Politiek & Maatschappij

Voor het eerst becommentarieert een vrouw op televisie wedstrijden van het Argentijnse elftal

6 oktober 2020

Redactie

De journaliste debuteert in deze rol komende donderdag op Pubic TV, wanneer het Argentijnse nationale team het opneemt tegen Ecuador. Pablo Giralt zal de leiding hebben tijdens de uitzending.

De wedstrijden voor de Qatar 2022 WK-kwalificatiewedstrijden van het Argentijnse voetbalteam krijgen een nieuw duo op Public TV. Vanaf aanstaande donderdag, wanneer Argentinië tegenover Ecuador staat, zal Pablo Giralt rapporteren en Angela Lerena zal de commentaren geven. Dit markeert een historisch feit: het zal de eerste keer zijn dat een vrouw de leiding heeft over de commentaren van wedstrijden van het Argentijnse team. Het paar wordt begeleid door Sergio Goycochea.

Na jaren waarin het verslag werd gedaan door Sebastián Vignolo en de commentaren door Diego Latorre, zal die plek eindelijk ingenomen worden door Giralt en Lerena. De opname van de journalist rondt het genderbeleid af dat de huidige regering in de verschillende nationale staatsmedia heeft geïmplementeerd. Nooit eerder had op Public TV een vrouw de rol van commentator op zich genomen voor de wedstrijden van de nationale ploeg. Giralt en Lerena zullen niet alleen zijn in de uitzendingen. Ze zullen worden vergezeld door de voormalige doelman van het nationale team Sergio Goycochea, die al deel uitmaakt van de staatszender, samen met Noe Antonelli.

Al eerder dit jaar trad Diana Zurco in dienst bij Public TV. Ze was de eerste transvrouwelijke omroepster die een nieuwsuitzending op landelijk niveau leidde. Daarnaast is Paula Martínez Robles onlangs de eerste vrouwelijke regisseur geworden die deel uitmaakt van het vaste personeel van de zender.

 

Bron: Página 12

Gerelateerde berichten

Toenemend geweld in het bosrijke zuiden en het droge noorden van Chili

Toenemend geweld in het bosrijke zuiden en het droge noorden van Chili

Chili staat bekend als een relatief veilig land, maar heeft de laatste jaren te maken met een sterke toename van ernstige criminaliteit. Daarvoor zijn verschillende oorzaken. In het zuiden van het land speelt het conflict tussen inheemse Mapuche en bosbedrijven, in het noorden zijn Colombiaanse en Venezolaanse bendes actief. Intussen probeert president Boric het hoofd te bieden aan het geweld en de ontstane onrust.

Lees meer
Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

De uitzending was woensdagavond 1 november, maar kan op Uitzending gemist worden teruggekeken. In de laatste uitzending van dit seizoen vertelt de in Nederland woonachtige Ana haar verhaal. Tien jaar geleden werd middels DNA-onderzoek vastgesteld dat zij tot de zogenaamde roofbaby’s behoort. Haar beide ouders zijn tijdens de Videla-dictatuur vermoord. Haar moeder was vijf maanden zwanger toen zij werd gearresteerd. Op één klein berichtje kort na haar arrestatie werd nooit meer iets van haar vernomen. Haar dochter Ana is geadopteerd, iets dat zij pas op 36-jarige leeftijd te horen kreeg.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This