Politiek & Maatschappij

Coronavirus: Uruguay heropent enkele landelijke scholen

23 april 2020

Redactie

Honderden basisscholen in landelijke gebieden van Uruguay zijn heropend tijdens de coronaviruspandemie. Aanwezigheid is niet verplicht om ouders te laten beslissen of ze hun kinderen terug naar de klas willen sturen.

Scholen die zijn heropend, moesten worden ontsmet en zullen voldoen aan de beperkingen die zijn opgelegd om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Uruguay heeft volgens de Johns Hopkins University 549 bevestigde gevallen van coronavirus gehad en 12 mensen zijn overleden.

Naar verwachting zullen tussen de 5.000 en 6.000 kinderen terugkeren naar de klas, maar op sommige scholen kwamen woensdag slechts een handvol leerlingen op deze eerste dag terug naar school. De scholen gaan voorlopig drie dagen per week open voor maximaal vier uur per dag.

De scholen in de landelijke gebieden zijn gekozen om als eerste te heropenen omdat ze een zeer klein aantal leerlingen hebben en het risico op grote groepen kinderen dus minimaal is. Sommige groepen die leerkrachten vertegenwoordigen, waren tegen de heropening van de scholen, maar de regering stelde dat leerlingen op het platteland het meeste risico liepen het onderwijs te verliezen omdat ze minder snel computers en goede internetverbindingen hadden. Openbare scholen zijn vijf weken geleden gesloten.

Op een plattelandsschool ten noordwesten van de hoofdstad Montevideo keerden slechts vijf van de zestien ingeschreven studenten terug, meldt Reuters.

 

BBC World News

Gerelateerde berichten

Weg met Pinochet!

Weg met Pinochet!

Op 5 oktober 1988 spraken de Chilenen zich in een volksstemming uit tegen het aanblijven van generaal Pinochet als president. Daarmee eindigde de dictatuur, maar werd Chili nog geen volwaardige democratie. Chispa-redacteur Jan de Kievid maakte als internationaal waarnemer die spannende verkiezing mee. Nu binnenkort mogelijk weer een grote stap in democratische richting wordt gezet, vertelt hij zijn verhaal van de enerverende gebeurtenissen eind 1988.

Lees meer
Bootvluchtelingen uit Haïti verdronken bij Puerto Rico

Bootvluchtelingen uit Haïti verdronken bij Puerto Rico

Donderdag 12 mei ontdekte een helikopter van de Puerto Ricaanse grenswacht op zee een gekapseisde boot. Tot nu toe konden 38 mensen gered worden en zijn elf lichamen geborgen. Maar volgens de opvarenden, op twee na allemaal Haïtianen, waren er tussen de 60 en 75 personen aan boord, wat betekent dat er nog veel mensen vermist worden. Dit jaar is het aantal Haïtianen dat hun land verlaat verdubbeld volgens Amerikaanse autoriteiten. Het bendegeweld en de economische crisis zijn de belangrijkste oorzaken.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This