Vrije tijd & Toerisme

Braziliaanse legende Pele ‘beschaamd’ om het huis te verlaten

11 februari 2020

Redactie

De legendarische Braziliaanse voetballer Pele (79)  is terughoudend om zijn huis te verlaten, omdat hij niet zonder hulp kan lopen, heeft zijn zoon gezegd. De drievoudige Wereldbekerwinnaar, algemeen beschouwd als de grootste speler aller tijden, werd vorig jaar met een urineweginfectie naar het ziekenhuis gebracht.

Pele heeft al enige tijd problemen met zijn heup en heeft nu een frame nodig om te lopen. Al vaker verscheen hij in het openbaar in een rolstoel. “Hij is erg tam, teruggetrokken”, vertelde zijn zoon Edinho aan TV Globo.

Pele scoorde een wereldrecord totaal van 1.281 doelpunten in 1.363 wedstrijden tijdens zijn 21-jarige carrière, waaronder 77 doelpunten in 91 wedstrijden voor Brazilië.

Zijn gezondheid is de laatste jaren een punt van zorg geweest. In 2015 heeft hij een prostaatoperatie ondergaan, nadat hij voor de tweede keer in zes maanden in het ziekenhuis werd opgenomen.
“Stel je voor, hij is de koning, hij was altijd zo’n imposant figuur en vandaag kan hij niet goed lopen”, legde Edinho uit. “Hij schaamt zich, hij wil niet uitgaan, gezien worden of praktisch niets doen wat inhoudt dat hij het huis verlaat. Hij is behoorlijk fragiel. Hij had een heupvervanging en heeft geen adequate revalidatie gehad. Dus hij heeft dit probleem met mobiliteit en dat heeft een soort depressie veroorzaakt.”

Juni dit jaar markeert het 50-jarig jubileum van Pele’s laatste WK-titel, gewonnen in Mexico met wat velen geloven het beste team aller tijden.

BBC World News

Gerelateerde berichten

Paaseilanders willen toeristen terug

Paaseilanders willen toeristen terug

Goede Vrijdag is voor veel Latijns-Amerikanen het begin van de Heilige Week, Semana Santa, een van de belangrijkste vrije weken van het jaar. Ook veel Chilenen maken zich op om de Paasdagen vrij te nemen en er op uit te trekken, zeker na twee jaar beperkingen vanwege de covid-pandemie. Op Paaseiland, Rapa Nui, valt echter nog niet zo veel te vieren. De afgevaardigde van het eiland in het Chileense parlement, Hotuiti Teao Drago, vroeg minister van Binnenlandse Zaken Izkia Siches eerder deze week om spoedige aandacht voor de situatie in zijn district.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This