Politiek & Maatschappij

Solidariteit met George Floyd

5 juni 2020

Vanuit de hele wereld is de dood van George Floyd veroordeeld, ook vanuit Venezuela. Afgelopen woensdag stuurde president Nicolás Maduro een solidariteitsboodschap aan de familie van Floyd, de zwarte Amerikaan die op 25 mei om het leven kwam door politiegeweld in Minnesota.

“Vanuit Venezuela en in naam van ons volk spreek ik mijn steun uit voor de familie van George Floyd, voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap in de Verenigde Staten en voor het volk en de jeugd van dat land die momenteel strijden voor gelijkheid, voor de vrede en voor gerechtigheid”, aldus president Maduro in een toespraak uitgezonden door de staatstelevisie.

Het staatshoofd veroordeelde ook het idee het leger in te zetten tegen burgers die demonstreren voor gerechtigheid en tegen racisme in zijn land. “Moeten jullie nou eens kijken naar de Verenigde Staten op dit moment, waar president Trump opdracht geeft aan het leger om het volk van de VS te vermoorden, het volk dat op straat staat en roept dat het genoeg heeft van racisme en politiegeweld.”

“Er is slechts een kreet te horen in de straten van de Verenigde Staten”, vervolgde Maduro: “het is genoeg, we willen vrijheid, we willen gelijkheid!”

El País

Gerelateerde berichten

Weg met Pinochet!

Weg met Pinochet!

Op 5 oktober 1988 spraken de Chilenen zich in een volksstemming uit tegen het aanblijven van generaal Pinochet als president. Daarmee eindigde de dictatuur, maar werd Chili nog geen volwaardige democratie. Chispa-redacteur Jan de Kievid maakte als internationaal waarnemer die spannende verkiezing mee. Nu binnenkort mogelijk weer een grote stap in democratische richting wordt gezet, vertelt hij zijn verhaal van de enerverende gebeurtenissen eind 1988.

Lees meer
Bootvluchtelingen uit Haïti verdronken bij Puerto Rico

Bootvluchtelingen uit Haïti verdronken bij Puerto Rico

Donderdag 12 mei ontdekte een helikopter van de Puerto Ricaanse grenswacht op zee een gekapseisde boot. Tot nu toe konden 38 mensen gered worden en zijn elf lichamen geborgen. Maar volgens de opvarenden, op twee na allemaal Haïtianen, waren er tussen de 60 en 75 personen aan boord, wat betekent dat er nog veel mensen vermist worden. Dit jaar is het aantal Haïtianen dat hun land verlaat verdubbeld volgens Amerikaanse autoriteiten. Het bendegeweld en de economische crisis zijn de belangrijkste oorzaken.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This