Politiek & Maatschappij

Coronavirus uit China heeft mogelijk Mexico bereikt

23 januari 2020

Redactie

Coronavirus uit China heeft mogelijk Mexico bereikt

Een man die afgelopen maandag ziek werd na zijn trip in december naar de Chinese plaats Wuhan wordt onder observatie geplaatst. Hij is mogelijk besmet met het coronavirus. Het virus is wereldwijd al negentien mensen fataal geworden.

De 57-jarige professor moleculaire biologie werkt voor het Nationale Polytechnische Instituut in Reynosa, vlak aan de grens met de Verenigde Staten. De man keerde 10 januari terug naar Mexico-Stad en vloog vanuit daar door naar de staat Tamualipas, verklaarden Mexicaanse autoriteiten.

Gloria Molina, minister van Gezondheid van de staat Tamaulipas, zei in een radio-interview dat de man zich direct bij instanties heeft gemeld nadat hij zich ziek voelde. Hij is nu thuis en wordt gemonitord om een mogelijke verspreiding te voorkomen. De verwachting is dat de uitslag later deze donderdag bekend wordt gemaakt, verklaarde José Luís Alomia, het hoofd epidemiologie van Mexico afgelopen woensdag. Molina zei verder dat de man een tussenstop had gemaakt in de grensstad Tijuana toen hij terugkeerde naar Mexico.

President Andrés Manuel López Obrador zei dat een tweede mogelijke besmetting inmiddels is uitgesloten. Volgens het Colombiaanse radiostation Blu bekijken ook Colombiaanse instanties op het moment of een Chinese man met een ademhalingsziekte, die van Colombia naar Turkije is gevlogen, hetzelfde virus heeft. De minister van Gezondheid weigerde te reageren op vragen hierover.

Mercopress

Gerelateerde berichten

Aymara, migratieonderzoek en zelfreflectie in noord-Chili

Aymara, migratieonderzoek en zelfreflectie in noord-Chili

Mijn naam is Mariela Miranda van Iersel, en zoals je uit mijn twee achternamen kunt afleiden, ben ik half Chileens en half Nederlands. Gemotiveerd door mijn ervaring als vrijwilliger in sociale integratieprogramma’s, vertrok ik in 2017 van het Chileense huis uit mijn kindertijd naar Nederland voor een interdisciplinaire bachelor in de sociale wetenschappen en economie. In de hoop verder te leren over maatschappelijke uitdagingen, en vooral ook dingen die ik dácht te weten in vraag te stellen, begon ik aan een master in ontwikkelingsstudies aan het International Institute of Social Studies (ISS). Deze opleiding hielp me de real-world uitdagingen die me aan het hart gaan te verbinden aan wetenschappelijke theorieën en beide verder te verkennen door middel van onderzoek.

Lees meer
Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

Uitzending Spoorloos 1 november over geroofde Argentijnse baby’s

De uitzending was woensdagavond 1 november, maar kan op Uitzending gemist worden teruggekeken. In de laatste uitzending van dit seizoen vertelt de in Nederland woonachtige Ana haar verhaal. Tien jaar geleden werd middels DNA-onderzoek vastgesteld dat zij tot de zogenaamde roofbaby’s behoort. Haar beide ouders zijn tijdens de Videla-dictatuur vermoord. Haar moeder was vijf maanden zwanger toen zij werd gearresteerd. Op één klein berichtje kort na haar arrestatie werd nooit meer iets van haar vernomen. Haar dochter Ana is geadopteerd, iets dat zij pas op 36-jarige leeftijd te horen kreeg.

Lees meer
agsdix-null

Politiek & Maatschappij

agsdix-null

Kunst & Cultuur

agsdix-null

Vrije tijd & Toerisme

agsdix-null

Economie & Ondernemen

agsdix-null

Milieu en Natuur

agsdix-null

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This