Politiek & Maatschappij

LATAM schort alle internationale vluchten op tot mei

13 april 2020

Redactie

De grootste luchtvaartmaatschappij van Latijns Amerika, de Braziliaans-Chileense groep LATAM, schort alle internationale vluchten op tot mei vanwege de coronavirus pandemie.

“Vanwege de gezondheidsbeperkingen die door verschillende landen worden opgelegd, en vanwege de aanhoudende daling van de vraag als gevolg van de COVID-19-pandemie, worden de reguliere internationale passagiersactiviteiten opgeschort van 13 tot 30 april”, aldus het bedrijf in een verklaring. Wel blijft de maatschappij binnenlandse vluchten in Brazilië en Chili uitvoeren “voor zover er vraag is”.

De luchtvaartmaatschappij had eerder aangekondigd dat ze haar activiteiten deze maand met 95% zou verminderen als reactie op de wereldwijde gezondheidscrisis. LATAM vliegt normaal gesproken naar 145 bestemmingen in 26 landen, met ongeveer 1.400 vluchten per dag.

Mercopress

Gerelateerde berichten

Veel Argentijnen hebben hoop gevestigd op Milei

Veel Argentijnen hebben hoop gevestigd op Milei

Over de in december aangetreden nieuwe Argentijnse president Javier Milei wordt heel verschillend gedacht. In La Chispa is vooral gewezen op mogelijke negatieve gevolgen van zijn aangekondigde beleid. In onderstaand artikel betoogt de Nederlander Jan Stroeken, docent macro-economie aan de Universidad de Concepción del Uruguay in Santa Fe in Argentinië, dat van Milei’s beleid wel positieve effecten te verwachten zijn.

Lees meer
Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

De uitzending was woensdagavond 1 november, maar kan op Uitzending gemist worden teruggekeken. In de laatste uitzending van dit seizoen vertelt de in Nederland woonachtige Ana haar verhaal. Tien jaar geleden werd middels DNA-onderzoek vastgesteld dat zij tot de zogenaamde roofbaby’s behoort. Haar beide ouders zijn tijdens de Videla-dictatuur vermoord. Haar moeder was vijf maanden zwanger toen zij werd gearresteerd. Op één klein berichtje kort na haar arrestatie werd nooit meer iets van haar vernomen. Haar dochter Ana is geadopteerd, iets dat zij pas op 36-jarige leeftijd te horen kreeg.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This