mee met de migrantenkaravaan, die het door bendes geteisterde Midden-Amerika naar de Verenigde Staten trok.

  • Wanneer: zondag 11 augustus
  • Tijd: 20.15 uur
  • Waar: NPO 2

Lees ook ons interview met Nina Jurna over het boek Desi Bouterse. Een Surinaamse realiteit

Gerelateerde berichten

Schrijven zoals een vos

Schrijven zoals een vos

In de verhalenbundel Mond vol vogels van Samanta Schweblin (1978) krijgt elk personage te maken met het onverwachte, zo lezen we op de omslag. In twintig verhalen schetst de Argentijnse schrijfster verschillende werelden waarin personages het leven proberen te vatten en te beleven, soms in alledaagse situaties, soms in absurdistische omstandigheden. Schweblin woont in Berlijn. La Chispa interviewde haar per e-mail.

Lees meer
Los delincuentes

Los delincuentes

Een bankmedewerker in Buenos Aires is zijn saaie bestaan beu en bedenkt een plan om de bank te beroven van exact het salarisbedrag dat hij van zijn werkgever zou krijgen als hij er tot zijn pensioen zou werken. Hij betrekt een collega bij het plan, maar er loopt natuurlijk van alles fout. Als toeschouwer begin je je af te vragen hoe zinvol je eigen werk eigenlijk is…. en of je ook niet zo’n stunt zou moeten uithalen.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This