Politiek & Maatschappij

OAS observatiemissie om de verkiezingen van maart in Guyana te volgen

15 februari 2020

Redactie

OAS observatiemissie om de verkiezingen van maart in Guyana te volgen

De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en Guyana zijn overeengekomen om een waarnemingsmissie naar het Caribische land te sturen om de algemene en regionale verkiezingen van 2 maart 2020 te observeren.

De secretaris-generaal van de OAS, Luís Almagro, benadrukte de inzet van de organisatie voor de ontwikkeling en versterking van de democratische instellingen en processen van de lidstaten. “Dit omvat de inzet van waarnemingsmissies om transparante en geloofwaardige verkiezingen te bevorderen die onmisbaar zijn voor stabiliteit, ontwikkeling en democratie in de regio”, aldus Almagro.

Van zijn kant zei de voorzitter van de Permanente Raad en de permanente vertegenwoordiger van Guyana bij de OAS, Riyad Insanally, dat de missie de volledige steun van de regering en de bevolking van Guyana zal hebben bij de uitvoering van haar mandaat. “De regering van Guyana en de Guyana Verkiezingscommissie (GECOM) zijn vastbesloten ervoor te zorgen dat verkiezingen vrij, eerlijk, transparant en geloofwaardig zijn”, voegde hij eraan toe.

Het hoofd van de missie wordt de voormalige premier van Jamaica Bruce Golding (foto). De OAS heeft tussen 1997 en 2015 de laatste vijf algemene en regionale verkiezingen in Guyana waargenomen.

Guyana wordt snel een olie-exporterend land na de ontdekking van verschillende offshore-velden.

Mercopress

Gerelateerde berichten

Weg met Pinochet!

Weg met Pinochet!

Op 5 oktober 1988 spraken de Chilenen zich in een volksstemming uit tegen het aanblijven van generaal Pinochet als president. Daarmee eindigde de dictatuur, maar werd Chili nog geen volwaardige democratie. Chispa-redacteur Jan de Kievid maakte als internationaal waarnemer die spannende verkiezing mee. Nu binnenkort mogelijk weer een grote stap in democratische richting wordt gezet, vertelt hij zijn verhaal van de enerverende gebeurtenissen eind 1988.

Lees meer
Bootvluchtelingen uit Haïti verdronken bij Puerto Rico

Bootvluchtelingen uit Haïti verdronken bij Puerto Rico

Donderdag 12 mei ontdekte een helikopter van de Puerto Ricaanse grenswacht op zee een gekapseisde boot. Tot nu toe konden 38 mensen gered worden en zijn elf lichamen geborgen. Maar volgens de opvarenden, op twee na allemaal Haïtianen, waren er tussen de 60 en 75 personen aan boord, wat betekent dat er nog veel mensen vermist worden. Dit jaar is het aantal Haïtianen dat hun land verlaat verdubbeld volgens Amerikaanse autoriteiten. Het bendegeweld en de economische crisis zijn de belangrijkste oorzaken.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This