Recensies films

Salsa Tel Aviv, Jorge Weller (2011)

4 augustus 2011

Sandra Apperloo

Hartje zomer is voor deze warme, romantische komedie het beste moment om in première te gaan. Salsa Tel Aviv, die geproduceerd is door regisseur Jorge Weller, trakteert het Nederlandse publiek op een unieke liefde tussen een Mexicaanse moeder en een Israëlische professor.

In het verhaal volgen we de lieve, losbollige Vicky (Angélica Vale) die naar Israel afreist om haar ex-vriend Bato op te zoeken en haar gezin te verenigen. Haar verblijf verloopt echter anders dan verwacht, doordat ze in het vliegtuig de Israelische Yoni (Angel Bonanni) ontmoet. Om zonder problemen het land binnen te komen, verschuilt Vicky zich in een nonnenpak, waardoor de Israëliër denkt dat hij te maken heeft met een ‘heilige’. Hij vermoedt nietdat hij enkele dagen later met haar de salsa zal dansen. Soms bij toeval en soms door Vicky’s aanhoudendheid, blijven de twee vanaf hun eerste ontmoeting in elkaars leven.

Salsa Tel Aviv brengt twee werelden samen. Vicky verkeert in financiële problemen en doet haar uiterste best om iedere cent apart te leggen voor haar zoontje. Yoni staat op het punt om in het huwelijk te treden met zijn ‘kille’ verloofde. In het begin weet hij weinig raad met de passievolle chica, maar wanneer de vonken overslaan, raken ze verwikkeld in een lastig maar hilarisch complot.

De chemie tussen de twee maakt deze productie een bezoek waard. Zowel hun verschil in achtergrond als in karakter, bieden ruimte aan veel spannende en komische fragmenten. Angélica Vale, die in Latijns Amerika erg geliefd is als La Patita Fea (de Latijns-Amerikaanse versie van Ugly Betty) portretteert in de film een meisje van wie het moeilijk is niet te houden. Haar passie, levendigheid en naïviteit zijn een lust voor het oog, die de kijker doen hopen op een happy end.

De film sleept je moeiteloos mee in een heerlijk complot, dat gegarandeerd op je lachspieren werkt. En al is de verhaallijn een tikkeltje voorspelbaar, het is juist daardoor dat je kunt genieten van een heerlijk luchtige feel good productie, waarbij niet veel nagedacht hoeft te worden.

Salsa Tel Aviv draait tijdens World Cinema Amsterdam en is te zien op donderdag 18 augustus om 21.30 uur op het Marie Heinekenplein en op vrijdag 19 augustus om 19.00 uur in Rialto.

Salsa Tel Aviv | Jorge Weller | Israël, Mexico | 2011 | 100’ | Spaans, Hebreeuws gesproken, Engels ondertiteld

Gerelateerde berichten

Inside the World’s Toughest Prisons

Inside the World’s Toughest Prisons

Ooit bezocht ik in Colombia twee gevangenissen: de vrouwengevangenis Buen Pastor (de goede herder) en mannengevangenis La Picota (genoemd naar de wijk waar de gevangenis ligt). Toevallig was er een Franse journalist aanwezig voor het maken van een documentaire. Ik moest eraan terugdenken bij het kijken van de Netflix documentairereeks Inside the World’s Toughest Prisons.

Lees meer
Docudrama: De droevige kampioen

Docudrama: De droevige kampioen

’Wereldberoemd’ was Robert ‘Joy’ Hosé (1949) op Curaçao en de Antillen in de jaren zeventig van de vorige eeuw, toen hij als tafeltenniskampioen internationaal furore maakte en de wereld over reisde. Maar de tafeltennisheld raakte door drugs aan lager wal en verloor alles. Zijn tragische leven vormde de basis voor de roman De droevige kampioen van de Nederlandse schrijver Jan Brokken (1949), dat in 1997 verscheen. Nu is het levensverhaal van Robert Hosé vastgelegd in de driedelige VPRO-docudrama De droevige kampioen van Sander Burger.

Lees meer
Quién mató a Sara?/Who Killed Sara?

Quién mató a Sara?/Who Killed Sara?

Achttien jaar geleden komt de achttienjarige Sara Guzmán (Ximena Lamadrid) om het leven tijdens een middagje parasailen. Het is zogenaamd een ongeluk, maar al snel weet de kijker dat er met de parachute is geknoeid. Haar broer Alex (Leo Deluglio als jonge versie; Manolo Cardono als volwassen versie) draait ten onrechte op voor de dood van zijn zus, dus als hij na achttien jaar vrij komt, is hij uit op wraak. Dit is in het kort het verhaal van de Netflixserie Quién mató a Sara?/Who Killed Sara?, uit Mexico.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This