Politiek & Maatschappij

Tragedie in het paradijs

24 juli 2021

Op 24 juni troffen vissers in de Turks and Caicos Islands (TCI) een kleine motorboot aan voor de kust van Grand Turk, met de lichamen van 20 omgekomen mensen aan boord. Na onderzoek bleek deze week dat de slachtoffers afkomstig waren uit West-Afrika, 5.600 kilometer verderop.

Volgens een persbericht van de Koninklijke Politie van de Turks and Caicos Islands, een Brits Overzees Gebiedsdeel ten zuidoosten van de Bahamas, is het eind juni aangetroffen spookschip afkomstig uit West-Afrika. De 20 omgekomen mensen aan boord zijn waarschijnlijk ook afkomstig uit dat gebied aan de overkant van de Atlantische Oceaan.

De autoriteiten van de TCI en van Groot-Brittannië hebben beloofd de stoffelijke overschotten te identificeren en terug te geven aan hun nabestaanden. De doodsoorzaak is nog niet vastgesteld, maar er lijkt geen sprake te zijn van moord of doodslag, aldus commissaris van de politie Trevor Botting.

“We vermoeden dat noch de Turks en Caicos Eilanden, noch de regio de bedoelde eindbestemming van de boot was. Details ontbreken nog, maar we denken dat er een relatie is met een ander schip dat in vergelijkbare omstandigheden bij Tobago aangetroffen is. We hebben contact opgenomen met de autoriteiten daar.”

Laatstgenoemde boot, afkomstig uit Mauretanië, werd in mei aangetroffen met de lichamen van 14 overleden Afrikaanse migranten aan boord. Hun eindbestemming lag waarschijnlijk in de Canarische Eilanden voor de Afrikaanse westkust en niet in Trinidad en Tobago.

Eerder, in 2006, werd een boot met 11 lichamen aangetroffen nabij Barbados.

Commissaris Botting van de TCI: “Dit is een vreselijk verlies aan mensenlevens. Ik wil graag mijn condoleances overbrengen aan de familieleden van de omgekomenen.”

Bron: tcweeklynews.com

Gerelateerde berichten

agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This