Politiek & Maatschappij

Evangelische politica beschuldigd van barbaarse moord

28 augustus 2020

De voormalige gospelzangeres Flordelis is er van beschuldigd het brein te zijn achter de moord op haar echtgenoot. De 59-jarige kan echter nog niet gearresteerd worden voor deze ‘barbaarse moord’, omdat ze sinds 2018 zitting heeft in het Braziliaanse congres en dus parlementaire onschendbaarheid geniet.

De politica wordt er van beschuldigd om samen met gezinsleden minstens zes verschillende pogingen gedaan te hebben om van haar echtgenoot, evangelische priester Anderson do Carmo, af te komen, waaronder een poging hem te vergiftigen. In juni vorig jaar werd Do Carmo doodgeschoten toen hij thuiskwam in Niterói, in de deelstaat Rio de Janeiro.

Flordelis dos Santos de Souza verklaarde dat haar echtgenoot, met wie ze meer dan vijftig kinderen opgevoed heeft, vermoord was door inbrekers. Afgelopen maandag echter arresteerde de politie vijf van de kinderen van Flordelis en een kleindochter. Vorig jaar waren al twee zoons gearresteerd voor betrokkenheid.

“De conclusie van het onderzoeksteam was dat ze deze laffe moord gepland heeft”, aldus politiewoordvoerder Antônio Ricardo Lima Nunes, verwijzend naar de politica terwijl haar gezinsleden geboeid weggevoerd werden door zwaarbewapende agenten. “Haar motief was ontevredenheid met de manier waarop dominee Anderson zijn leven leidde en de geldzaken van het gezin beheerde.”

 

Luguber detail: er zijn meer dan dertig keer schoten gelost op Do Carmo, vooral in zijn kruisstreek. Hoewel de voormalige zangeres elke betrokkenheid bij de moord blijft ontkennen, is de politie er van overtuigd dat ze de opdrachtgever was.

Vanaf mei 2018 zou ze al arsenicum in drank en voedsel van haar echtgenoot gedaan hebben terwijl ook overvallen in scène gezet werden, aldus Braziliaanse media. Flordelis’ dochter Simone wordt er van beschuldigd op het internet gezocht te hebben naar het toedienen van cyanide via voedsel. De krant O Globo meldt dat de dominee weet had van de plannen van zijn gezinsleden hem te vermoorden.

Flordelis en Lima Nunes ontmoetten elkaar begin jaren negentig en stichtten hun eigen kerk, de Gemeente van Flordelis. In 2018 gebruikte Flordelis haar bekendheid als gospelzangeres en kerkleidster om Rio de Janeiro te vertegenwoordigen in het congres. “Ik zal vechten voor het gezin, voor het leven en voor vrouwen”, beloofde ze bij haar aantreden.

Gerelateerde berichten

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Het geweld blijft toenemen in Haïti. En terwijl het geweld zich tot voor kort concentreerde in en rond de hoofdstad Port-au-Prince, breidt het zich nu uit naar omliggende regio’s, zoals de Artibonite, een landbouwgebied ten noorden van Port-au-Prince. De facto premier Ariel Henry dringt aan op ingrijpen door de Verenigde Naties. Veel Haïtianen zien in de passieve houding van de regering tegenover het geweld boze opzet. Henry heeft er baat bij, wanneer de situatie onhoudbaar wordt. De bevolking is het slachtoffer.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This