Nieuws

Ecuadoraans gezondheidssysteem ingestort door corona

Ecuadoraans gezondheidssysteem ingestort door corona

Ecuadoraans gezondheidssysteem ingestort door corona
Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO telde Ecuador op 2 april 2.372 geregistreerde gevallen van besmetting met het coronavirus. 146 mensen waren tot die dag aan de gevolgen van het virus overleden.

Lees meer
Uitkeringen in de strijd tegen corona

Uitkeringen in de strijd tegen corona

Uitkeringen in de strijd tegen corona
Ook in El Salvador maakt het coronavirus slachtoffers. Niet alleen telt het land 46 patiënten (3 april), waarvan er twee overleden zijn, maar de beperkende maatregelen die de overheid ingesteld heeft maken ook op economisch gebied slachtoffers.

Lees meer
Digitale hulp bij examenstress

Digitale hulp bij examenstress

Digitale hulp bij examenstress
Net als in Nederland is er in Trinidad & Tobago (TT) en in de hele Caribische regio meer dan gebruikelijk in deze tijd van het jaar, sprake van examenstress. Dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat de scholen gesloten zijn om de verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan. Ruim 3.900 studenten kunnen thuis studeren dankzij de gratis online lessen die drie middelbare scholieren uit Trinidad aanbieden.

Lees meer
Busbedrijf steunt gezondheidswerkers

Busbedrijf steunt gezondheidswerkers

Busbedrijf steunt gezondheidswerkers
Het van oorsprong Duitse software bedrijf Beat is in Peru onder meer actief op het gebied van routeplanners en vervoersdiensten (vergelijkbaar met Uber). Het bedrijf heeft besloten een bus geschikt te maken voor het vervoer van gezondheidspersoneel werkzaam voor EsSalud, de Peruaanse medische verzekeraar.

Lees meer

Haïti zet zich schrap tegen Covid-19

Gisteren was er sprake van zeven bevestigde besmettingen met het coronavirus in Haïti. Maar omdat niet iedereen zich bij een ziekenhuis meldt, valt niet te zeggen hoe het er werkelijk voor staat. Wat men wel weet is dat, mocht er een echte uitbraak van het virus komen, de gevolgen voor het land niet te overzien zijn.

Lees meer

OAS herkiest Luís Almagro tot secretaris-generaal

De 54e Bijzondere Algemene Vergadering van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) heeft afgelopen vrijdag Luís Almagro herkozen als secretaris-generaal en Nestor Mendez als adjunct-secretaris-generaal van de organisatie.

Lees meer
Regio op slot

Regio op slot

Regio op slot
Update mbt coronavirus
Voor de meeste landen van Argentinië tot Groenland had het ministerie van Buitenlandse zaken al een negatief reisadvies uitgegeven (code oranje: slechts noodzakelijke reizen), toen het bericht kwam dat alle buitenlandse reizen afgeraden werden. Ook in de Amerika’s slaat het coronavirus (COVID-19) inmiddels flink toe en vooral Brazilië en Chili lijken zwaar getroffen. Alle landen nemen dan ook maatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Lees meer
Caribisch Nederland en het coronavirus

Caribisch Nederland en het coronavirus
Aruba, Curaçao, St. Maarten en Colombia hebben hun luchtruim gesloten voor vluchten van en naar Caribisch Nederland vanwege de crisis rond het coronavirus COVID-19.

Voor het eerst in honderd jaar tapir kalfje geboren in Brazilië

Onderzoekers denken dat het tapir kalfje in januari geboren is en sluiten niet uit dat er binnenkort nog een tweede kalfje geboren wordt. Dat zou goed nieuws betekenen voor Brazilië ’s meest bedreigde ecosysteem: het Atlantische Woud in de deelstaat Rio de Janeiro.

Tellen van de stemmen in Guyana moet gedeeltelijk opnieuw

Op 2 maart zijn algemene verkiezingen gehouden in Guyana. Bij het tellen van de stemmen werden onrechtmatigheden geconstateerd. Nu heeft het hoofd van het hoogste hof in het land, Roxane George, opdracht gegeven een deel van de stemmen opnieuw te tellen.

Nieuwe regering in Haïti maakt nog geen verschil

Het record van België heeft Haïti niet gebroken, maar na een jaar zonder kabinet deed het Caribische land toch een aardige poging. Echter, een week geleden heeft president Jovenel Moïse een nieuwe regering geïnstalleerd. Aan het hoofd staat Joseph Jouthe.

Duizenden stemmachines in Venezuela verbrand

De Kiesraad in Venezuela zegt dat een brand in het hoofdmagazijn in de buurt van de hoofdstad Caracas de meeste stemmachines heeft vernietigd. Bijna 50.000 stemmachines en 582 computers die werden gebruikt bij de verkiezingen van het land gingen in vlammen op, zei...

Twee miljoen vrouwen gingen op 8 maart in Chili de straat op

Steden in Chili barstten uit in massale viering en verontwaardiging op zondag 8 maart, toen vrouwen en hun supporters zich verzamelden voor Internationale Vrouwendag. In hoofdstad Santiago kon het Plaza de Dignitad, dat in de afgelopen maanden het centrum was voor protesten, de menigte niet bevatten, die zich uitstrekte over de belangrijkste boulevards. Ook in andere steden vonden vrouwenmarsen plaats.

In 2019 werden 3.800 vrouwen gedood in Latijns-Amerika

In november 2019 bedroeg het aantal femiciden ofwel vrouwenmoorden in Latijns-Amerika 3.800, volgens de Economische Commissie voor Latijns-Amerika (ECLAC). In 2018 waren er 3.529 femiciden; in alle landen van de regio is er sprake van een toename. De hoogste...

Verkiezingen Guyana: VS bezorgd over ‘verkiezingsfraude’

De Verenigde Staten en andere landen zeggen zich zorgen te maken over “geloofwaardige beschuldigingen” van fraude bij de verkiezingen in Guyana. Michael Kozak, de Amerikaanse officiële ambtenaar voor het westelijk halfrond, zei dat geen enkele kandidaat de overwinning moet verklaren of beëdigd moet worden “zolang er nog serieuze vragen blijven”.

Is pisco sour Chileens of Peruaans?

Als het aan Juan Carlos Gamarra, de ambassadeur van Peru in het Verenigd Koninkrijk, ligt is het antwoord duidelijk: pisco sour is een Peruaanse cocktail.

Guyana: vervroegde verkiezingen verlaat

Guyana maakt zich niet alleen op voor verkiezingen op maandag 2 maart, velen maken zich ook zorgen. Veel mensen vrezen voor een gewelddadige nasleep.

Mexico geeft oude bronzen sculpturen terug aan Nigeria

Mexico heeft een oude bronzen sculptuur teruggegeven aan Nigeria nadat een poging om het beeld het land binnen te smokkelen was gedwarsboomd. Douanebeambten hebben het in beslag genomen op de belangrijkste luchthaven in Mexico-Stad.

Paraguay drukt half miljoen rekenboeken met spelfouten

Vlak voor carnaval zijn de scholen in Paraguay na een lange zomervakantie weer begonnen. Kort daarvoor kondigde het ministerie van Onderwijs aan dat een half miljoen leerlingen tussen de zes en veertien jaar oud vanaf dat moment zouden beschikken over “nieuw en innovatief” lesmateriaal. Groot was de verrassing van docenten die het materiaal enkele weken geleden al in handen kregen: de boekjes staan vol spelfouten.

Verkoop frisdrank in Chili met kwart gedaald

Ooit was Chili het land waar de meeste suikerhoudende drankjes per hoofd van de bevolking werden gedronken. Na drastische maatregelen van de overheid daalde de verkoop met 23,7 procent, blijkt uit onderzoek.

Walging na lugubere moord

Walging na lugubere moord
Het houdt maar niet op in Mexico, maar gelukkig went het ook niet: na de zoveelste lugubere moord op een vrouw in Mexico Stad een week geleden, is het land (opnieuw) in rep en roer. Dit vooral nadat verschillende media gelekte foto’s gepubliceerd hadden van het stoffelijk overschot van het slachtoffer, de 25-jarige Ingrid Escamilla.

agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.