Politiek & Maatschappij

Coronavirus uit China heeft mogelijk Mexico bereikt

23 januari 2020

Redactie

Coronavirus uit China heeft mogelijk Mexico bereikt

Een man die afgelopen maandag ziek werd na zijn trip in december naar de Chinese plaats Wuhan wordt onder observatie geplaatst. Hij is mogelijk besmet met het coronavirus. Het virus is wereldwijd al negentien mensen fataal geworden.

De 57-jarige professor moleculaire biologie werkt voor het Nationale Polytechnische Instituut in Reynosa, vlak aan de grens met de Verenigde Staten. De man keerde 10 januari terug naar Mexico-Stad en vloog vanuit daar door naar de staat Tamualipas, verklaarden Mexicaanse autoriteiten.

Gloria Molina, minister van Gezondheid van de staat Tamaulipas, zei in een radio-interview dat de man zich direct bij instanties heeft gemeld nadat hij zich ziek voelde. Hij is nu thuis en wordt gemonitord om een mogelijke verspreiding te voorkomen. De verwachting is dat de uitslag later deze donderdag bekend wordt gemaakt, verklaarde José Luís Alomia, het hoofd epidemiologie van Mexico afgelopen woensdag. Molina zei verder dat de man een tussenstop had gemaakt in de grensstad Tijuana toen hij terugkeerde naar Mexico.

President Andrés Manuel López Obrador zei dat een tweede mogelijke besmetting inmiddels is uitgesloten. Volgens het Colombiaanse radiostation Blu bekijken ook Colombiaanse instanties op het moment of een Chinese man met een ademhalingsziekte, die van Colombia naar Turkije is gevlogen, hetzelfde virus heeft. De minister van Gezondheid weigerde te reageren op vragen hierover.

Mercopress

Gerelateerde berichten

Weg met Pinochet!

Weg met Pinochet!

Op 5 oktober 1988 spraken de Chilenen zich in een volksstemming uit tegen het aanblijven van generaal Pinochet als president. Daarmee eindigde de dictatuur, maar werd Chili nog geen volwaardige democratie. Chispa-redacteur Jan de Kievid maakte als internationaal waarnemer die spannende verkiezing mee. Nu binnenkort mogelijk weer een grote stap in democratische richting wordt gezet, vertelt hij zijn verhaal van de enerverende gebeurtenissen eind 1988.

Lees meer
Bootvluchtelingen uit Haïti verdronken bij Puerto Rico

Bootvluchtelingen uit Haïti verdronken bij Puerto Rico

Donderdag 12 mei ontdekte een helikopter van de Puerto Ricaanse grenswacht op zee een gekapseisde boot. Tot nu toe konden 38 mensen gered worden en zijn elf lichamen geborgen. Maar volgens de opvarenden, op twee na allemaal Haïtianen, waren er tussen de 60 en 75 personen aan boord, wat betekent dat er nog veel mensen vermist worden. Dit jaar is het aantal Haïtianen dat hun land verlaat verdubbeld volgens Amerikaanse autoriteiten. Het bendegeweld en de economische crisis zijn de belangrijkste oorzaken.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This