Politiek & Maatschappij

Paraguay roept noodtoestand uit vanwege hevige bosbranden in Gran Chaco

8 oktober 2020

Redactie

Het Paraguyaanse congres heeft de nationale noodtoestand uitgeroepen terwijl bosbranden het land teisteren. Grote delen van het droge bos in Gran Chaco staan in vlam. De regio Gran Chaco is het woongebied van vee, jaguars en vele inheemse stammen.

De verklaring van de noodtoestand maakt fondsen vrij voor brandbestrijding en opent de deur voor internationale steun om de vlammen, die door het hele land razen, te temmen. De regering heeft verklaard dat twee vliegtuigen, gespecialiseerd in vuurbestrijding, zijn geland in Paraguay om de meest zwaar getroffen gebieden te ondersteunen. De buurlanden Argentinië, Bolivia en Brazilië hebben ook te maken met branden op historische schaal wegens droogte.

Het Nationale Secretariaat van Noodsituaties (SEN) in Paraguay heeft verklaard dat het 5.231 branden binnen 24 uur heeft gedetecteerd, de grootste in het beboste gebied van Gran Chaco. De voorzitter van SEN, Joaquin Roa, noemde de regio “een broeiplek voor bosbranden” nu er geen regen wordt verwacht en temperaturen hard zijn opgelopen. “Alle branden zijn onder controle, maar we hebben de slag nog niet gewonnen, we moeten op onze hoede blijven”, zei Roa.

Paraguay ’s Meteorologisch Instituut verwacht dat er voor 10 oktober geen regen zal vallen.

Bron: Mercopress

Gerelateerde berichten

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Het geweld blijft toenemen in Haïti. En terwijl het geweld zich tot voor kort concentreerde in en rond de hoofdstad Port-au-Prince, breidt het zich nu uit naar omliggende regio’s, zoals de Artibonite, een landbouwgebied ten noorden van Port-au-Prince. De facto premier Ariel Henry dringt aan op ingrijpen door de Verenigde Naties. Veel Haïtianen zien in de passieve houding van de regering tegenover het geweld boze opzet. Henry heeft er baat bij, wanneer de situatie onhoudbaar wordt. De bevolking is het slachtoffer.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This