Politiek & Maatschappij

LATAM schort alle internationale vluchten op tot mei

13 april 2020

Redactie

De grootste luchtvaartmaatschappij van Latijns Amerika, de Braziliaans-Chileense groep LATAM, schort alle internationale vluchten op tot mei vanwege de coronavirus pandemie.

“Vanwege de gezondheidsbeperkingen die door verschillende landen worden opgelegd, en vanwege de aanhoudende daling van de vraag als gevolg van de COVID-19-pandemie, worden de reguliere internationale passagiersactiviteiten opgeschort van 13 tot 30 april”, aldus het bedrijf in een verklaring. Wel blijft de maatschappij binnenlandse vluchten in Brazilië en Chili uitvoeren “voor zover er vraag is”.

De luchtvaartmaatschappij had eerder aangekondigd dat ze haar activiteiten deze maand met 95% zou verminderen als reactie op de wereldwijde gezondheidscrisis. LATAM vliegt normaal gesproken naar 145 bestemmingen in 26 landen, met ongeveer 1.400 vluchten per dag.

Mercopress

Gerelateerde berichten

Weg met Pinochet!

Weg met Pinochet!

Op 5 oktober 1988 spraken de Chilenen zich in een volksstemming uit tegen het aanblijven van generaal Pinochet als president. Daarmee eindigde de dictatuur, maar werd Chili nog geen volwaardige democratie. Chispa-redacteur Jan de Kievid maakte als internationaal waarnemer die spannende verkiezing mee. Nu binnenkort mogelijk weer een grote stap in democratische richting wordt gezet, vertelt hij zijn verhaal van de enerverende gebeurtenissen eind 1988.

Lees meer
Bootvluchtelingen uit Haïti verdronken bij Puerto Rico

Bootvluchtelingen uit Haïti verdronken bij Puerto Rico

Donderdag 12 mei ontdekte een helikopter van de Puerto Ricaanse grenswacht op zee een gekapseisde boot. Tot nu toe konden 38 mensen gered worden en zijn elf lichamen geborgen. Maar volgens de opvarenden, op twee na allemaal Haïtianen, waren er tussen de 60 en 75 personen aan boord, wat betekent dat er nog veel mensen vermist worden. Dit jaar is het aantal Haïtianen dat hun land verlaat verdubbeld volgens Amerikaanse autoriteiten. Het bendegeweld en de economische crisis zijn de belangrijkste oorzaken.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This