Politiek & Maatschappij

Meer dan 100.000 coronabesmettingen in Latijns Amerika

20 april 2020

Redactie

In Latijns Amerika zijn meer dan 100.000 mensen besmet met het coronavirus.

In Latijns Amerika zijn sinds zondag meer dan 100.000 mensen besmet met het coronavirus. Dat blijkt uit tellingen van het Franse persbureau AFP op basis van officiële gegevens die door afzonderlijke landen naar buiten zijn gebracht. Bijna 5000 inwoners stierven aan de gevolgen van het longvirus.

Brazilië, waar 210 miljoen mensen wonen, heeft het hoogste aantal slachtoffers. Het land telt 38.654 geïnfecteerden en 2462 doden. Experts vrezen dat het daadwerkelijk aantal besmette personen veel hoger is omdat er weinig wordt getest.

Buurland Argentinië, waar 42 miljoen mensen wonen, heeft tot nu toe 2.839 gekende infecties van het longvirus. Er vielen daar tot en met zondag 132 dodelijke slachtoffers.

Het relatief kleine Ecuador (17 miljoen inwoners) wordt onevenredig hard getroffen door het virus. Minstens 9.468 inwoners zijn besmet met het virus en er waren al 474 overlijdens te betreuren. Ook hier is de werkelijke dodentol waarschijnlijk drie keer zo hoog: ruim 800 overlijdens staan als ‘verdacht’ te boek.

Gebaseerd op officiële tellingen heeft Latijns Amerika nu 100.952 besmettingen en 4924 doden.

www.hln.be, ANP

Gerelateerde berichten

Aymara, migratieonderzoek en zelfreflectie in noord-Chili

Aymara, migratieonderzoek en zelfreflectie in noord-Chili

Mijn naam is Mariela Miranda van Iersel, en zoals je uit mijn twee achternamen kunt afleiden, ben ik half Chileens en half Nederlands. Gemotiveerd door mijn ervaring als vrijwilliger in sociale integratieprogramma’s, vertrok ik in 2017 van het Chileense huis uit mijn kindertijd naar Nederland voor een interdisciplinaire bachelor in de sociale wetenschappen en economie. In de hoop verder te leren over maatschappelijke uitdagingen, en vooral ook dingen die ik dácht te weten in vraag te stellen, begon ik aan een master in ontwikkelingsstudies aan het International Institute of Social Studies (ISS). Deze opleiding hielp me de real-world uitdagingen die me aan het hart gaan te verbinden aan wetenschappelijke theorieën en beide verder te verkennen door middel van onderzoek.

Lees meer
Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

De uitzending was woensdagavond 1 november, maar kan op Uitzending gemist worden teruggekeken. In de laatste uitzending van dit seizoen vertelt de in Nederland woonachtige Ana haar verhaal. Tien jaar geleden werd middels DNA-onderzoek vastgesteld dat zij tot de zogenaamde roofbaby’s behoort. Haar beide ouders zijn tijdens de Videla-dictatuur vermoord. Haar moeder was vijf maanden zwanger toen zij werd gearresteerd. Op één klein berichtje kort na haar arrestatie werd nooit meer iets van haar vernomen. Haar dochter Ana is geadopteerd, iets dat zij pas op 36-jarige leeftijd te horen kreeg.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This