Politiek & Maatschappij

Cubaanse artsen arriveren in Qatar om Covid-19 te bestrijden

16 april 2020

Redactie

Afgelopen woensdag is de Cubaanse Henry Reeve Internationale Delegatie, bestaand uit ongeveer 200 gezondheidsmedewerkers, aangekomen in Qatar om de corona in de golfstaat te bestrijden.

“Cubaanse artsen zijn uitstekend… We hebben positieve ervaringen met het Cubaanse ziekenhuis”, zei Abdullatif Al Khal, medevoorzitter van het Nationaal Comité voor Pandemische Paraatheid.

Hij voegde daaraan toe dat “Qatar Cuba heeft gevraagd om een aantal artsen en verpleegkundigen te sturen om te helpen in de strijd tegen het virus… Cuba is een vriendelijk land dus hebben ze Qatar hun helpende hand geboden.”

De Henry Reeve Internationale Delegatie is gespecialiseerd in noodsituaties en epidemieën. De delegatie bestaat uit artsen, verplegend personeel en specialisten die lokale zorgsystemen ondersteunen door diensten te verlenen aan patiënten.

Ze werden ontvangen door de directeur van het Cubaanse ziekenhuis dat is gevestigd in Dukhan in Qatar, evenals de Cubaanse ambassadeur en het hoofd van medische diensten voor COVID-19.

Sinds de uitbraak staat Cuba aan de frontlinie in de strijd tegen de pandemie. Het heeft verpleegkundigen en artsen gestuurd naar negentien landen wereldwijd, waaronder Jamaica, Nicaragua, Suriname, Angola en Italië.

“Cuba kent een lange geschiedenis met een diepe en langdurige toewijding aan humanitaire solidariteit met andere landen”, zei Peter Kornbluh, voorzitter van het Cuba Documentatie Project van de George Washington Universiteit.

Telesur

Gerelateerde berichten

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Het geweld blijft toenemen in Haïti. En terwijl het geweld zich tot voor kort concentreerde in en rond de hoofdstad Port-au-Prince, breidt het zich nu uit naar omliggende regio’s, zoals de Artibonite, een landbouwgebied ten noorden van Port-au-Prince. De facto premier Ariel Henry dringt aan op ingrijpen door de Verenigde Naties. Veel Haïtianen zien in de passieve houding van de regering tegenover het geweld boze opzet. Henry heeft er baat bij, wanneer de situatie onhoudbaar wordt. De bevolking is het slachtoffer.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This