Politiek & Maatschappij

Latijns-Amerikaanse landen sluiten grenzen met Verenigd Koninkrijk

21 december 2020

Diverse landen uit Latijns-Amerika, waaronder Argentinië, Chili, Colombia en Peru, hebben hun grenzen met het Verenigd Koninkrijk gesloten vanwege de nieuwe mutatie van het coronavirus, deze mutant van het coronavirus is mogelijk tot 70 procent besmettelijker. Brazilië en Mexico hebben nog geen stappen genomen om Britse passagiers te weren.

Argentinië, met meer dan 1,5 miljoen coronabesmettingen en bijna 42.000 doden, was het eerste Latijns-Amerikaanse land dat maatregelen trof. De minister van Gezondheid, Ginés González García, zei tegen het nieuwskanaal América dat hij bezorgd is over de situatie in Zuid-Amerika. In alle landen die grenzen aan Argentinië stijgt het aantal coronabesmettingen. Argentinië is momenteel het enige land waar het aantal geïnfecteerden niet stijgt.

De Colombiaanse president Iván Duque maakte de annulering van vluchten uit het Verenigd Koninkrijk bekend. Volgens hem is dit een maatregel ter preventie van de verspreiding van de gemuteerde variant, dit zou verder geen reden voor paniek moeten zijn. Passagiers die in Colombia wonen en de laatste twee weken in het Verenigd Koninkrijk zijn geweest en via andere landen Colombia binnenkomen moeten 14 dagen in thuisquarantaine. Alle overige passagiers mogen het land niet binnenkomen en zullen moeten terugvliegen naar het land van herkomst.

Chili zal vanaf dinsdag alle passagiers uit het Verenigd Koninkrijk weren. Chilenen die terugkeren vanuit het Verenigd Koninkrijk moeten bij thuiskomst veertien dagen in thuisisolatie. Het Zuid-Amerikaanse land telt inmiddels 585.000 besmettingen en 16.154 doden en is bezig met verzwaring van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Peru meldt het annuleren van alle directe en indirecte vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen meer Latijns-Amerikaanse landen hun grenzen met het Verenigd Koninkrijk sluiten. Lenín Moreno, de president van Ecuador, kondigde via Twitter een urgente vergadering aan om besluiten te nemen over nieuwe maatregelen. Mexico wacht op een verklaring van de Wereldgezondheidsorganisatie voor ze verdere stappen onderneemt. Over maatregelen in Brazilië is nog niets bekend.

Bron: El País

Gerelateerde berichten

Aymara, migratieonderzoek en zelfreflectie in noord-Chili

Aymara, migratieonderzoek en zelfreflectie in noord-Chili

Mijn naam is Mariela Miranda van Iersel, en zoals je uit mijn twee achternamen kunt afleiden, ben ik half Chileens en half Nederlands. Gemotiveerd door mijn ervaring als vrijwilliger in sociale integratieprogramma’s, vertrok ik in 2017 van het Chileense huis uit mijn kindertijd naar Nederland voor een interdisciplinaire bachelor in de sociale wetenschappen en economie. In de hoop verder te leren over maatschappelijke uitdagingen, en vooral ook dingen die ik dácht te weten in vraag te stellen, begon ik aan een master in ontwikkelingsstudies aan het International Institute of Social Studies (ISS). Deze opleiding hielp me de real-world uitdagingen die me aan het hart gaan te verbinden aan wetenschappelijke theorieën en beide verder te verkennen door middel van onderzoek.

Lees meer
Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

De uitzending was woensdagavond 1 november, maar kan op Uitzending gemist worden teruggekeken. In de laatste uitzending van dit seizoen vertelt de in Nederland woonachtige Ana haar verhaal. Tien jaar geleden werd middels DNA-onderzoek vastgesteld dat zij tot de zogenaamde roofbaby’s behoort. Haar beide ouders zijn tijdens de Videla-dictatuur vermoord. Haar moeder was vijf maanden zwanger toen zij werd gearresteerd. Op één klein berichtje kort na haar arrestatie werd nooit meer iets van haar vernomen. Haar dochter Ana is geadopteerd, iets dat zij pas op 36-jarige leeftijd te horen kreeg.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This