Politiek & Maatschappij

Oprichting vaccinbank voor ALBA-TCP-landen

19 januari 2021

Redactie

Venezuela en Cuba maken vorderingen met de oprichting van de vaccinbank voor de landen van de Bolivariaanse Alliantie voor de Volkeren van Amerika (ALBA) die verenigd zijn in het economische samenwerkingsverdrag, het handelsverdrag van de Volkeren (TCP), zei de Venezolaanse president Nicolás Maduro.

Tijdens een beoordeling van de situatie van de coronapandemie in het land benadrukte Maduro de noodzaak om te voorzien in de behoefte aan medicijnen van de landen van Latijns Amerika en het Caribisch gebied. Dit gezien de bestaande ongelijkheid in de toegang tot deze voorraden op wereldniveau.

Maduro wees erop dat het project ontstond tijdens de 18e ALBA-TCP-top in december vorig jaar, als een manier om het “oneerlijke en ongelijke” monopolie van een kleine groep regeringen te verlichten bij het verwerven van de meeste doses vaccins om tegemoet te komen aan de gezondheidssituatie in hun respectieve landen.

De uitvoerend secretaris van het regionale blok, Sacha Llorenti, meldde dat de Sociale Raad van de organisatie en het bestuur van de ALBA-bank, gevestigd in Caracas, deze dinsdag een coördinatievergadering zullen houden om de toegang tot behandelingen van corona te verzekeren.

De Verenigde Naties (VN) hielden de regeringen van een groep rijke landen verantwoordelijk voor het negeren van de behoeften van minder ontwikkelde landen en van het concurreren om partijen Covid-19-vaccins te kopen. Nu zien we hoe vaccins de rijke landen snel bereiken en de armen er geen krijgen, waarschuwde secretaris-generaal van de VN António Guterres, die pleitte voor solidariteit en gezamenlijke wereldwijde inspanningen om de pandemie te boven te komen.

Prensa Latina

Gerelateerde berichten

agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This