Politiek & Maatschappij

LATAM schort alle internationale vluchten op tot mei

13 april 2020

Redactie

De grootste luchtvaartmaatschappij van Latijns Amerika, de Braziliaans-Chileense groep LATAM, schort alle internationale vluchten op tot mei vanwege de coronavirus pandemie.

“Vanwege de gezondheidsbeperkingen die door verschillende landen worden opgelegd, en vanwege de aanhoudende daling van de vraag als gevolg van de COVID-19-pandemie, worden de reguliere internationale passagiersactiviteiten opgeschort van 13 tot 30 april”, aldus het bedrijf in een verklaring. Wel blijft de maatschappij binnenlandse vluchten in Brazilië en Chili uitvoeren “voor zover er vraag is”.

De luchtvaartmaatschappij had eerder aangekondigd dat ze haar activiteiten deze maand met 95% zou verminderen als reactie op de wereldwijde gezondheidscrisis. LATAM vliegt normaal gesproken naar 145 bestemmingen in 26 landen, met ongeveer 1.400 vluchten per dag.

Mercopress

Gerelateerde berichten

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Het geweld blijft toenemen in Haïti. En terwijl het geweld zich tot voor kort concentreerde in en rond de hoofdstad Port-au-Prince, breidt het zich nu uit naar omliggende regio’s, zoals de Artibonite, een landbouwgebied ten noorden van Port-au-Prince. De facto premier Ariel Henry dringt aan op ingrijpen door de Verenigde Naties. Veel Haïtianen zien in de passieve houding van de regering tegenover het geweld boze opzet. Henry heeft er baat bij, wanneer de situatie onhoudbaar wordt. De bevolking is het slachtoffer.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This