Politiek & Maatschappij

Cuba genoodzaakt tot verbranden oude autobanden om fabrieken te laten draaien

20 februari 2020

Redactie

De Cubaanse overheid heeft een cementfabriek de opdracht gegeven om oude autobanden te verbranden om hun werkzaamheden te kunnen voortzetten en olie te besparen. Het land heeft te maken met flinke tekorten als gevolg van nieuwe Amerikaanse sancties.

President Miguel Díaz-Canel heeft toegezegd dat het cementbedrijf, gevestigd in Cienfuegos, een aanvullende lading oude banden krijgt.

Cuba heeft te kampen met olietekorten sinds september vorig jaar, toen president Donald Trump sancties heeft ingesteld tegen schepen die olie van Venezuela naar het eiland vervoeren.

Washington stelde de sancties in om Havana onder druk te zetten om hun steun voor de Venezolaanse president Nicolás Maduro in te trekken. De Verenigde Staten heeft Juan Guaidó erkend als president van Venezuela.

De Amerikaanse sancties hebben Cuba ertoe gedwongen maatregelen te treffen, zoals bus- en treindiensten in te perken. Ook is de werkdag voor werknemers in de publieke sector verkort. Ossen worden ingezet om machines te trekken paarden worden gebruikt voor het trekken van wagons.

Volgens verklaringen van overheidsmedewerkers verbrandt de fabriek dagelijks ongeveer 130 tot 150 banden, en is het van plan dit op te schroeven naar 400 per dag. Het moet het olieverbruik met 5 procent verminderen.

Mercopress

Gerelateerde berichten

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Geweld in Haïti groeit terwijl overheid toekijkt

Het geweld blijft toenemen in Haïti. En terwijl het geweld zich tot voor kort concentreerde in en rond de hoofdstad Port-au-Prince, breidt het zich nu uit naar omliggende regio’s, zoals de Artibonite, een landbouwgebied ten noorden van Port-au-Prince. De facto premier Ariel Henry dringt aan op ingrijpen door de Verenigde Naties. Veel Haïtianen zien in de passieve houding van de regering tegenover het geweld boze opzet. Henry heeft er baat bij, wanneer de situatie onhoudbaar wordt. De bevolking is het slachtoffer.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This