Politiek & Maatschappij

Katholieke kerk herdenkt 40e verjaardag van de dood van monseigneur Romero via Facebook

24 maart 2020

Redactie

De 40e verjaardag van de moord op de aartsbisschop van San Salvador, Oscar Arnulfo Romero, de eerste Salvadoraanse katholieke heilige, wordt herdacht tijdens een mis die live op Facebook wordt uitgezonden.

Er is aangekondigd dat de mis zal worden gevierd op dinsdag 24 juli en zal worden uitgezonden via het Facebook-account van de aartsbisschop van San Salvador. Dit als een preventieve maatregel vanwege de quarantaine die zaterdag door de president van de republiek is ingesteld.

Van haar kant zal de Romero Stichting een virtuele wake houden voor de 40e verjaardag van het martelaarschap van de heilige. Dit zal ook live gebeuren via Facebook van de organisatie tussen vijf uur ’s middags en dinsdagavond negen uur ’s avonds.

Monseigneur Romero was een felle criticus van de gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens de burgeroorlog in El Salvador, totdat hij uiteindelijk werd vermoord terwijl hij een mis vierde in de kapel van het Divina Providencia-ziekenhuis in San Salvador.

Nodal

Gerelateerde berichten

Weg met Pinochet!

Weg met Pinochet!

Op 5 oktober 1988 spraken de Chilenen zich in een volksstemming uit tegen het aanblijven van generaal Pinochet als president. Daarmee eindigde de dictatuur, maar werd Chili nog geen volwaardige democratie. Chispa-redacteur Jan de Kievid maakte als internationaal waarnemer die spannende verkiezing mee. Nu binnenkort mogelijk weer een grote stap in democratische richting wordt gezet, vertelt hij zijn verhaal van de enerverende gebeurtenissen eind 1988.

Lees meer
Bootvluchtelingen uit Haïti verdronken bij Puerto Rico

Bootvluchtelingen uit Haïti verdronken bij Puerto Rico

Donderdag 12 mei ontdekte een helikopter van de Puerto Ricaanse grenswacht op zee een gekapseisde boot. Tot nu toe konden 38 mensen gered worden en zijn elf lichamen geborgen. Maar volgens de opvarenden, op twee na allemaal Haïtianen, waren er tussen de 60 en 75 personen aan boord, wat betekent dat er nog veel mensen vermist worden. Dit jaar is het aantal Haïtianen dat hun land verlaat verdubbeld volgens Amerikaanse autoriteiten. Het bendegeweld en de economische crisis zijn de belangrijkste oorzaken.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This