Politiek & Maatschappij

Nederland gaat Peru helpen bij afvalwateronderzoek

15 januari 2021

Nederland gaat in Peru onderzoek doen naar het traceren van coronasporen in afvalwater. Peru is een van de landen die het zwaarst zijn getroffen door corona.

Het virus is te traceren in afvalwater, doordat mensen het uitscheiden in hun ontlasting. Het virus kan worden verspreid in rioleringen en door overstort van afvalwater stroomafwaarts in rivieren terecht komen. Vooral op plaatsen waar de afvalwaterzuivering onvoldoende is.

De Nederlandse hulp moet leiden tot een monitoringsysteem dat vroegtijdig waarschuwt en zo verdere covid-19-uitbraken in Peru voorkomt.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft onderzoekinstituut Deltares en kennisorganisatie KWR gevraagd om een verkenning in Peru uit te voeren. KWR is de organisatie die het coronavirus als eerste in het afvalwater in Nederland aantrof. Het project zal worden uitgevoerd in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Lima. Lokale partners worden nog gezocht.

Het onderzoek richt zich op de stad Chiclayo. Dat is het grootste economische, commerciële en toeristische centrum aan de noordkust van het land en tevens de plaats waar in maart vorig jaar de eerste besmetting met het covid-19 virus in Peru vastgesteld werd.

Bron: NOS, Deltares, Andina.pe

Gerelateerde berichten

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Het geweld blijft toenemen in Haïti. En terwijl het geweld zich tot voor kort concentreerde in en rond de hoofdstad Port-au-Prince, breidt het zich nu uit naar omliggende regio’s, zoals de Artibonite, een landbouwgebied ten noorden van Port-au-Prince. De facto premier Ariel Henry dringt aan op ingrijpen door de Verenigde Naties. Veel Haïtianen zien in de passieve houding van de regering tegenover het geweld boze opzet. Henry heeft er baat bij, wanneer de situatie onhoudbaar wordt. De bevolking is het slachtoffer.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This