Politiek & Maatschappij

Katholieke kerk herdenkt 40e verjaardag van de dood van monseigneur Romero via Facebook

24 maart 2020

Redactie

De 40e verjaardag van de moord op de aartsbisschop van San Salvador, Oscar Arnulfo Romero, de eerste Salvadoraanse katholieke heilige, wordt herdacht tijdens een mis die live op Facebook wordt uitgezonden.

Er is aangekondigd dat de mis zal worden gevierd op dinsdag 24 juli en zal worden uitgezonden via het Facebook-account van de aartsbisschop van San Salvador. Dit als een preventieve maatregel vanwege de quarantaine die zaterdag door de president van de republiek is ingesteld.

Van haar kant zal de Romero Stichting een virtuele wake houden voor de 40e verjaardag van het martelaarschap van de heilige. Dit zal ook live gebeuren via Facebook van de organisatie tussen vijf uur ’s middags en dinsdagavond negen uur ’s avonds.

Monseigneur Romero was een felle criticus van de gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens de burgeroorlog in El Salvador, totdat hij uiteindelijk werd vermoord terwijl hij een mis vierde in de kapel van het Divina Providencia-ziekenhuis in San Salvador.

Nodal

Gerelateerde berichten

De economische agenda van de Mexicaanse President Andrés Manuel Lopéz Obrador

De economische agenda van de Mexicaanse President Andrés Manuel Lopéz Obrador

Op 1 juli 2020 was het precies twee jaar geleden dat Andrés Manuel López Obrador (AMLO) met een duidelijk linkse agenda tot president van Mexico gekozen werd. Bij zijn inauguratie op 1 december 2018 waren velen bereid deze zelfbenoemde ‘politieke outsider’ een kans te geven. Wat is er sindsdien terecht gekomen van zijn beloftes een einde te maken aan het drugsgeweld dat het land al jaren in zijn greep houdt en van economische voorspoed voor de bevolking door middel van een “Vierde Transformatie” waarmee corruptie en inkomensongelijkheid bestreden zou worden? En hoe is het anderhalf jaar later gesteld met zijn plannen om door middel van overheidsinvesteringen nationale economische onafhankelijkheid te generen? Hoewel dalend, blijven AMLO’s waarderingscijfers onveranderd hoog.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This