Politiek & Maatschappij

OAS observatiemissie om de verkiezingen van maart in Guyana te volgen

15 februari 2020

Redactie

OAS observatiemissie om de verkiezingen van maart in Guyana te volgen

De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en Guyana zijn overeengekomen om een waarnemingsmissie naar het Caribische land te sturen om de algemene en regionale verkiezingen van 2 maart 2020 te observeren.

De secretaris-generaal van de OAS, Luís Almagro, benadrukte de inzet van de organisatie voor de ontwikkeling en versterking van de democratische instellingen en processen van de lidstaten. “Dit omvat de inzet van waarnemingsmissies om transparante en geloofwaardige verkiezingen te bevorderen die onmisbaar zijn voor stabiliteit, ontwikkeling en democratie in de regio”, aldus Almagro.

Van zijn kant zei de voorzitter van de Permanente Raad en de permanente vertegenwoordiger van Guyana bij de OAS, Riyad Insanally, dat de missie de volledige steun van de regering en de bevolking van Guyana zal hebben bij de uitvoering van haar mandaat. “De regering van Guyana en de Guyana Verkiezingscommissie (GECOM) zijn vastbesloten ervoor te zorgen dat verkiezingen vrij, eerlijk, transparant en geloofwaardig zijn”, voegde hij eraan toe.

Het hoofd van de missie wordt de voormalige premier van Jamaica Bruce Golding (foto). De OAS heeft tussen 1997 en 2015 de laatste vijf algemene en regionale verkiezingen in Guyana waargenomen.

Guyana wordt snel een olie-exporterend land na de ontdekking van verschillende offshore-velden.

Mercopress

Gerelateerde berichten

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Het geweld blijft toenemen in Haïti. En terwijl het geweld zich tot voor kort concentreerde in en rond de hoofdstad Port-au-Prince, breidt het zich nu uit naar omliggende regio’s, zoals de Artibonite, een landbouwgebied ten noorden van Port-au-Prince. De facto premier Ariel Henry dringt aan op ingrijpen door de Verenigde Naties. Veel Haïtianen zien in de passieve houding van de regering tegenover het geweld boze opzet. Henry heeft er baat bij, wanneer de situatie onhoudbaar wordt. De bevolking is het slachtoffer.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This