Vrije tijd & Toerisme

St. Barths virusvrij maar niet zonder zorgen

3 juli 2020

Eind juni kondigde Bruno Magras, voorzitter van de Territoriale Raad van Saint-Barthélemy, trots aan dat het coronavirus op het eiland verslagen was en dat toeristen weer welkom zijn. Het eiland, een ‘overzeese gemeenschap’ van Frankrijk sinds het zich in 2007 losmaakte van het Franse Overzeese Departement Guadeloupe, was in volledige ‘lockdown’ geweest van half maart tot half mei. Sinds 20 april is er geen geval van corona meer gerapporteerd.

St. Barths virusvrij maar niet zonder zorgenToch gaan de grenzen niet zonder meer open. Bezoekers worden geacht een COVID-19 test te ondergaan 72 uur voor aankomst. Een kopie van de uitslag dient bij de paspoortcontrole overlegd te worden. Als alles in orde bevonden wordt, zijn er verder geen beperkingen om op het eiland rond te reizen.

Bezoekers zonder een negatieve testuitslag krijgen 24 uur de tijd om naar een ‘drive through’ testlocatie in hoofdstad Gustavia (foto) te gaan. De uitslag daarvan is binnen 24 uur beschikbaar en bezoekers dienen in de tussentijd in zelf-quarantaine te gaan in hun villa of hotel. St. Barths is vooral populair onder rijkere toeristen.

Restaurants hebben verplichte aanpassingen aan hun inrichting gedaan en zijn weer gewoon geopend. Ook de stranden en winkels zijn zonder beperking te bezoeken.

Hoewel veel van de bezoekers van St. Barths hun eigen boot of vliegtuig hebben, kunnen andere bezoekers al weer gebruik maken van het Luis Muñoz Marín vliegveld in Puerto Rico. Het Prinses Juliana-vliegveld op buureiland Sint Maarten is nog gesloten voor vakantievluchten.

Hoewel velen het einde van de corona-maatregelen zullen verwelkomen, bestaan er grote zorgen over een terugkeer van het virus vooral als de grenzen van de buurlanden weer opengaan: de Amerika’s zijn momenteel zwaar getroffen door het coronavirus. De overheid raadt toeristen aan om een privé-villa te huren om tijdens hun vakantie afstand te kunnen bewaren.

SBH Online, Journal de Saint Barth

Gerelateerde berichten

agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This