Politiek & Maatschappij

Onderzoek naar brandstofprijzen op Bonaire

19 juni 2020

Op het Benedenwindse eiland Bonaire is een gemengde commissie ingesteld die onderzoek gaat doen naar de samenstelling van brandstofprijzen op dit Caribische Openbaar Lichaam (bijzondere gemeente).

Het Openbaar Lichaam gaf aan dat zij met ingang van 3 april 2020 de maximumprijzen van brandstoffen aan de pomp sterk naar beneden heeft bijgesteld. Deze maatregelen zijn onder meer genomen in verband met de Covid-19 pandemie.

De pandemie heeft ook gevolgen voor leverancier Curoil, de pompstations en de verkoop van brandstoffen. Zo is de verkoop van brandstof op de luchthaven grotendeels weggevallen.

Door de leverancier en distributeurs moeten additionele maatregelen worden genomen om de distributie van brandstoffen op Bonaire te blijven garanderen. Bonaire heeft een belang bij de continuïteit van de brandstofvoorziening.

Gegeven deze omstandigheden heeft het Bestuurscollege de prijzen van gereguleerde brandstoffen in de maanden mei en juni niet verder verlaagd.

Tussen Curoil en het bestuurscollege zijn inmiddels afspraken gemaakt om een commissie samen te stellen bestaande uit deskundigen om het mechanisme voor de vaststelling van brandstofprijzen op het eiland vast te stellen.

Bron: bonaire.nu

Gerelateerde berichten

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Het geweld blijft toenemen in Haïti. En terwijl het geweld zich tot voor kort concentreerde in en rond de hoofdstad Port-au-Prince, breidt het zich nu uit naar omliggende regio’s, zoals de Artibonite, een landbouwgebied ten noorden van Port-au-Prince. De facto premier Ariel Henry dringt aan op ingrijpen door de Verenigde Naties. Veel Haïtianen zien in de passieve houding van de regering tegenover het geweld boze opzet. Henry heeft er baat bij, wanneer de situatie onhoudbaar wordt. De bevolking is het slachtoffer.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This