Vrije tijd & Toerisme

Argentijnse voetbalbond boos op iedereen

5 juli 2019

Argentijnse voetbalbond boos op iedereenTerwijl Europa en Noord-Amerika zich opmaken voor de finale van het WK Vrouwenvoetbal in Frankrijk op 7 juli tussen Nederland en de Verenigde Staten, maakt Zuid-Amerika zich op voor de finale van de Copa América dezelfde dag.

Zoals gebruikelijk liepen de gemoederen hoog op over de gang van zaken richting deze finale tussen gastland Brazilië en buurland Peru. De verrassende overwinning van de rood-witten (Peru) op regerend, tweevoudig kampioen Chili (3-0) viel in dit laatste land al niet goed, maar de Argentijnse voetbalbond AFA heeft na de uitschakeling tegen aartsrivaal Brazilië, woedend geprotesteerd bij de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL.

AFA-president Claudio Tapia veegt in een zes pagina’s tellende brief de vloer aan met het optreden van de Ecuadoraanse scheidsrechter Roddy Zambrano in de met 2-0 verloren halve finale. Zo beklaagt hij zich over het niet raadplegen van de VAR op cruciale momenten in het verhitte duel. Tapia doelde daarbij op overtredingen op de Argentijnen Sergio Agüero en Nicolás Otamendi in het strafschopgebied.

Aanvoerder Lionel Messi beklaagde zich meteen na de wedstrijd al over Zambrano, die in zijn ogen twee duidelijke strafschoppen over het hoofd had gezien. “Op dit toernooi werden we moe van alle handsballen, overtredingen en penalty’s. Maar de scheidsrechter van vandaag wilde geen enkele keer naar de VAR-beelden kijken. Hij was niet eerlijk, de CONMEBOL zou hier echt wat aan moeten doen.”

In de brief van Tapia, die gepubliceerd is op de site van de AFA, laakt hij het gebrek aan “ethiek, loyaliteit en transparantie” binnen de CONMEBOL. Tevens haalt hij uit naar de organisator van het toernooi, Brazilië: er zijn weinig toeschouwers, de grasmatten zijn slecht en president Jair Bolsonaro van het gastland liet zich in een politieke stunt tijdens de rust van een wedstrijd uitgebreid toejuichen.

Ondanks Argentijnse protesten en Chileens chagrijn, trappen Brazilië en Peru zondag om 5 uur lokale tijd in het Maracanã-stadion in Rio de Janeiro gewoon af voor de finale van de Copa América 2019. De eerstgenoemde landen moeten genoegen nemen met de troostfinale een dag eerder in São Paulo.

Bron: Nu.nl

Gerelateerde berichten

Paaseilanders willen toeristen terug

Paaseilanders willen toeristen terug

Goede Vrijdag is voor veel Latijns-Amerikanen het begin van de Heilige Week, Semana Santa, een van de belangrijkste vrije weken van het jaar. Ook veel Chilenen maken zich op om de Paasdagen vrij te nemen en er op uit te trekken, zeker na twee jaar beperkingen vanwege de covid-pandemie. Op Paaseiland, Rapa Nui, valt echter nog niet zo veel te vieren. De afgevaardigde van het eiland in het Chileense parlement, Hotuiti Teao Drago, vroeg minister van Binnenlandse Zaken Izkia Siches eerder deze week om spoedige aandacht voor de situatie in zijn district.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This