Politiek & Maatschappij

‘Draag je masker, of anders …’, waarschuwen Mexicaanse worstelaars

24 december 2020

Redactie

Bezoekers van een markt in het Mexicaanse stadje Irapuato kregen dinsdag een aanbod dat ze niet konden weigeren.

Vijf Mexicaanse worstelaars daagden iedereen die geen masker droeg uit om “het juiste te doen” en er een aan te trekken. De worstelaars, in volledige vermomming en make-up, deelden honderden gezichtsmaskers uit aan degenen “die nog steeds met excuses komen waarom ze er geen dragen”.

Om hun boodschap over te brengen, gooiden ze ook stoelen naar acteurs die deden alsof ze weigerden maskers te dragen en stopten ze in een speelse headlock, net als in de ring.

De voorstelling werd georganiseerd door de lokale gezondheidsautoriteiten die beweren dat de extreme maatregelen gerechtvaardigd zijn omdat het “in ieders belang” is dat het winkelend publiek gezichtsbedekking draagt.

Mexico heeft het vierde hoogste aantal sterfgevallen door coronavirus geregistreerd, na de VS, Brazilië en India.

https://twitter.com

Gerelateerde berichten

Een nieuwe Guatemalteekse lente

Een nieuwe Guatemalteekse lente

80 jaar nadat in Guatemala de periode aanbrak die de “tienjarige lente” wordt genoemd, een periode ingeluid met het aantreden van de eerste democratisch gekozen president, de hervormer Juan José Arévalo, was daar in 2023 plotseling zijn zoon: Bernardo Arévalo. De zoon had onmiskenbaar het idealisme en gevoel voor sociale rechtvaardigheid van zijn vader geërfd maar hij liep al tegen de zestig toen hij politiek actief werd. Mogelijk wist hij te goed wat de huiveringwekkende gevolgen konden zijn.
Tot verassing van velen en tot frustratie van de zittende macht, die alles uit de kast haalde om hem tegen te houden – maar het was te laat – won Bernardo Arévalo de presidentsverkiezingen en werd hij begin 2024 geïnaugureerd. Voor veel Guatemalteken gloort er hoop, hoop op een nieuwe democratische lente.

Lees meer
Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

De uitzending was woensdagavond 1 november, maar kan op Uitzending gemist worden teruggekeken. In de laatste uitzending van dit seizoen vertelt de in Nederland woonachtige Ana haar verhaal. Tien jaar geleden werd middels DNA-onderzoek vastgesteld dat zij tot de zogenaamde roofbaby’s behoort. Haar beide ouders zijn tijdens de Videla-dictatuur vermoord. Haar moeder was vijf maanden zwanger toen zij werd gearresteerd. Op één klein berichtje kort na haar arrestatie werd nooit meer iets van haar vernomen. Haar dochter Ana is geadopteerd, iets dat zij pas op 36-jarige leeftijd te horen kreeg.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This