Politiek & Maatschappij

Voor het eerst becommentarieert een vrouw op televisie wedstrijden van het Argentijnse elftal

6 oktober 2020

Redactie

De journaliste debuteert in deze rol komende donderdag op Pubic TV, wanneer het Argentijnse nationale team het opneemt tegen Ecuador. Pablo Giralt zal de leiding hebben tijdens de uitzending.

De wedstrijden voor de Qatar 2022 WK-kwalificatiewedstrijden van het Argentijnse voetbalteam krijgen een nieuw duo op Public TV. Vanaf aanstaande donderdag, wanneer Argentinië tegenover Ecuador staat, zal Pablo Giralt rapporteren en Angela Lerena zal de commentaren geven. Dit markeert een historisch feit: het zal de eerste keer zijn dat een vrouw de leiding heeft over de commentaren van wedstrijden van het Argentijnse team. Het paar wordt begeleid door Sergio Goycochea.

Na jaren waarin het verslag werd gedaan door Sebastián Vignolo en de commentaren door Diego Latorre, zal die plek eindelijk ingenomen worden door Giralt en Lerena. De opname van de journalist rondt het genderbeleid af dat de huidige regering in de verschillende nationale staatsmedia heeft geïmplementeerd. Nooit eerder had op Public TV een vrouw de rol van commentator op zich genomen voor de wedstrijden van de nationale ploeg. Giralt en Lerena zullen niet alleen zijn in de uitzendingen. Ze zullen worden vergezeld door de voormalige doelman van het nationale team Sergio Goycochea, die al deel uitmaakt van de staatszender, samen met Noe Antonelli.

Al eerder dit jaar trad Diana Zurco in dienst bij Public TV. Ze was de eerste transvrouwelijke omroepster die een nieuwsuitzending op landelijk niveau leidde. Daarnaast is Paula Martínez Robles onlangs de eerste vrouwelijke regisseur geworden die deel uitmaakt van het vaste personeel van de zender.

 

Bron: Página 12

Gerelateerde berichten

Weg met Pinochet!

Weg met Pinochet!

Op 5 oktober 1988 spraken de Chilenen zich in een volksstemming uit tegen het aanblijven van generaal Pinochet als president. Daarmee eindigde de dictatuur, maar werd Chili nog geen volwaardige democratie. Chispa-redacteur Jan de Kievid maakte als internationaal waarnemer die spannende verkiezing mee. Nu binnenkort mogelijk weer een grote stap in democratische richting wordt gezet, vertelt hij zijn verhaal van de enerverende gebeurtenissen eind 1988.

Lees meer
Bootvluchtelingen uit Haïti verdronken bij Puerto Rico

Bootvluchtelingen uit Haïti verdronken bij Puerto Rico

Donderdag 12 mei ontdekte een helikopter van de Puerto Ricaanse grenswacht op zee een gekapseisde boot. Tot nu toe konden 38 mensen gered worden en zijn elf lichamen geborgen. Maar volgens de opvarenden, op twee na allemaal Haïtianen, waren er tussen de 60 en 75 personen aan boord, wat betekent dat er nog veel mensen vermist worden. Dit jaar is het aantal Haïtianen dat hun land verlaat verdubbeld volgens Amerikaanse autoriteiten. Het bendegeweld en de economische crisis zijn de belangrijkste oorzaken.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This