Politiek & Maatschappij

Tientallen doden in Mexico na het drinken van ‘vervalste’ alcohol

14 mei 2020

Redactie

De politie in Mexico zoekt naar de bron van alcohol waarmee is geknoeid en waarbij 46 mensen in de staten Morelos en Puebla zijn omgekomen.

Afgelopen zondag werden mensen ziek. Sommigen zeiden dat ze alcohol hadden gekocht en gedronken om Moederdag te vieren; anderen hadden een begrafenis bijgewoond waar alcohol werd geschonken.

De autoriteiten hebben mensen die mogelijk alcohol hebben gedronken en die hoofdpijn of buikpijn hebben, gewaarschuwd om medische hulp te zoeken. Ambtenaren zeiden dat 29 mensen waren omgekomen in de centrale staat Morelos en nog eens 17 in de naburige staat Puebla.

Een van de zwaarst getroffenen is de inheemse gemeenschap van Telixtac, van wie velen op zondag deelnamen aan Moederdagvieringen in het dorp Axochiapan. De lokale bevolking zei dat tijdens de viering alcohol werd verkocht in verschillende tenten en dat onderzoekers naar het dorp zijn gestuurd om de bron te vinden. De getroffenen zeiden dat ze last hadden van hoofdpijn, braken en verlies van gezichtsvermogen.

De burgemeester van Chiconcuautla, een andere getroffen gemeenschap, drong er bij de lokale bevolking op aan om niet te drinken totdat de bron was gevonden. “Drink geen alcohol, we moeten alle verkooppunten in de gemeenschappen identificeren en de vervalste drank vinden, evenals de verantwoordelijken”, postte Artemio Hernández Garrido op Facebook.

Hij verwierp ook geruchten dat mensen die ziek waren geworden, het coronavirus hadden opgelopen. “De sterfgevallen zijn te wijten aan vervalste alcohol”, zei hij.

BBC World News

Gerelateerde berichten

Veel Argentijnen hebben hoop gevestigd op Milei

Veel Argentijnen hebben hoop gevestigd op Milei

Over de in december aangetreden nieuwe Argentijnse president Javier Milei wordt heel verschillend gedacht. In La Chispa is vooral gewezen op mogelijke negatieve gevolgen van zijn aangekondigde beleid. In onderstaand artikel betoogt de Nederlander Jan Stroeken, docent macro-economie aan de Universidad de Concepción del Uruguay in Santa Fe in Argentinië, dat van Milei’s beleid wel positieve effecten te verwachten zijn.

Lees meer
Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

De uitzending was woensdagavond 1 november, maar kan op Uitzending gemist worden teruggekeken. In de laatste uitzending van dit seizoen vertelt de in Nederland woonachtige Ana haar verhaal. Tien jaar geleden werd middels DNA-onderzoek vastgesteld dat zij tot de zogenaamde roofbaby’s behoort. Haar beide ouders zijn tijdens de Videla-dictatuur vermoord. Haar moeder was vijf maanden zwanger toen zij werd gearresteerd. Op één klein berichtje kort na haar arrestatie werd nooit meer iets van haar vernomen. Haar dochter Ana is geadopteerd, iets dat zij pas op 36-jarige leeftijd te horen kreeg.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This