Politiek & Maatschappij

Meer dan 100.000 coronabesmettingen in Latijns Amerika

20 april 2020

Redactie

In Latijns Amerika zijn meer dan 100.000 mensen besmet met het coronavirus.

In Latijns Amerika zijn sinds zondag meer dan 100.000 mensen besmet met het coronavirus. Dat blijkt uit tellingen van het Franse persbureau AFP op basis van officiële gegevens die door afzonderlijke landen naar buiten zijn gebracht. Bijna 5000 inwoners stierven aan de gevolgen van het longvirus.

Brazilië, waar 210 miljoen mensen wonen, heeft het hoogste aantal slachtoffers. Het land telt 38.654 geïnfecteerden en 2462 doden. Experts vrezen dat het daadwerkelijk aantal besmette personen veel hoger is omdat er weinig wordt getest.

Buurland Argentinië, waar 42 miljoen mensen wonen, heeft tot nu toe 2.839 gekende infecties van het longvirus. Er vielen daar tot en met zondag 132 dodelijke slachtoffers.

Het relatief kleine Ecuador (17 miljoen inwoners) wordt onevenredig hard getroffen door het virus. Minstens 9.468 inwoners zijn besmet met het virus en er waren al 474 overlijdens te betreuren. Ook hier is de werkelijke dodentol waarschijnlijk drie keer zo hoog: ruim 800 overlijdens staan als ‘verdacht’ te boek.

Gebaseerd op officiële tellingen heeft Latijns Amerika nu 100.952 besmettingen en 4924 doden.

www.hln.be, ANP

Gerelateerde berichten

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Het geweld blijft toenemen in Haïti. En terwijl het geweld zich tot voor kort concentreerde in en rond de hoofdstad Port-au-Prince, breidt het zich nu uit naar omliggende regio’s, zoals de Artibonite, een landbouwgebied ten noorden van Port-au-Prince. De facto premier Ariel Henry dringt aan op ingrijpen door de Verenigde Naties. Veel Haïtianen zien in de passieve houding van de regering tegenover het geweld boze opzet. Henry heeft er baat bij, wanneer de situatie onhoudbaar wordt. De bevolking is het slachtoffer.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This