Politiek & Maatschappij

General Motors sluit fabrieken in Brazilië voor ten minste 60 dagen

12 april 2020

Redactie

General Motors sluit fabrieken in Brazilië voor ten minste 60 dagen

General Motors is van plan om de Braziliaanse fabrieken ten minste 60 dagen te sluiten vanwege de coronaviruscrisis, zei het bedrijf afgelopen donderdag, toen de laatste groep van vakbondsleden stemde over het voorstel van de autofabrikant.

De fabrieken van GM in Brazilië zijn gesloten sinds 30 maart, toen het bedrijf zijn werknemers op verlof stuurde, maar hun loon intact hield omdat het werknemers vakantiedagen liet opgebruiken. Maar aangezien de pandemie wereldwijd is verslechterd en de vakantiedagen zijn opgedroogd, moest GM op zoek naar drastischer maatregelen bij de grootste autoproducent van Zuid-Amerika. Nu worden de fabrieken in Brazilië, waar Chevrolet al enkele jaren het best verkochte merk van het land is, in ieder geval tot half juni gesloten.

De tijdlijn plaatst Brazilië achter de schema’s van autofabrikanten in Europa, waar bedrijven hebben gezegd dat ze tegen het einde van deze maand met de bouw van voertuigen kunnen beginnen. In de Verenigde Staten hopen autofabrikanten, waaronder Fiat Chrysler Automobiles en Toyota Motor Corp, de productie begin mei opnieuw te starten. Om zeker te zijn, heeft GM geen startdata voor heropening elders in de wereld vastgelegd.

GM zei dat al zijn Braziliaanse werknemers, op één na, hebben ingestemd met de sluiting en met een plan om de salarissen met 25% te verlagen. De resterende vakbond, gevestigd in São Jose dos Campos in de staat São Paulo, moet de eindresultaten van de stemming nog geven.

Brazilië heeft meer coronavirusgevallen dan welk land in Latijns Amerika dan ook, en de rechtse president Jair Bolsonaro is bekritiseerd omdat hij de ernst van de ziekte tot een minimum heeft beperkt.

Marcopress

Gerelateerde berichten

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Het geweld blijft toenemen in Haïti. En terwijl het geweld zich tot voor kort concentreerde in en rond de hoofdstad Port-au-Prince, breidt het zich nu uit naar omliggende regio’s, zoals de Artibonite, een landbouwgebied ten noorden van Port-au-Prince. De facto premier Ariel Henry dringt aan op ingrijpen door de Verenigde Naties. Veel Haïtianen zien in de passieve houding van de regering tegenover het geweld boze opzet. Henry heeft er baat bij, wanneer de situatie onhoudbaar wordt. De bevolking is het slachtoffer.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This