Politiek & Maatschappij

De Boliviaanse president is ‘asymptomatisch’ nadat zij donderdag positief testte voor Covid-19

12 juli 2020

Redactie

De Boliviaanse president is 'asymptomatisch' nadat zij donderdag positief testte voor Covid-19

Jeanine Añez, de interim-leider van Bolivia, isoleert zichzelf, maar is ‘asymptomatisch’ nadat ze positief is getest op het coronavirus, kondigde haar persoonlijke arts vrijdag aan. De 53-jarige, een kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 6 september, zot geïsoleerd in de officiële residentie in La Paz, vertelde Andrei Miranda aan de Boliviaanse Cadena A-televisie. “Ze is absoluut asymptomatisch, ze heeft geen symptomen die verband houden met het coronavirus”, zei Miranda.

Añez kondigde donderdag haar positieve test aan en zei in een video op Twitter dat zcoronaviruse 14 dagen in quarantaine zou blijven voordat ze nog een test zou doen. Añez is de tweede Zuid-Amerikaanse president in enkele dagen die het coronavirus opliep, nadat de Braziliaanse Jair Bolsonaro dinsdag zijn positieve resultaat bekendmaakte.

Een andere hooggeplaatste Latijns-Amerikaanse regeringsfunctionaris die het virus oploopt, is de Venezolaanse voorzitter van de Constitutionele Vergadering, Diosdado Cabello, die algemeen wordt beschouwd als de op één na machtigste persoon van het land, na president Nicolás Maduro.

Vier leden van het kabinet van Añez waren de afgelopen dagen positief getest, terwijl senaatsvoorzitter Eva Copa woensdag uit voorzorg in zelfisolatie verkeerde. “Aangezien veel van hen de afgelopen week positief zijn getest, deed ik de test en ik was ook positief”, zei Añez.

De conservatieve politicus nam in november het interim-voorzitterschap over nadat de socialistische oud-leider Evo Morales ontslag nam en het land ontvluchtte na drie weken van onrust over zijn controversiële herverkiezing.

Mercopress

Gerelateerde berichten

Veel Argentijnen hebben hoop gevestigd op Milei

Veel Argentijnen hebben hoop gevestigd op Milei

Over de in december aangetreden nieuwe Argentijnse president Javier Milei wordt heel verschillend gedacht. In La Chispa is vooral gewezen op mogelijke negatieve gevolgen van zijn aangekondigde beleid. In onderstaand artikel betoogt de Nederlander Jan Stroeken, docent macro-economie aan de Universidad de Concepción del Uruguay in Santa Fe in Argentinië, dat van Milei’s beleid wel positieve effecten te verwachten zijn.

Lees meer
Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

De uitzending was woensdagavond 1 november, maar kan op Uitzending gemist worden teruggekeken. In de laatste uitzending van dit seizoen vertelt de in Nederland woonachtige Ana haar verhaal. Tien jaar geleden werd middels DNA-onderzoek vastgesteld dat zij tot de zogenaamde roofbaby’s behoort. Haar beide ouders zijn tijdens de Videla-dictatuur vermoord. Haar moeder was vijf maanden zwanger toen zij werd gearresteerd. Op één klein berichtje kort na haar arrestatie werd nooit meer iets van haar vernomen. Haar dochter Ana is geadopteerd, iets dat zij pas op 36-jarige leeftijd te horen kreeg.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This