Vrije tijd & Toerisme

Maradona aan de beterende hand

20 november 2020

Elke dag gaat het een beetje beter met Diego Armando Maradona, waarschijnlijk Argentinië’s beste voetballer ooit. Begin deze maand werd de zestigjarige opgenomen in het Olivo-ziekenhuis om behandeld te worden voor een hersenoedeem.

Heel Argentinië leefde mee met de populaire ex-voetballer en alom werd er gebeden voor zijn herstel. Na acht dagen van herstel na de operatie aan de ophoping van vocht die op zijn hersenen drukte, kwamen er aanbiedingen uit onder meer Cuba en Venezuela om daar te herstellen. Maradona koos er echter voor om dicht bij huis te herstellen: een privéwoning in Tigre, zo’n dertig kilometer ten noorden van Buenos Aires.

Het herstel zal volgens medici minstens een maand duren. Maradona zelf toonde zich optimistischer: “In twee weken loop ik weer rond bij jullie”, zei hij in een videoboodschap aan de spelers van de voetbalploeg Gimnasia y Esgrima La Plata, waar hij trainer is.

Op zijn zestigste verjaardag, 30 oktober, was Maradona wel even aanwezig in het stadion toen de Argentijnse competitie hervat werd na stilgelegd te zijn vanwege de covid-19 pandemie. Maar hij bemoeide zich niet met het spel van zijn ploeg en de aanwezige camera’s legden een zwakke man vast, die moeite had met lopen voordat hij weer naar huis ging.

Verslaving

Drie dagen later werd hij opgenomen in het ziekenhuis. De operatie op zich verliep goed, maar het herstel verliep langzamer dan normaal vanwege zijn alcohol- en medicijnverslaving. Tientallen fans bezochten het ziekenhuis om opbeurende boodschappen achter te laten.

Uiteindelijk mocht hij het ziekenhuis dan toch verlaten. Maradona zal nu verder moeten aansterken, omringd door zijn familie en door medische deskundigen. “Diego zal dan weer spoedig de Diego zijn die we kennen en die ons zo veel genoegen gegeven heeft”, aldus zijn advocaat en zaakwaarnemer Matías Morla.

‘Pluisje’ zal 24 uur per dag geobserveerd worden door zijn arts Leopoldo Luque (links op de foto met Maradona). Een liefdevolle hereniging met zijn familie is wellicht lastiger omdat de media al lange tijd berichten over grote spanningen tussen zijn al dan niet buitenechtelijke kinderen.

Bron: El País

Gerelateerde berichten

agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This