Politiek & Maatschappij

De Boliviaanse president is ‘asymptomatisch’ nadat zij donderdag positief testte voor Covid-19

12 juli 2020

Redactie

De Boliviaanse president is 'asymptomatisch' nadat zij donderdag positief testte voor Covid-19

Jeanine Añez, de interim-leider van Bolivia, isoleert zichzelf, maar is ‘asymptomatisch’ nadat ze positief is getest op het coronavirus, kondigde haar persoonlijke arts vrijdag aan. De 53-jarige, een kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 6 september, zot geïsoleerd in de officiële residentie in La Paz, vertelde Andrei Miranda aan de Boliviaanse Cadena A-televisie. “Ze is absoluut asymptomatisch, ze heeft geen symptomen die verband houden met het coronavirus”, zei Miranda.

Añez kondigde donderdag haar positieve test aan en zei in een video op Twitter dat zcoronaviruse 14 dagen in quarantaine zou blijven voordat ze nog een test zou doen. Añez is de tweede Zuid-Amerikaanse president in enkele dagen die het coronavirus opliep, nadat de Braziliaanse Jair Bolsonaro dinsdag zijn positieve resultaat bekendmaakte.

Een andere hooggeplaatste Latijns-Amerikaanse regeringsfunctionaris die het virus oploopt, is de Venezolaanse voorzitter van de Constitutionele Vergadering, Diosdado Cabello, die algemeen wordt beschouwd als de op één na machtigste persoon van het land, na president Nicolás Maduro.

Vier leden van het kabinet van Añez waren de afgelopen dagen positief getest, terwijl senaatsvoorzitter Eva Copa woensdag uit voorzorg in zelfisolatie verkeerde. “Aangezien veel van hen de afgelopen week positief zijn getest, deed ik de test en ik was ook positief”, zei Añez.

De conservatieve politicus nam in november het interim-voorzitterschap over nadat de socialistische oud-leider Evo Morales ontslag nam en het land ontvluchtte na drie weken van onrust over zijn controversiële herverkiezing.

Mercopress

Gerelateerde berichten

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Het geweld blijft toenemen in Haïti. En terwijl het geweld zich tot voor kort concentreerde in en rond de hoofdstad Port-au-Prince, breidt het zich nu uit naar omliggende regio’s, zoals de Artibonite, een landbouwgebied ten noorden van Port-au-Prince. De facto premier Ariel Henry dringt aan op ingrijpen door de Verenigde Naties. Veel Haïtianen zien in de passieve houding van de regering tegenover het geweld boze opzet. Henry heeft er baat bij, wanneer de situatie onhoudbaar wordt. De bevolking is het slachtoffer.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This