Politiek & Maatschappij

Venezuela-crisis: migranten verdronken aangetroffen

15 december 2020

Redactie

De afgelopen twee dagen zijn de lichamen van veertien migranten gevonden voor de Venezolaanse kust. Ze zouden deel hebben uitgemaakt van een groep van meer dan twintig Venezolanen die op 6 december aan boord van een boot zijn gegaan om de economische tegenspoed in hun thuisland te ontvluchten. De boot verliet Güiria in de noordoostelijke staat Sucre en hun beoogde bestemming zou Trinidad en Tobago zijn geweest.

Lokale media meldden dat er ten minste twee kinderen onder de doden waren. Elf lichamen werden zaterdag gevonden door een Venezolaanse kustwachtpatrouille in de zee zeven zeemijl (13 km) voor Güiria en nog drie lichamen werden gerapporteerd op een strand in de buurt.

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) schat dat 5,4 miljoen mensen Venezuela in de afgelopen vijf jaar hebben verlaten om te ontsnappen aan een economische en politieke crisis die heeft geleid tot tekorten aan voedsel en medicijnen, brandstof en wijdverbreide stroomstoringen. Volgens de IOM is de uittocht van Venezolanen de grootste in de recente geschiedenis van Latijns Amerika en het Caribisch gebied.

Tienduizenden zijn naar Trinidad en Tobago gevlucht, velen maken de oversteek over zee in vaak overbeladen, gammele boten. Ten minste twee boten verdwenen vorig jaar op weg naar Trinidad en Tobago en een derde zou zijn gekapseisd op weg naar Curaçao.

De autoriteiten in Trinidad en Tobago zeiden dat de kustwacht de afgelopen dagen geen boten had onderschept, waarmee de geruchten dat de migranten waren teruggestuurd door ambtenaren van de Caribische natie werden afgewezen.

BBC World News

Gerelateerde berichten

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Het geweld blijft toenemen in Haïti. En terwijl het geweld zich tot voor kort concentreerde in en rond de hoofdstad Port-au-Prince, breidt het zich nu uit naar omliggende regio’s, zoals de Artibonite, een landbouwgebied ten noorden van Port-au-Prince. De facto premier Ariel Henry dringt aan op ingrijpen door de Verenigde Naties. Veel Haïtianen zien in de passieve houding van de regering tegenover het geweld boze opzet. Henry heeft er baat bij, wanneer de situatie onhoudbaar wordt. De bevolking is het slachtoffer.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This