Politiek & Maatschappij

Tientallen doden in Mexico na het drinken van ‘vervalste’ alcohol

14 mei 2020

Redactie

De politie in Mexico zoekt naar de bron van alcohol waarmee is geknoeid en waarbij 46 mensen in de staten Morelos en Puebla zijn omgekomen.

Afgelopen zondag werden mensen ziek. Sommigen zeiden dat ze alcohol hadden gekocht en gedronken om Moederdag te vieren; anderen hadden een begrafenis bijgewoond waar alcohol werd geschonken.

De autoriteiten hebben mensen die mogelijk alcohol hebben gedronken en die hoofdpijn of buikpijn hebben, gewaarschuwd om medische hulp te zoeken. Ambtenaren zeiden dat 29 mensen waren omgekomen in de centrale staat Morelos en nog eens 17 in de naburige staat Puebla.

Een van de zwaarst getroffenen is de inheemse gemeenschap van Telixtac, van wie velen op zondag deelnamen aan Moederdagvieringen in het dorp Axochiapan. De lokale bevolking zei dat tijdens de viering alcohol werd verkocht in verschillende tenten en dat onderzoekers naar het dorp zijn gestuurd om de bron te vinden. De getroffenen zeiden dat ze last hadden van hoofdpijn, braken en verlies van gezichtsvermogen.

De burgemeester van Chiconcuautla, een andere getroffen gemeenschap, drong er bij de lokale bevolking op aan om niet te drinken totdat de bron was gevonden. “Drink geen alcohol, we moeten alle verkooppunten in de gemeenschappen identificeren en de vervalste drank vinden, evenals de verantwoordelijken”, postte Artemio Hernández Garrido op Facebook.

Hij verwierp ook geruchten dat mensen die ziek waren geworden, het coronavirus hadden opgelopen. “De sterfgevallen zijn te wijten aan vervalste alcohol”, zei hij.

BBC World News

Gerelateerde berichten

El Salvador discussieert met Nederlandse hulp over het coronavirus

El Salvador discussieert met Nederlandse hulp over het coronavirus

Ook in El Salvador heeft het coronavirus de levens van mensen op hun kop gezet. Sinds de lockdown van 11 maart zijn veel inwoners verplicht in quarantaine gegaan. Hierdoor is het voor politici moeilijker de bevolking te ontmoeten en naar hen te luisteren; voor de bevolking om betrokken te worden bij politieke besluiten en voor de burgergemeenschap om samen tot oplossingen te komen. Het Nederlands Instituut voor Meerpartijendemocratie (NIMD) organiseert samen met het online tijdschrift FACTUM wekelijkse discussiefora waarin burgers, deskundigen en politieke besluitvormers samenkomen. Het ‘espacio antivirus’ (antivirus-ruimte) forum is een democratische ruimte waarbinnen discussies plaatsvinden en informatie uitgewisseld wordt.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This