Politiek & Maatschappij

Onderzoek naar brandstofprijzen op Bonaire

19 juni 2020

Op het Benedenwindse eiland Bonaire is een gemengde commissie ingesteld die onderzoek gaat doen naar de samenstelling van brandstofprijzen op dit Caribische Openbaar Lichaam (bijzondere gemeente).

Het Openbaar Lichaam gaf aan dat zij met ingang van 3 april 2020 de maximumprijzen van brandstoffen aan de pomp sterk naar beneden heeft bijgesteld. Deze maatregelen zijn onder meer genomen in verband met de Covid-19 pandemie.

De pandemie heeft ook gevolgen voor leverancier Curoil, de pompstations en de verkoop van brandstoffen. Zo is de verkoop van brandstof op de luchthaven grotendeels weggevallen.

Door de leverancier en distributeurs moeten additionele maatregelen worden genomen om de distributie van brandstoffen op Bonaire te blijven garanderen. Bonaire heeft een belang bij de continuïteit van de brandstofvoorziening.

Gegeven deze omstandigheden heeft het Bestuurscollege de prijzen van gereguleerde brandstoffen in de maanden mei en juni niet verder verlaagd.

Tussen Curoil en het bestuurscollege zijn inmiddels afspraken gemaakt om een commissie samen te stellen bestaande uit deskundigen om het mechanisme voor de vaststelling van brandstofprijzen op het eiland vast te stellen.

Bron: bonaire.nu

Gerelateerde berichten

Weg met Pinochet!

Weg met Pinochet!

Op 5 oktober 1988 spraken de Chilenen zich in een volksstemming uit tegen het aanblijven van generaal Pinochet als president. Daarmee eindigde de dictatuur, maar werd Chili nog geen volwaardige democratie. Chispa-redacteur Jan de Kievid maakte als internationaal waarnemer die spannende verkiezing mee. Nu binnenkort mogelijk weer een grote stap in democratische richting wordt gezet, vertelt hij zijn verhaal van de enerverende gebeurtenissen eind 1988.

Lees meer
Bootvluchtelingen uit Haïti verdronken bij Puerto Rico

Bootvluchtelingen uit Haïti verdronken bij Puerto Rico

Donderdag 12 mei ontdekte een helikopter van de Puerto Ricaanse grenswacht op zee een gekapseisde boot. Tot nu toe konden 38 mensen gered worden en zijn elf lichamen geborgen. Maar volgens de opvarenden, op twee na allemaal Haïtianen, waren er tussen de 60 en 75 personen aan boord, wat betekent dat er nog veel mensen vermist worden. Dit jaar is het aantal Haïtianen dat hun land verlaat verdubbeld volgens Amerikaanse autoriteiten. Het bendegeweld en de economische crisis zijn de belangrijkste oorzaken.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This