Politiek & Maatschappij

De ministers van Buitenlandse Zaken van Caricom eisen een einde aan de Amerikaanse blokkade van Cuba

12 mei 2020

Redactie

De ministers van Buitenlandse Zaken van de landen van de Caribische Gemeenschap (Caricom) herhaalden hun veroordeling van de economische, commerciële en financiële blokkade die de Verenigde Staten Cuba hebben opgelegd en riepen op tot opheffing ervan.

De afwijzing van de eenzijdige maatregel waarmee de Verenigde Staten Cuba afstand willen laten doen van zijn revolutionaire proces en zijn socialistisch ontwikkelingssysteem, vond plaats in het kader van de 23e bijeenkomst van de Raad voor Buitenlandse en Communautaire Betrekkingen (Cofcor) van de Caricom.

Tijdens de vergadering die eind vorige week virtueel werd gehouden, bracht de Cofcor hulde aan de regering en het Cubaanse volk voor het verstrekken van personeel voor volksgezondheid om de beperkte capaciteit van de regio om de pandemie van Covid-19 aan te pakken, te vergroten. Dit ondanks de eigen uitdagingen van het land, die verslechterd zijn door de maatregelen van de Verenigde Staten.De ministers van Buitenlandse Zaken riepen op tot een onmiddellijke en onvoorwaardelijke opheffing van de Amerikaanse economische, commerciële en financiële blokkade tegen Cuba, meldde de krant Caricom Today. Ze benadrukken de agenda die de ministers van Buitenlandse Zaken tijdens de bijeenkomst hebben besproken, onder voorzitterschap van Claude Joseph, de minister van Buitenlandse Zaken van Haïti. Ze bespraken onder meer verschillende uitdagingen waarmee de Gemeenschap wordt geconfronteerd, verergerd door de negatieve impact van Covid-19.

Ze benadrukten de rol van de Cofcor en Caricom als het forum waar de ministers van Buitenlandse Zaken van de regio de gelegenheid hebben om regionale, hemisferische en internationale kwesties van belang voor de Gemeenschap gezamenlijk te bespreken, en overeenstemming te bereiken over gecoördineerde buitenlandse zaken en politieke standpunten .

Prensa Latina

Gerelateerde berichten

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Het geweld blijft toenemen in Haïti. En terwijl het geweld zich tot voor kort concentreerde in en rond de hoofdstad Port-au-Prince, breidt het zich nu uit naar omliggende regio’s, zoals de Artibonite, een landbouwgebied ten noorden van Port-au-Prince. De facto premier Ariel Henry dringt aan op ingrijpen door de Verenigde Naties. Veel Haïtianen zien in de passieve houding van de regering tegenover het geweld boze opzet. Henry heeft er baat bij, wanneer de situatie onhoudbaar wordt. De bevolking is het slachtoffer.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This