Politiek & Maatschappij

Coronavirus-speurhonden op de internationale luchthaven van Santiago de Chile

24 december 2020

Redactie

Op de internationale luchthaven van Santiago in Chili, hebben honden de taak om passagiers op te sporen die besmet zijn met COVID-19. Een team van golden retrievers en labradors gaat zitten als ze het virus ruiken en iets lekkers krijgen. De honden hebben groene ‘biodetector’- jasjes met een rood kruis.

Speurhonden zijn vooral bekend vanwege het vinden van medicijnen en explosieven, maar zijn ook getraind om malaria, kanker en de ziekte van Parkinson op te sporen.

Honden die zijn getraind om het nieuwe coronavirus te detecteren, zijn al begonnen met het opsporen van passagiersmonsters op luchthavens in de Verenigde Arabische Emiraten en Finland.

Een recent onderzoek heeft aangetoond dat honden geïnfecteerde individuen kunnen identificeren met een nauwkeurigheid van 85% tot 100% en een infectie kunnen uitsluiten met een nauwkeurigheid van 92% tot 99%.

De Chileense Carabineros-politie heeft de honden getraind en inspecteur-generaal Estebán Díaz zei dat honden meer dan 3 miljoen reukreceptoren hebben, 50 keer meer dan mensen, en daardoor dus in een unieke positie zijn om het coronavirus te helpen bestrijden.

Infecties in Chili zijn ver verwijderd van een piek in juni, maar beginnen weer toe te nemen met gemiddeld ongeveer 2.000 nieuwe gevallen per dag. Chili heeft in totaal 589.189 bevestigde gevallen en 16.217 sterfgevallen als gevolg van de ziekte.

Mercopress

Gerelateerde berichten

De mislukte coup in Brasília

De mislukte coup in Brasília

Brazilië was urenlang in rep en roer. De meest extreme tak van de aanhang van ex-president Jair Bolsonaro zette het land op zijn kop op een rustige zondagmiddag, 8 januari. De eerste zondag na de inwijding van de nieuwe president Lula da Silva werd een historisch dieptepunt in de geschiedenis van het land. Circa vijfduizend bolsonaristas trokken ongehinderd door politie naar het Plein van de Drie Machten in hoofdstad Brasília en bestormden het parlementsgebouw, het hooggerechtshof en het presidentieel paleis.

Lees meer
agsdi-globe

Politiek & Maatschappij

agsdi-portrait

Kunst & Cultuur

agsdi-camera

Vrije tijd & Toerisme

agsdi-income

Economie & Ondernemen

agsdi-leaves

Milieu en Natuur

agsdi-learn

Onderzoek & Wetenschap

Blijf op de hoogte

Adverteren op onze website?

Dat kan! Tegen een scherp tarief plaatsen wij uw advertentie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang onze digitale nieuwsbrief met een overzicht van onze nieuwe artikelen.

Volg ons op social media

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en deel artikelen met uw netwerk.

Share This