Politiek & Maatschappij

General Motors sluit fabrieken in Brazilië voor ten minste 60 dagen

12 april 2020

Redactie

General Motors sluit fabrieken in Brazilië voor ten minste 60 dagen

General Motors is van plan om de Braziliaanse fabrieken ten minste 60 dagen te sluiten vanwege de coronaviruscrisis, zei het bedrijf afgelopen donderdag, toen de laatste groep van vakbondsleden stemde over het voorstel van de autofabrikant.

De fabrieken van GM in Brazilië zijn gesloten sinds 30 maart, toen het bedrijf zijn werknemers op verlof stuurde, maar hun loon intact hield omdat het werknemers vakantiedagen liet opgebruiken. Maar aangezien de pandemie wereldwijd is verslechterd en de vakantiedagen zijn opgedroogd, moest GM op zoek naar drastischer maatregelen bij de grootste autoproducent van Zuid-Amerika. Nu worden de fabrieken in Brazilië, waar Chevrolet al enkele jaren het best verkochte merk van het land is, in ieder geval tot half juni gesloten.

De tijdlijn plaatst Brazilië achter de schema’s van autofabrikanten in Europa, waar bedrijven hebben gezegd dat ze tegen het einde van deze maand met de bouw van voertuigen kunnen beginnen. In de Verenigde Staten hopen autofabrikanten, waaronder Fiat Chrysler Automobiles en Toyota Motor Corp, de productie begin mei opnieuw te starten. Om zeker te zijn, heeft GM geen startdata voor heropening elders in de wereld vastgelegd.

GM zei dat al zijn Braziliaanse werknemers, op één na, hebben ingestemd met de sluiting en met een plan om de salarissen met 25% te verlagen. De resterende vakbond, gevestigd in São Jose dos Campos in de staat São Paulo, moet de eindresultaten van de stemming nog geven.

Brazilië heeft meer coronavirusgevallen dan welk land in Latijns Amerika dan ook, en de rechtse president Jair Bolsonaro is bekritiseerd omdat hij de ernst van de ziekte tot een minimum heeft beperkt.

Marcopress

Gerelateerde berichten

Weg met Pinochet!

Weg met Pinochet!

Op 5 oktober 1988 spraken de Chilenen zich in een volksstemming uit tegen het aanblijven van generaal Pinochet als president. Daarmee eindigde de dictatuur, maar werd Chili nog geen volwaardige democratie. Chispa-redacteur Jan de Kievid maakte als internationaal waarnemer die spannende verkiezing mee. Nu binnenkort mogelijk weer een grote stap in democratische richting wordt gezet, vertelt hij zijn verhaal van de enerverende gebeurtenissen eind 1988.

Lees meer
Bootvluchtelingen uit Haïti verdronken bij Puerto Rico

Bootvluchtelingen uit Haïti verdronken bij Puerto Rico

Donderdag 12 mei ontdekte een helikopter van de Puerto Ricaanse grenswacht op zee een gekapseisde boot. Tot nu toe konden 38 mensen gered worden en zijn elf lichamen geborgen. Maar volgens de opvarenden, op twee na allemaal Haïtianen, waren er tussen de 60 en 75 personen aan boord, wat betekent dat er nog veel mensen vermist worden. Dit jaar is het aantal Haïtianen dat hun land verlaat verdubbeld volgens Amerikaanse autoriteiten. Het bendegeweld en de economische crisis zijn de belangrijkste oorzaken.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This