Vrije tijd & Toerisme

De ronde van Guatemala komt door Salcajá

30 oktober 2020

De zesde etappe van de Ronde van Guatemala, van San Francisco el Alto naar Esquipulas Palo Gordo, kwam donderdag door Salcajá, in het bergachtige departement Quetzaltenango. De gemeente had er alles aan gedaan om het voor deelnemers en publiek een veilig evenement te maken.

Voor wie de sfeer bij Europese wielerwedstrijden, met heel weinig publiek, mist is er goed nieuws: beelden van de doorkomst door Salcajá van de Ronde van Guatemala zijn via de Facebookpagina van de gemeente terug te bekijken.

Tijdens deze zestigste editie van deze wielerronde moesten de renners vier rondes door de straten van de stad rijden. De gemeente bedankte alle aanwonenden voor hun medewerking en had hen verzocht zich aan alle voorschriften te houden niet alleen qua verkeersveiligheid, maar ook voor wat betreft de coronamaatregelen.

Hoewel er in het land met ongeveer evenveel inwoners als Nederland ‘slechts’ de helft van het aantal dodelijke coronaslachtoffers telt en het aantal nieuwe gevallen veel lager ligt, is men toch uiterst bezorgd dat het zorgsysteem verder overbelast raakt. Gelukkig, volgens de foto’s uit Salcajá, hield iedereen zich aan de regels en droeg zelfs het ‘standbeeld voor de migrant uit Salcajá’ op de toegangsrotonde van de stad, een mondkapje.

Voor het menselijk publiek langs de route waren mondkapjes verplicht, samenscholingen waren verboden en het was niet toegestaan het traject van de Ronde over te steken tijdens de doortocht van de renners. Huisdieren mochten niet meegenomen worden en de route was ook een groot deel van de ochtend afgesloten voor verkeer.

Na 107 kilometer en 2 uur en 36 minuten kwam de Ecuadoraan Harold López als eerste over de finish in Esquipulas. Ondanks het bergachtige terrein betekent dat een gemiddelde snelheid van ruim 41 kilometer per uur. Zijn jonge landgenoot Byron Guamá, ook van de ploeg Best PC, werd tweede en de Guatemalteek Oswely González van Decorabaños derde, beiden op 44 minuten van de winnaar. De veelbelovende Guatemalteekse renner Mardoqueo Vasquez bleef ook na deze etappe leider in het algemeen klassement.

Bronnen: Facebook, WHO, firstcycling

Gerelateerde berichten

agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This