Vrije tijd & Toerisme

KLM weer rechtstreeks van en naar Sint Maarten

18 mei 2019

KLM weer rechtstreeks van en naar Sint MaartenKLM vliegt vanaf komend winterseizoen weer in beide richtingen rechtstreeks tussen Schiphol en Sint Maarten. De maatschappij schaft de tussenstop op Curaçao af, zodat haar passagiers sneller terug in Nederland zijn.

Tot 2017 vloog KLM al rechtstreeks naar Sint Maarten, maar na de verwoesting van Orkaan Irma stortte het toerisme in. Omdat zelfs een kleine Airbus A330-200 niet meer te vullen viel, besloot KLM om extra passagiers op te pikken op Curacao. Die tussenstop is nu niet meer nodig. “De vraag naar vluchten van en naar Sint Maarten neemt weer toe”, zo laat een KLM-woorvoerder aan deze website weten. Een groot deel van het eiland is inmiddels opgeknapt.

De lijnvlucht naar Sint Maarten wordt komende winter twee keer per week uitgevoerd met een Airbus A330-200. In dat toestel is er plaats voor 268 passagiers, waarvan 18 in Business Class en de rest in Economy/Economy Comfort.

Om het schrappen van de stop niet ten koste te laten gaan van de capaciteit richting Curaçao, wil KLM vaker rechtstreeks naar dat eiland vliegen. “We zijn nog bezig met het definitieve schema voor Curaçao, maar de capaciteit zal komend winterseizoen ongeveer gelijk blijven.”

Over eventuele extra vluchten in het volgende zomerseizoen kon de woordvoerder nog niets zeggen. Dan vervangt een kleinere Boeing 787-10 de Boeing 747-400 naar Willemstad, waardoor er per vlucht zo’n zestig passagiers minder meekunnen.

Bron: Luchtvaartnieuws

Gerelateerde berichten

agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This