Politiek & Maatschappij

Solidariteit met George Floyd

5 juni 2020

Vanuit de hele wereld is de dood van George Floyd veroordeeld, ook vanuit Venezuela. Afgelopen woensdag stuurde president Nicolás Maduro een solidariteitsboodschap aan de familie van Floyd, de zwarte Amerikaan die op 25 mei om het leven kwam door politiegeweld in Minnesota.

“Vanuit Venezuela en in naam van ons volk spreek ik mijn steun uit voor de familie van George Floyd, voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap in de Verenigde Staten en voor het volk en de jeugd van dat land die momenteel strijden voor gelijkheid, voor de vrede en voor gerechtigheid”, aldus president Maduro in een toespraak uitgezonden door de staatstelevisie.

Het staatshoofd veroordeelde ook het idee het leger in te zetten tegen burgers die demonstreren voor gerechtigheid en tegen racisme in zijn land. “Moeten jullie nou eens kijken naar de Verenigde Staten op dit moment, waar president Trump opdracht geeft aan het leger om het volk van de VS te vermoorden, het volk dat op straat staat en roept dat het genoeg heeft van racisme en politiegeweld.”

“Er is slechts een kreet te horen in de straten van de Verenigde Staten”, vervolgde Maduro: “het is genoeg, we willen vrijheid, we willen gelijkheid!”

El País

Gerelateerde berichten

Veel Argentijnen hebben hoop gevestigd op Milei

Veel Argentijnen hebben hoop gevestigd op Milei

Over de in december aangetreden nieuwe Argentijnse president Javier Milei wordt heel verschillend gedacht. In La Chispa is vooral gewezen op mogelijke negatieve gevolgen van zijn aangekondigde beleid. In onderstaand artikel betoogt de Nederlander Jan Stroeken, docent macro-economie aan de Universidad de Concepción del Uruguay in Santa Fe in Argentinië, dat van Milei’s beleid wel positieve effecten te verwachten zijn.

Lees meer
Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

De uitzending was woensdagavond 1 november, maar kan op Uitzending gemist worden teruggekeken. In de laatste uitzending van dit seizoen vertelt de in Nederland woonachtige Ana haar verhaal. Tien jaar geleden werd middels DNA-onderzoek vastgesteld dat zij tot de zogenaamde roofbaby’s behoort. Haar beide ouders zijn tijdens de Videla-dictatuur vermoord. Haar moeder was vijf maanden zwanger toen zij werd gearresteerd. Op één klein berichtje kort na haar arrestatie werd nooit meer iets van haar vernomen. Haar dochter Ana is geadopteerd, iets dat zij pas op 36-jarige leeftijd te horen kreeg.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This