Politiek & Maatschappij

Tragedie in het paradijs

24 juli 2021

Op 24 juni troffen vissers in de Turks and Caicos Islands (TCI) een kleine motorboot aan voor de kust van Grand Turk, met de lichamen van 20 omgekomen mensen aan boord. Na onderzoek bleek deze week dat de slachtoffers afkomstig waren uit West-Afrika, 5.600 kilometer verderop.

Volgens een persbericht van de Koninklijke Politie van de Turks and Caicos Islands, een Brits Overzees Gebiedsdeel ten zuidoosten van de Bahamas, is het eind juni aangetroffen spookschip afkomstig uit West-Afrika. De 20 omgekomen mensen aan boord zijn waarschijnlijk ook afkomstig uit dat gebied aan de overkant van de Atlantische Oceaan.

De autoriteiten van de TCI en van Groot-Brittannië hebben beloofd de stoffelijke overschotten te identificeren en terug te geven aan hun nabestaanden. De doodsoorzaak is nog niet vastgesteld, maar er lijkt geen sprake te zijn van moord of doodslag, aldus commissaris van de politie Trevor Botting.

“We vermoeden dat noch de Turks en Caicos Eilanden, noch de regio de bedoelde eindbestemming van de boot was. Details ontbreken nog, maar we denken dat er een relatie is met een ander schip dat in vergelijkbare omstandigheden bij Tobago aangetroffen is. We hebben contact opgenomen met de autoriteiten daar.”

Laatstgenoemde boot, afkomstig uit Mauretanië, werd in mei aangetroffen met de lichamen van 14 overleden Afrikaanse migranten aan boord. Hun eindbestemming lag waarschijnlijk in de Canarische Eilanden voor de Afrikaanse westkust en niet in Trinidad en Tobago.

Eerder, in 2006, werd een boot met 11 lichamen aangetroffen nabij Barbados.

Commissaris Botting van de TCI: “Dit is een vreselijk verlies aan mensenlevens. Ik wil graag mijn condoleances overbrengen aan de familieleden van de omgekomenen.”

Bron: tcweeklynews.com

Gerelateerde berichten

De clan van Miraflores in Caracas: kat in het nauw of slimme machiavellisten?

De clan van Miraflores in Caracas: kat in het nauw of slimme machiavellisten?

De aanloop naar de presidentsverkiezingen in Venezuela volgend jaar vertoont veel overeenkomsten met een Venezolaanse soapserie. De ontwikkelingen zijn enigszins verrassend en volgen elkaar snel op, maar passen wel binnen een vast stramien. Nieuwste loot is het referendum over de regio Essequibo, die zowel door Venezuela als buurland Guyana wordt beschouwd als hun grondgebied.

Lees meer
Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

De uitzending was woensdagavond 1 november, maar kan op Uitzending gemist worden teruggekeken. In de laatste uitzending van dit seizoen vertelt de in Nederland woonachtige Ana haar verhaal. Tien jaar geleden werd middels DNA-onderzoek vastgesteld dat zij tot de zogenaamde roofbaby’s behoort. Haar beide ouders zijn tijdens de Videla-dictatuur vermoord. Haar moeder was vijf maanden zwanger toen zij werd gearresteerd. Op één klein berichtje kort na haar arrestatie werd nooit meer iets van haar vernomen. Haar dochter Ana is geadopteerd, iets dat zij pas op 36-jarige leeftijd te horen kreeg.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This