Politiek & Maatschappij

Evangelische politica beschuldigd van barbaarse moord

28 augustus 2020

De voormalige gospelzangeres Flordelis is er van beschuldigd het brein te zijn achter de moord op haar echtgenoot. De 59-jarige kan echter nog niet gearresteerd worden voor deze ‘barbaarse moord’, omdat ze sinds 2018 zitting heeft in het Braziliaanse congres en dus parlementaire onschendbaarheid geniet.

De politica wordt er van beschuldigd om samen met gezinsleden minstens zes verschillende pogingen gedaan te hebben om van haar echtgenoot, evangelische priester Anderson do Carmo, af te komen, waaronder een poging hem te vergiftigen. In juni vorig jaar werd Do Carmo doodgeschoten toen hij thuiskwam in Niterói, in de deelstaat Rio de Janeiro.

Flordelis dos Santos de Souza verklaarde dat haar echtgenoot, met wie ze meer dan vijftig kinderen opgevoed heeft, vermoord was door inbrekers. Afgelopen maandag echter arresteerde de politie vijf van de kinderen van Flordelis en een kleindochter. Vorig jaar waren al twee zoons gearresteerd voor betrokkenheid.

“De conclusie van het onderzoeksteam was dat ze deze laffe moord gepland heeft”, aldus politiewoordvoerder Antônio Ricardo Lima Nunes, verwijzend naar de politica terwijl haar gezinsleden geboeid weggevoerd werden door zwaarbewapende agenten. “Haar motief was ontevredenheid met de manier waarop dominee Anderson zijn leven leidde en de geldzaken van het gezin beheerde.”

 

Luguber detail: er zijn meer dan dertig keer schoten gelost op Do Carmo, vooral in zijn kruisstreek. Hoewel de voormalige zangeres elke betrokkenheid bij de moord blijft ontkennen, is de politie er van overtuigd dat ze de opdrachtgever was.

Vanaf mei 2018 zou ze al arsenicum in drank en voedsel van haar echtgenoot gedaan hebben terwijl ook overvallen in scène gezet werden, aldus Braziliaanse media. Flordelis’ dochter Simone wordt er van beschuldigd op het internet gezocht te hebben naar het toedienen van cyanide via voedsel. De krant O Globo meldt dat de dominee weet had van de plannen van zijn gezinsleden hem te vermoorden.

Flordelis en Lima Nunes ontmoetten elkaar begin jaren negentig en stichtten hun eigen kerk, de Gemeente van Flordelis. In 2018 gebruikte Flordelis haar bekendheid als gospelzangeres en kerkleidster om Rio de Janeiro te vertegenwoordigen in het congres. “Ik zal vechten voor het gezin, voor het leven en voor vrouwen”, beloofde ze bij haar aantreden.

Gerelateerde berichten

Weg met Pinochet!

Weg met Pinochet!

Op 5 oktober 1988 spraken de Chilenen zich in een volksstemming uit tegen het aanblijven van generaal Pinochet als president. Daarmee eindigde de dictatuur, maar werd Chili nog geen volwaardige democratie. Chispa-redacteur Jan de Kievid maakte als internationaal waarnemer die spannende verkiezing mee. Nu binnenkort mogelijk weer een grote stap in democratische richting wordt gezet, vertelt hij zijn verhaal van de enerverende gebeurtenissen eind 1988.

Lees meer
Bootvluchtelingen uit Haïti verdronken bij Puerto Rico

Bootvluchtelingen uit Haïti verdronken bij Puerto Rico

Donderdag 12 mei ontdekte een helikopter van de Puerto Ricaanse grenswacht op zee een gekapseisde boot. Tot nu toe konden 38 mensen gered worden en zijn elf lichamen geborgen. Maar volgens de opvarenden, op twee na allemaal Haïtianen, waren er tussen de 60 en 75 personen aan boord, wat betekent dat er nog veel mensen vermist worden. Dit jaar is het aantal Haïtianen dat hun land verlaat verdubbeld volgens Amerikaanse autoriteiten. Het bendegeweld en de economische crisis zijn de belangrijkste oorzaken.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This