Politiek & Maatschappij

Iraanse tanker Fortune komt aan in Venezolaanse wateren met een lading brandstof

25 mei 2020

Redactie

Afgelopen zaterdagavond arriveerde de tanker Fortune, de eerste van vijf vrachtschepen uit Iran, in de territoriale wateren van Venezuela, als onderdeel van de samenwerkingsovereenkomsten tussen de twee naties. De schepen komen naar het land met grote ladingen benzine, onderdelen voor hun raffinage en deskundig personeel om de brandstofsituatie in het land te bekijken en het herstel van de olie-industrie te helpen.

Fortune arriveerde rond 19:40 (Caracas-tijd) in Venezolaanse wateren nadat het ten noorden van Trinidad en Tobago was gepasseerd, volgens gegevens van het Refinitiv Eikon-schip, meldt Reuters. Het schip vaarde op zondag naar de haven van de raffinaderij El Palito, gelegen in de gemeente Puerto Cabello in de staat Carabobo, zei Telesur-correspondent Madelein García. In maart laadde het schip zijn brandstof in de Iraanse havenstad Bandar Abás.

Sinds zijn aankomst in de nationale wateren van Venezuela wordt de Fortune bewaakt door de oceanische patrouilleboot Yekuana PO13 van het Bolivariaanse Militaire Leger, met het oog op de dreiging van de regering van de Verenigde Staten om de aankomst van de boot te voorkomen.

García, een correspondent van Telesur die aan boord is van een van de Venezolaanse schepen die het Iraanse schip vergezelden, benadrukte dat het hele traject normaal werd uitgevoerd en volgens de aanwezige functionarissen was er geen enkele soort bedreiging die de operatie in gevaar bracht.”

In totaal zijn er vijf Iraanse schepen: Fortune, Petunia, Forest, Faxon en Carnation, die naar verwachting de komende dagen in het land zullen aankomen ondanks de dreigementen van woordvoerders voor de Amerikaanse regering tegen deze actie. De vijf schepen vervoeren volgens internationale media in totaal 1,53 miljoen vaten benzine en alkylaat naar Venezuela.

“Als de VS problemen veroorzaken voor onze olietankers in de Caribische Zee of in een ander deel van de wereld, zullen ze problemen ondervinden”, verklaarde Sheik Tamim bin Hamad Al Thani in een telefoongesprek met de Emir van Qatar.

Nodal

Gerelateerde berichten

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Het geweld blijft toenemen in Haïti. En terwijl het geweld zich tot voor kort concentreerde in en rond de hoofdstad Port-au-Prince, breidt het zich nu uit naar omliggende regio’s, zoals de Artibonite, een landbouwgebied ten noorden van Port-au-Prince. De facto premier Ariel Henry dringt aan op ingrijpen door de Verenigde Naties. Veel Haïtianen zien in de passieve houding van de regering tegenover het geweld boze opzet. Henry heeft er baat bij, wanneer de situatie onhoudbaar wordt. De bevolking is het slachtoffer.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This