Politiek & Maatschappij

General Motors sluit fabrieken in Brazilië voor ten minste 60 dagen

12 april 2020

Redactie

General Motors sluit fabrieken in Brazilië voor ten minste 60 dagen

General Motors is van plan om de Braziliaanse fabrieken ten minste 60 dagen te sluiten vanwege de coronaviruscrisis, zei het bedrijf afgelopen donderdag, toen de laatste groep van vakbondsleden stemde over het voorstel van de autofabrikant.

De fabrieken van GM in Brazilië zijn gesloten sinds 30 maart, toen het bedrijf zijn werknemers op verlof stuurde, maar hun loon intact hield omdat het werknemers vakantiedagen liet opgebruiken. Maar aangezien de pandemie wereldwijd is verslechterd en de vakantiedagen zijn opgedroogd, moest GM op zoek naar drastischer maatregelen bij de grootste autoproducent van Zuid-Amerika. Nu worden de fabrieken in Brazilië, waar Chevrolet al enkele jaren het best verkochte merk van het land is, in ieder geval tot half juni gesloten.

De tijdlijn plaatst Brazilië achter de schema’s van autofabrikanten in Europa, waar bedrijven hebben gezegd dat ze tegen het einde van deze maand met de bouw van voertuigen kunnen beginnen. In de Verenigde Staten hopen autofabrikanten, waaronder Fiat Chrysler Automobiles en Toyota Motor Corp, de productie begin mei opnieuw te starten. Om zeker te zijn, heeft GM geen startdata voor heropening elders in de wereld vastgelegd.

GM zei dat al zijn Braziliaanse werknemers, op één na, hebben ingestemd met de sluiting en met een plan om de salarissen met 25% te verlagen. De resterende vakbond, gevestigd in São Jose dos Campos in de staat São Paulo, moet de eindresultaten van de stemming nog geven.

Brazilië heeft meer coronavirusgevallen dan welk land in Latijns Amerika dan ook, en de rechtse president Jair Bolsonaro is bekritiseerd omdat hij de ernst van de ziekte tot een minimum heeft beperkt.

Marcopress

Gerelateerde berichten

Toenemend geweld in het bosrijke zuiden en het droge noorden van Chili

Toenemend geweld in het bosrijke zuiden en het droge noorden van Chili

Chili staat bekend als een relatief veilig land, maar heeft de laatste jaren te maken met een sterke toename van ernstige criminaliteit. Daarvoor zijn verschillende oorzaken. In het zuiden van het land speelt het conflict tussen inheemse Mapuche en bosbedrijven, in het noorden zijn Colombiaanse en Venezolaanse bendes actief. Intussen probeert president Boric het hoofd te bieden aan het geweld en de ontstane onrust.

Lees meer
Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

De uitzending was woensdagavond 1 november, maar kan op Uitzending gemist worden teruggekeken. In de laatste uitzending van dit seizoen vertelt de in Nederland woonachtige Ana haar verhaal. Tien jaar geleden werd middels DNA-onderzoek vastgesteld dat zij tot de zogenaamde roofbaby’s behoort. Haar beide ouders zijn tijdens de Videla-dictatuur vermoord. Haar moeder was vijf maanden zwanger toen zij werd gearresteerd. Op één klein berichtje kort na haar arrestatie werd nooit meer iets van haar vernomen. Haar dochter Ana is geadopteerd, iets dat zij pas op 36-jarige leeftijd te horen kreeg.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This