Politiek & Maatschappij

Katholieke kerk herdenkt 40e verjaardag van de dood van monseigneur Romero via Facebook

24 maart 2020

Redactie

De 40e verjaardag van de moord op de aartsbisschop van San Salvador, Oscar Arnulfo Romero, de eerste Salvadoraanse katholieke heilige, wordt herdacht tijdens een mis die live op Facebook wordt uitgezonden.

Er is aangekondigd dat de mis zal worden gevierd op dinsdag 24 juli en zal worden uitgezonden via het Facebook-account van de aartsbisschop van San Salvador. Dit als een preventieve maatregel vanwege de quarantaine die zaterdag door de president van de republiek is ingesteld.

Van haar kant zal de Romero Stichting een virtuele wake houden voor de 40e verjaardag van het martelaarschap van de heilige. Dit zal ook live gebeuren via Facebook van de organisatie tussen vijf uur ’s middags en dinsdagavond negen uur ’s avonds.

Monseigneur Romero was een felle criticus van de gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens de burgeroorlog in El Salvador, totdat hij uiteindelijk werd vermoord terwijl hij een mis vierde in de kapel van het Divina Providencia-ziekenhuis in San Salvador.

Nodal

Gerelateerde berichten

Gesprekken met narcos

Gesprekken met narcos

Proefschrift van Karina García Reyes, werkzaam aan de Universiteit van Bristol (VK) over druggerelateerd geweld in Mexico, vanuit het standpunt van drugshandelaars en bendeleden. Voor haar dissertatie sprak zij met 33 (voormalige) betrokkenen, zelfstandigen of bendeleden. García concludeert dat geweld een gegeven is in de levens van veel van hen en dat zij veelal geen verwachtingen van het leven op de langere termijn hebben. Hun wereldbeeld zou meegenomen moeten worden bij het opstellen van beleid om het druggerelateerd geweld in te dammen, omdat dat anders gedoemd is te mislukken – zoals het voorbeeld van Mexico aangeeft.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This