Recensies films

Los pecados de mi padre

13 februari 2010

Daniel Zwaagstra

Vrijheid heeft Sebastian Marroquín, de zoon van drugsbaron Pablo Escobar niet. De Colombiaanse documentaire Los pecados de mi padre (Sins of my father) van Nicolas Entel en Pablo Farina, vormt wel een doorbraak in zijn leven. Marroquín heeft jarenlang slechts één foto van zijn vader, namelijk van diens eerste communie. Zo kan niemand hem herkennen. Het is het enige eerlijke moment dat hij met zijn vrienden kon hebben zonder zijn eigen identiteit in gevaar te brengen. De documentaire vertelt aan de hand van archiefmateriaal en interviews over het leven van Pablo Escobar. Het is een vakkundig gemaakte, verrassende en intrigerende documentaire die de toeschouwer weet te raken.
Vanuit zijn toevluchtsoord in Argentinië zoekt Marroquín contact met de zonen van twee belangrijke slachtoffers van zijn vader om af te rekenen met het verleden: de toenmalige minister van justitie Lara Bonilla en toenmalig presidentskandidaat Luís Carlos Galán. De documentaire vertelt het verhaal van een zoon die van zijn vader houdt, ook al heeft die fouten gemaakt waarvan hij met de gevolgen moet leven. De hereniging met het verleden zorgt ervoor dat Sebastian Marroquín weer Juan Pablo Escobar kan zijn. De zoon van, zonder zich te hoeven verantwoorden voor diens daden. Al brengt de vertoning van de documentaire hem ook weer in Colombia waar nog steeds mensen rondlopen die hem willen vermoorden.

Gerelateerde berichten

Inside the World’s Toughest Prisons

Inside the World’s Toughest Prisons

Ooit bezocht ik in Colombia twee gevangenissen: de vrouwengevangenis Buen Pastor (de goede herder) en mannengevangenis La Picota (genoemd naar de wijk waar de gevangenis ligt). Toevallig was er een Franse journalist aanwezig voor het maken van een documentaire. Ik moest eraan terugdenken bij het kijken van de Netflix documentairereeks Inside the World’s Toughest Prisons.

Lees meer
Docudrama: De droevige kampioen

Docudrama: De droevige kampioen

’Wereldberoemd’ was Robert ‘Joy’ Hosé (1949) op Curaçao en de Antillen in de jaren zeventig van de vorige eeuw, toen hij als tafeltenniskampioen internationaal furore maakte en de wereld over reisde. Maar de tafeltennisheld raakte door drugs aan lager wal en verloor alles. Zijn tragische leven vormde de basis voor de roman De droevige kampioen van de Nederlandse schrijver Jan Brokken (1949), dat in 1997 verscheen. Nu is het levensverhaal van Robert Hosé vastgelegd in de driedelige VPRO-docudrama De droevige kampioen van Sander Burger.

Lees meer
Quién mató a Sara?/Who Killed Sara?

Quién mató a Sara?/Who Killed Sara?

Achttien jaar geleden komt de achttienjarige Sara Guzmán (Ximena Lamadrid) om het leven tijdens een middagje parasailen. Het is zogenaamd een ongeluk, maar al snel weet de kijker dat er met de parachute is geknoeid. Haar broer Alex (Leo Deluglio als jonge versie; Manolo Cardono als volwassen versie) draait ten onrechte op voor de dood van zijn zus, dus als hij na achttien jaar vrij komt, is hij uit op wraak. Dit is in het kort het verhaal van de Netflixserie Quién mató a Sara?/Who Killed Sara?, uit Mexico.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This