Politiek & Maatschappij

Tientallen doden in Mexico na het drinken van ‘vervalste’ alcohol

14 mei 2020

Redactie

De politie in Mexico zoekt naar de bron van alcohol waarmee is geknoeid en waarbij 46 mensen in de staten Morelos en Puebla zijn omgekomen.

Afgelopen zondag werden mensen ziek. Sommigen zeiden dat ze alcohol hadden gekocht en gedronken om Moederdag te vieren; anderen hadden een begrafenis bijgewoond waar alcohol werd geschonken.

De autoriteiten hebben mensen die mogelijk alcohol hebben gedronken en die hoofdpijn of buikpijn hebben, gewaarschuwd om medische hulp te zoeken. Ambtenaren zeiden dat 29 mensen waren omgekomen in de centrale staat Morelos en nog eens 17 in de naburige staat Puebla.

Een van de zwaarst getroffenen is de inheemse gemeenschap van Telixtac, van wie velen op zondag deelnamen aan Moederdagvieringen in het dorp Axochiapan. De lokale bevolking zei dat tijdens de viering alcohol werd verkocht in verschillende tenten en dat onderzoekers naar het dorp zijn gestuurd om de bron te vinden. De getroffenen zeiden dat ze last hadden van hoofdpijn, braken en verlies van gezichtsvermogen.

De burgemeester van Chiconcuautla, een andere getroffen gemeenschap, drong er bij de lokale bevolking op aan om niet te drinken totdat de bron was gevonden. “Drink geen alcohol, we moeten alle verkooppunten in de gemeenschappen identificeren en de vervalste drank vinden, evenals de verantwoordelijken”, postte Artemio Hernández Garrido op Facebook.

Hij verwierp ook geruchten dat mensen die ziek waren geworden, het coronavirus hadden opgelopen. “De sterfgevallen zijn te wijten aan vervalste alcohol”, zei hij.

BBC World News

Gerelateerde berichten

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Het geweld blijft toenemen in Haïti. En terwijl het geweld zich tot voor kort concentreerde in en rond de hoofdstad Port-au-Prince, breidt het zich nu uit naar omliggende regio’s, zoals de Artibonite, een landbouwgebied ten noorden van Port-au-Prince. De facto premier Ariel Henry dringt aan op ingrijpen door de Verenigde Naties. Veel Haïtianen zien in de passieve houding van de regering tegenover het geweld boze opzet. Henry heeft er baat bij, wanneer de situatie onhoudbaar wordt. De bevolking is het slachtoffer.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This