Vrije tijd & Toerisme

Coronaslachtoffer zoekt adoptiebaasjes. Veel adoptiebaasjes.

24 april 2020

“Hallo, ik wil jullie om hulp vragen”, schreef Edwin op Facebook. Veel mensen vragen via Facebook om hulp, vooral ook in Peru waar de quarantainemaatregelen in de strijd tegen het coronavirus streng zijn. Edwins verzoek was echter ongebruikelijk: hij zoekt mensen die zijn negentig honden kunnen adopteren: “Ik kan niet meer voor ze zorgen, ik ben ziek”, voegde de jonge Peruaan er aan toe.

Edwin vangt zijn hele leven al straathonden op. Maar vanwege zijn gezondheidssituatie en de verlamming van het openbare leven in Peru, is hij niet meer in staat voor voldoende inkomsten te zorgen om zijn viervoetige familieleden te verzorgen.

De negentig honden van verschillende rassen, en sommigen met een handicap, worden al jarenlang opgevangen en verzorgd. Door de omstandigheden lopen ze het risico dat hun menselijke vader niet meer voor hen kan zorgen. De honden en Edwin houden veel van elkaar en willen elkaar niet kwijt. Daarom deed hun baasje een emotionele video oproep om hulp via sociale media.

Volgens de ‘celebrity site’ Wapa reageerden veel gebruikers van Facebook op de oproep en vroegen ze extra informatie. Sommigen waren bereid een hond op te vangen, anderen wilden geld geven zodat Edwin voor hen kan blijven zorgen ondanks dat hij waarschijnlijk geïnfecteerd is met het coronavirus (Wapa vermeldde noch de ziekte, noch de achternaam van Edwin maar wel achtergrondinformatie over corona).

Wape.pe

Gerelateerde berichten

St. Barths virusvrij maar niet zonder zorgen

Eind juni kondigde Bruno Magras, voorzitter van de Territoriale Raad van Saint-Barthélemy, trots aan dat het coronavirus op het eiland verslagen was en dat toeristen weer welkom zijn. Het eiland, een ‘overzeese gemeenschap’ van Frankrijk sinds het zich in 2007 losmaakte van het Franse Overzeese Departement Guadeloupe, was in volledige ‘lockdown’ geweest van half maart tot half mei. Sinds 20 april is er geen geval van corona meer gerapporteerd.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This