Politiek & Maatschappij

OAS observatiemissie om de verkiezingen van maart in Guyana te volgen

15 februari 2020

Redactie

OAS observatiemissie om de verkiezingen van maart in Guyana te volgen

De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en Guyana zijn overeengekomen om een waarnemingsmissie naar het Caribische land te sturen om de algemene en regionale verkiezingen van 2 maart 2020 te observeren.

De secretaris-generaal van de OAS, Luís Almagro, benadrukte de inzet van de organisatie voor de ontwikkeling en versterking van de democratische instellingen en processen van de lidstaten. “Dit omvat de inzet van waarnemingsmissies om transparante en geloofwaardige verkiezingen te bevorderen die onmisbaar zijn voor stabiliteit, ontwikkeling en democratie in de regio”, aldus Almagro.

Van zijn kant zei de voorzitter van de Permanente Raad en de permanente vertegenwoordiger van Guyana bij de OAS, Riyad Insanally, dat de missie de volledige steun van de regering en de bevolking van Guyana zal hebben bij de uitvoering van haar mandaat. “De regering van Guyana en de Guyana Verkiezingscommissie (GECOM) zijn vastbesloten ervoor te zorgen dat verkiezingen vrij, eerlijk, transparant en geloofwaardig zijn”, voegde hij eraan toe.

Het hoofd van de missie wordt de voormalige premier van Jamaica Bruce Golding (foto). De OAS heeft tussen 1997 en 2015 de laatste vijf algemene en regionale verkiezingen in Guyana waargenomen.

Guyana wordt snel een olie-exporterend land na de ontdekking van verschillende offshore-velden.

Mercopress

Gerelateerde berichten

Aymara, migratieonderzoek en zelfreflectie in noord-Chili

Aymara, migratieonderzoek en zelfreflectie in noord-Chili

Mijn naam is Mariela Miranda van Iersel, en zoals je uit mijn twee achternamen kunt afleiden, ben ik half Chileens en half Nederlands. Gemotiveerd door mijn ervaring als vrijwilliger in sociale integratieprogramma’s, vertrok ik in 2017 van het Chileense huis uit mijn kindertijd naar Nederland voor een interdisciplinaire bachelor in de sociale wetenschappen en economie. In de hoop verder te leren over maatschappelijke uitdagingen, en vooral ook dingen die ik dácht te weten in vraag te stellen, begon ik aan een master in ontwikkelingsstudies aan het International Institute of Social Studies (ISS). Deze opleiding hielp me de real-world uitdagingen die me aan het hart gaan te verbinden aan wetenschappelijke theorieën en beide verder te verkennen door middel van onderzoek.

Lees meer
Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

De uitzending was woensdagavond 1 november, maar kan op Uitzending gemist worden teruggekeken. In de laatste uitzending van dit seizoen vertelt de in Nederland woonachtige Ana haar verhaal. Tien jaar geleden werd middels DNA-onderzoek vastgesteld dat zij tot de zogenaamde roofbaby’s behoort. Haar beide ouders zijn tijdens de Videla-dictatuur vermoord. Haar moeder was vijf maanden zwanger toen zij werd gearresteerd. Op één klein berichtje kort na haar arrestatie werd nooit meer iets van haar vernomen. Haar dochter Ana is geadopteerd, iets dat zij pas op 36-jarige leeftijd te horen kreeg.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This