Politiek & Maatschappij

Coronavirus: Uruguay heropent enkele landelijke scholen

23 april 2020

Redactie

Honderden basisscholen in landelijke gebieden van Uruguay zijn heropend tijdens de coronaviruspandemie. Aanwezigheid is niet verplicht om ouders te laten beslissen of ze hun kinderen terug naar de klas willen sturen.

Scholen die zijn heropend, moesten worden ontsmet en zullen voldoen aan de beperkingen die zijn opgelegd om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Uruguay heeft volgens de Johns Hopkins University 549 bevestigde gevallen van coronavirus gehad en 12 mensen zijn overleden.

Naar verwachting zullen tussen de 5.000 en 6.000 kinderen terugkeren naar de klas, maar op sommige scholen kwamen woensdag slechts een handvol leerlingen op deze eerste dag terug naar school. De scholen gaan voorlopig drie dagen per week open voor maximaal vier uur per dag.

De scholen in de landelijke gebieden zijn gekozen om als eerste te heropenen omdat ze een zeer klein aantal leerlingen hebben en het risico op grote groepen kinderen dus minimaal is. Sommige groepen die leerkrachten vertegenwoordigen, waren tegen de heropening van de scholen, maar de regering stelde dat leerlingen op het platteland het meeste risico liepen het onderwijs te verliezen omdat ze minder snel computers en goede internetverbindingen hadden. Openbare scholen zijn vijf weken geleden gesloten.

Op een plattelandsschool ten noordwesten van de hoofdstad Montevideo keerden slechts vijf van de zestien ingeschreven studenten terug, meldt Reuters.

 

BBC World News

Gerelateerde berichten

Aymara, migratieonderzoek en zelfreflectie in noord-Chili

Aymara, migratieonderzoek en zelfreflectie in noord-Chili

Mijn naam is Mariela Miranda van Iersel, en zoals je uit mijn twee achternamen kunt afleiden, ben ik half Chileens en half Nederlands. Gemotiveerd door mijn ervaring als vrijwilliger in sociale integratieprogramma’s, vertrok ik in 2017 van het Chileense huis uit mijn kindertijd naar Nederland voor een interdisciplinaire bachelor in de sociale wetenschappen en economie. In de hoop verder te leren over maatschappelijke uitdagingen, en vooral ook dingen die ik dácht te weten in vraag te stellen, begon ik aan een master in ontwikkelingsstudies aan het International Institute of Social Studies (ISS). Deze opleiding hielp me de real-world uitdagingen die me aan het hart gaan te verbinden aan wetenschappelijke theorieën en beide verder te verkennen door middel van onderzoek.

Lees meer
Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

De uitzending was woensdagavond 1 november, maar kan op Uitzending gemist worden teruggekeken. In de laatste uitzending van dit seizoen vertelt de in Nederland woonachtige Ana haar verhaal. Tien jaar geleden werd middels DNA-onderzoek vastgesteld dat zij tot de zogenaamde roofbaby’s behoort. Haar beide ouders zijn tijdens de Videla-dictatuur vermoord. Haar moeder was vijf maanden zwanger toen zij werd gearresteerd. Op één klein berichtje kort na haar arrestatie werd nooit meer iets van haar vernomen. Haar dochter Ana is geadopteerd, iets dat zij pas op 36-jarige leeftijd te horen kreeg.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This